Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne se hezké a sexy advokátce Claire Kubik naráz zhroutí celý svět. FBI spojí jejího muže Toma s vraždami nevinných civilistů během utajované vojenské operace před patnácti lety. S pomocí skvělého právníka, který pracoval u armády, bojuje Claire za očištění Tomova jména, ale dostává se čím dál blíž k vládnímu tajemství. Nyní riskuje kariéru - a dokonce i vlastní život - aby odhalila pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

castor 

všechny recenze uživatele

Nepříliš proklepnutý Carl Franklin mě kdysi příjemně překvapil s dramatem Presumpce viny s Denzelem Washingtonem. I tam se hlavní postavy solidně zamotávaly do vlastních lží a nikdo nemohl nikomu na 100% věřit. I tahle hra si drží slušné tempo a v některých momentech je slušně našponovaná adrenalinem, nicméně ani solidní casting (v čele s neselhávajícím Morganem Freemanem) nepřebije tuctový scénář, který v těch potřebných momentech nepomáhá. Čerpá se tu z mnohem propracovanějších děl, přičemž se hlásí k vlně snímků s „velkou pointou“ v závěru, jenže tady si pro ní nepřipraví ideální půdu a onen šok spíše otravuje. Mimochodem všemocná armáda tu stojí proti ambiciózní právničce a jejímu muži, který byl zatčen za masakr na utajené vojenské akci z minulých let armádních. Právě za masakr obviněný Caviezel by měl stejný výraz, i kdyby hrál v pornu, na což už jsem si zvykl, takže naopak pochválím Amandu Peet, které to v průhledném tričku proklatě sluší. No, třeba to Franklinovi s lepším scénářem bez provařených klišé příště vyjde!! Držím palce!! ()

Don Kryspin 

všechny recenze uživatele

Mně se film docela líbil. Slušná zápletka, napětí, občasné zvraty... Hlavní hrdinka (Ashley Judd) i Morgan Freeman hrají výborně. Ovšem posledních cca 10 minut je naprosto katastrofálních. Do té doby jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale s tímhle koncem to nejde. Tenhle konec není možné logicky napasovat na předchozí děj - mnoho událostí z filmu by tím ztratilo smysl. Měl být prostě úplně jiný. ()

Reklama

Hopper 

všechny recenze uživatele

Thriller, ktorému úplne chýba šťava, vlečie sa a na konci úplne vyšumí do stratena. Celkovo tu nie je nič čo by mohlo zaujať, pointa je predvídateľná takmer od polovice filmu a Freeman tu ani nemusel byť. Niektoré postavy takmer nemajú v konečnom zúčtovaní opodstatnenie a kľudne ani nemuseli existovať. Výsledkom je podpriemerný film z prekvapivo neatraktívneho prostredia žijúci si svojim vlastným životom. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nebudu tady machrovat, jak jsem dopředu věděl, co se stane. Mně to totiž bylo jasné už před začátkem filmu, takže jsem v téhle soutěži určitě vítězem. Spíš napíšu to, že kdyby závěr neposlal do kytek logiku předešlého snažení přijít věcem na kloub, plácnul bych do hodnocení klidně hvězdy čtyři. Nesrovnávám totiž všechny filmy s Vykoupením nebo Kmotrem, takže si pak můžu užít třeba jen pouhý fakt, jací herci se tu sešli. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Alkoholu příležitostně holdující Morgan Freeman nenosí sněžnou slepotu způsobující námořnickou uniformu a odmítá si dvakrát denně holit tvář jako Harmon Rabb, přesto v této místy obstojné variaci na JAG, či Pár správných chlapů se mi zdál právě on tím správným. Pár však dělají minimálně dva a jelikož Caviezelovy oči raněné laně na mě neplatily, dalšího takového jsem už ve Franklinově filmu nenašel (a to počítám i A.Judd). Snaha o překvapivý závěr vyzněla dosti křečovitě a popřela logiku veškerého předchozího dění. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Postavu Claire mala stvárniť Anne Heche, tá však ponuku odmietla, pretože sa jej zdalo, že by mala vo filme priveľa priestoru, čo jej nevyhovovalo kvôli tehotenstvu. (pancoyote)
  • V dřívějších verzích scénáře měla postava Ashley Judd vyučovat zákon na Univerzitě Harvard. (Jocker94)

Reklama

Reklama