Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne se hezké a sexy advokátce Claire Kubik naráz zhroutí celý svět. FBI spojí jejího muže Toma s vraždami nevinných civilistů během utajované vojenské operace před patnácti lety. S pomocí skvělého právníka, který pracoval u armády, bojuje Claire za očištění Tomova jména, ale dostává se čím dál blíž k vládnímu tajemství. Nyní riskuje kariéru - a dokonce i vlastní život - aby odhalila pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

alambert 

všechny recenze uživatele

Film s několika dějovými zvraty, které překvapí a potěší. Přesto je jasné, že se tenhle film asi zrovna nestane věcí, kterou bych si pouštěl vícekrát. Morgen Freeman dobrý, ale ne v životní roli. Jinak film nepotěší poměrně vlažnými hereckými výkony, kor ze začátku se mi zdálo, že člověk obviněný z vraždy by asi s úsměvem trochu víc šetřil. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Musím říci popravdě,že filmu dávám 50% jenom proto, že tam hrál Morgan FREEMAN a velmi nedějná hvězdička Ashley JUDD. Jinak mě děj filmu málo zaujal (s touto tématikou už bylo natočeno spoustu jiných filmů a s lepší réžii), Celý film byl normální detektivka z vojenského prostředí a thriller tam byl akorát posledních 7 minut. (Jakmile u PC objevila paní advokátka, že jí manžel celou dobu lhal a že žije se zločincem). Dále musím vytknout réžii hrubou chybu : jestliže někdo dostane 2 zásahy s pistole do břicha, není schopen se rvát a vydávat ze sebe takovou sílu při rvačce. Krvácení v těchto měkkých částech jde tak rychle do břicha a jsou u toho takové bolesti, že postřelený není schopen vstát - natož se prát. A zásah byl na pravou stranu čili do játry a střev. Leda, že by američtí vojáci byli vycvičení i v tom, jak zadržet na pár minut prudké vnitřní krvácení, když dokážou obelstit detektor lži. ()

Reklama

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Claire a Tom si žijí spokojený život, jsou úspěšní, pokoušejí se o miminko... Z tohoto idylického rozpoložení je vytrhne razantní zákrok FBI v jejich domě, odvedení Toma v poutech a jeho obvinění z těžkého zločinu. Slušný scénář a režie, ne nijak dominantní, ale příjemná hudba, sympatický rošťácký zjev Morgana Freemana a především fakt skvělá Ashley Judd, která byla opravdová a přirozená, ať plakala, byla naštvaná, nebo zářila štěstím. Moc jsem si její hraní vychutnával, jako celý film. 75%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příběh sám je předvídatelný až běda, což korunuje závěrečný "zvrat", který divák tuší téměř od začátku, protože takhle jednoduché to být ani nemohlo. Absentuje též napětí, či vypjaté scény ze soudní síně. Přesto filmu nemohu upřít určité tempo a míru zábavnosti, za což patří díky především castingu. Nebýt tu taková herecká sestava, jakou měl režisérk dispozici, nejspíš bych film zařadil do bahna podprůměru, ale Freeman a spol. tu byli a to se počítá. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Alkoholu příležitostně holdující Morgan Freeman nenosí sněžnou slepotu způsobující námořnickou uniformu a odmítá si dvakrát denně holit tvář jako Harmon Rabb, přesto v této místy obstojné variaci na JAG, či Pár správných chlapů se mi zdál právě on tím správným. Pár však dělají minimálně dva a jelikož Caviezelovy oči raněné laně na mě neplatily, dalšího takového jsem už ve Franklinově filmu nenašel (a to počítám i A.Judd). Snaha o překvapivý závěr vyzněla dosti křečovitě a popřela logiku veškerého předchozího dění. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Postavu Claire mala stvárniť Anne Heche, tá však ponuku odmietla, pretože sa jej zdalo, že by mala vo filme priveľa priestoru, čo jej nevyhovovalo kvôli tehotenstvu. (pancoyote)
  • V dřívějších verzích scénáře měla postava Ashley Judd vyučovat zákon na Univerzitě Harvard. (Jocker94)

Reklama

Reklama