Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne se hezké a sexy advokátce Claire Kubik naráz zhroutí celý svět. FBI spojí jejího muže Toma s vraždami nevinných civilistů během utajované vojenské operace před patnácti lety. S pomocí skvělého právníka, který pracoval u armády, bojuje Claire za očištění Tomova jména, ale dostává se čím dál blíž k vládnímu tajemství. Nyní riskuje kariéru - a dokonce i vlastní život - aby odhalila pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Aniki 

všechny recenze uživatele

Tento filmík opravdu na Oscara neaspiruje a příliš úspěchů nemohl sklízet, předpokládám, ani v době svého vzniku. Caviezel je takový ten béčkový představitel velmi béčkovité ústřední postavy, Judd se tu ukázala naopak jako moc šikovná hérečka počátku nového tisíciletí a pak přišel hlavní tahák snímku, pan "bezva super truper" Freeman v perfektním Stalloneovském dabingu Pavla Rocky Rímského. Toho chlapíka nelze nemilovat. Bohužel se jedná skutečně jen o vyloženě odpočinkový a tak trochu historicko nekvalitní snímek, ve kterém se událo jedno překvápko/dějový zvrat tzv. navíc. Ani já jsem tu poslední zatáčku nejen, že nečekal, ale dokonce ani nevybral. Podprůměr, ovšem nikoliv urážka diváka. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Claire Kubiková (Ashley Judd) prožívá nejšťastnější dny svého života. Je velice úspěšná právnička, a se svým manželem Tomem (Jim Caviezel) právě plánují potomka. O to víc ji zarazí, když je její manžel zatčen FBI. Zjišťuje, že její manžel je vlastně nekdo úplně jiný, a je armádou obviněn za vraždu několika vesničanů kdesi v Kolumbii. Navíc tu něco nehraje .. jako obhájce její muž dostane nezkušeného mladíčka (Adam Scott). Takže se sama vrhá do obhajoby svého manžela, za pomoci zkušeného právníka Charlie Grimese (Morgan Freeman)... Obyčejné vojenské drama, na které se ovšem velice dobře kouká (Ashley to moc sluší), navíc Morgan Freeman je alkoholik (tedy asi ne přímo Morgan, ale jeho postava), kterou také stvářil perfektně... Až na spackaný konec je to docela dobrý film.. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, mezi všemi těmi dvoj/trojhvězdami tady mé hodnocení trochu vynikne, ale opravdu si nemyslím, že by tohle byl tak špatný či průměrný film. High Crimes se mi líbil - hlavně ta část, která se odehrávala u soudu a shánění důkazů. A právě ten konec, kteří zde někteří vychvalují, se mi nelíbil. Ne proto, že by nezapadal do příběhu, ale že byl (alespoň pro mě) dost očekávaný. Jinak Morgan si tuhle roli vyloženě užívá, Ashley byla super a Amanda jako její sestra tomu dávala šťávu. Za sebe dávám 70 % s tím, že jsem dost překvapený. Nejen tím, jak mě to bavilo, ale i hodnocením, které, IMHO, je moc nízké. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Thriller, ktorému úplne chýba šťava, vlečie sa a na konci úplne vyšumí do stratena. Celkovo tu nie je nič čo by mohlo zaujať, pointa je predvídateľná takmer od polovice filmu a Freeman tu ani nemusel byť. Niektoré postavy takmer nemajú v konečnom zúčtovaní opodstatnenie a kľudne ani nemuseli existovať. Výsledkom je podpriemerný film z prekvapivo neatraktívneho prostredia žijúci si svojim vlastným životom. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný film ze škatulky soudních dramat, při nichž vylézají na světlo utajované armádní, vládní či jiné machinace. Škoda jen, že každý okamžik filmu je tak zoufale předvídatelný (za předpokladu, že už jste pár filmů v životě viděli) a vše korunuje zbytečně přepálený konec. Jednou koukatelné, vracet se k tomu však určitě nebudete. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • V dřívějších verzích scénáře měla postava Ashley Judd vyučovat zákon na Univerzitě Harvard. (Jocker94)
  • Postavu Claire mala stvárniť Anne Heche, tá však ponuku odmietla, pretože sa jej zdalo, že by mala vo filme priveľa priestoru, čo jej nevyhovovalo kvôli tehotenstvu. (pancoyote)

Reklama

Reklama