Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne se hezké a sexy advokátce Claire Kubik naráz zhroutí celý svět. FBI spojí jejího muže Toma s vraždami nevinných civilistů během utajované vojenské operace před patnácti lety. S pomocí skvělého právníka, který pracoval u armády, bojuje Claire za očištění Tomova jména, ale dostává se čím dál blíž k vládnímu tajemství. Nyní riskuje kariéru - a dokonce i vlastní život - aby odhalila pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

alambert 

všechny recenze uživatele

Film s několika dějovými zvraty, které překvapí a potěší. Přesto je jasné, že se tenhle film asi zrovna nestane věcí, kterou bych si pouštěl vícekrát. Morgen Freeman dobrý, ale ne v životní roli. Jinak film nepotěší poměrně vlažnými hereckými výkony, kor ze začátku se mi zdálo, že člověk obviněný z vraždy by asi s úsměvem trochu víc šetřil. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem viděl už hodně dávno, vůbec jsem si nepamatoval jeho děj, nenapsal jsem k němu komentář/recenzi a netušil jsem, proč jsem ohodnotil tak nízko záležitost, v níž hraje Ashley Judd a Morgan Freeman. To byly důvody, které mě dovedly k dnešní repríze, díky níž píšu tento komentář/recenzi a která mi zodpověděla všechny případné otázky. Hlavně už teď vím, proč stačily jen dvě pěticípé.Ten film není dobrý. Nejde sice o žádnou hrůzu, kvůli níž bych si měl vyškrábat oči, jen je tak trochu nudný a mocně neoriginální. Příklad 1 a možný spoiler, i když se budu snažit, aby na něj nedošlo: Krátce potom, co byla odhalena hlavní zápletka, mi bylo jasné, jak dopadne soudní proces. Proč? Protože jsem už viděl několik snímků natočených podle stejného mustru. Příklad 2 a možný spoiler etc.: Závěrečný zvrat pro mě vlastně žádným zvratem nebyl. Proč? Platí stejné zdůvodnění jako v Příkladu 1. Opravdu jsem nepochopil to bezuzdné hýření; tvůrci filmu vydali značné sumy za kvalitní obsazení, ale zároveň těmto hercům nedali k dispozici scénář, na jehož základě by mohli předvést, co skutečně umí. Úplný závěr filmu vypadal na spolupráci se společností Disney, a pokud bych v té chvíli ještě váhal, byl by tou poslední kapkou do poháru mého znechucení. Tohle bylo jedno velké, filmové klišé. / Poučení: K čemu detektor lži? Pravdu najdeš ve víně. Potvrzuje deset z deseti vinařů. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Vy tiež uveríte všetkému.“ Snaživý režisér kvôli príliš košatej knižnej predlohe a nerozhodnosti producentov, aký film vlastne chcú (napríklad by bolo fajn ujasniť si aspoň žáner), chtiac-nechtiac vyhadzuje von oknom bohatý kasting, atmosféru, tempo, napätie a v neposlednom rade sedliacky rozum. Škoda, koniec totiž naznačuje, že z toho mohla/mala byť samostatná séria (alebo pilot k seriálu?). Pritom Ashley Juddovej a Morganovi Freemanovi to v ZBERATEĽOVI BOZKOV (1997) tak pristalo! ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Uznavam, pre mnohych to moze byt xkrat stale to iste s nelogickym, mozno predvidatelnym alebo i prekvapivym zaverom a mozno i nudnym dejom, avsak pre mna to bola oddychovka, pri ktorej ma zaujimalo, akym sposobom dokazu advokati Ashley Judd a Morgan Freeman presvedcit vojensky sud o nevine Toma Kubika v podani Jamesa Caviezela. Myslim si, ze Caviezel zahral svoju ulohu dost presvedcivo a skutocne som mu to vsetko zozral i s navijakom, ale aj Ashley Judd sa snazila. Z mojho pohladu mierny nadpriemer... 01.07.2009 ___ Ashley Judd - (Claire Kubik) +++ Morgan Freeman - (Charles W. Grimes) +++ James Caviezel - (Tom Kubik / Seržant Ron Chapman) +++ Adam Scott - (Poručík Terrence Embry) +++ Amanda Peet - (Jackie) +++ Bruce Davison - (Generál Bill Marks) +++ Juan Carlos Hernández - (Major James Hernandez) +++ Produkcia: Arnon Milchan +++ Hudba: Graeme Revell +++ ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Tento filmík opravdu na Oscara neaspiruje a příliš úspěchů nemohl sklízet, předpokládám, ani v době svého vzniku. Caviezel je takový ten béčkový představitel velmi béčkovité ústřední postavy, Judd se tu ukázala naopak jako moc šikovná hérečka počátku nového tisíciletí a pak přišel hlavní tahák snímku, pan "bezva super truper" Freeman v perfektním Stalloneovském dabingu Pavla Rocky Rímského. Toho chlapíka nelze nemilovat. Bohužel se jedná skutečně jen o vyloženě odpočinkový a tak trochu historicko nekvalitní snímek, ve kterém se událo jedno překvápko/dějový zvrat tzv. navíc. Ani já jsem tu poslední zatáčku nejen, že nečekal, ale dokonce ani nevybral. Podprůměr, ovšem nikoliv urážka diváka. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • V dřívějších verzích scénáře měla postava Ashley Judd vyučovat zákon na Univerzitě Harvard. (Jocker94)
  • Postavu Claire mala stvárniť Anne Heche, tá však ponuku odmietla, pretože sa jej zdalo, že by mala vo filme priveľa priestoru, čo jej nevyhovovalo kvôli tehotenstvu. (pancoyote)

Reklama

Reklama