Reklama

Reklama

Psychologické drama sleduje několik propletených příběhů, které spojují následky nesprávného použití moderních technologií. Jde o hořkosladké podobenství toho, jak mohou selhání v komunikaci ničit naše vztahy. Tvrdě pracující právník, který neustále visí na telefonu, si nedokáže najít čas na komunikaci s vlastní rodinou. Odcizený pár používá internet jako prostředek k úniku z jejich dávno mrtvého manželství. Ovdovělý bývalý policista se usilovně snaží vychovat nezdárného syna, který trápí svého spolužáka kyberšikanou. Ambiciózní novinářka vidí svou životní příležitost v sepsání příběhu o dospívajícím chlapci, který vystupuje na internetových stránkách pro dospělé. Jsou to cizí lidé, sousedé i kolegové, jejichž příběhy se protínají v tomto strhujícím dramatickém thrilleru o obyčejných jedincích, kteří zoufale touží po lidském kontaktu. Film zkoumá následky používání moderních technologií i to, jak tyto technologie ovlivňují a určují naše každodenní vztahy. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (536)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Podle některých zdejších komentářů jsem se obával nějaké „vymývárny“ mozků, demagogické agitky zaměřené proti „novým“ technologiím, zkrátka něčeho zarytě a slepě útočného. Ale teď po zhlédnutí musím říct, že jsem v tom nic takového neviděl. Ostatně, ty jednotlivé příběhy jsou samy o sobě natolik zajímavé a napínavé, že ten či onen negativní jev, který popisují, může v podstatě zůstat jen na jejich pozadí, obešly by se možná i bez něj. Na druhou stranu, způsob, jakým na dané téma nahlížejí, se mi líbil, demonstrované problémy pojmenovávají dost přesně, a přitom z toho „nesmrdí“ zbytečná klišé. Pravda, linie okradeného páru mě bavila o něco méně než ostatní, ale nebylo to zas o tom, že bych se u ní nějak nudil nebo tak. Snad jen škoda toho závěru. Konec ten výsledný dojem poněkud sráží, ať už těmi „efektními“ zpomalovačkami, „napraveními“ nebo tlačením na pilu. Nechci mluvit přímo o citovém vydírání, ale s emocemi diváka se tu na závěr manipuluje dost. Tak či onak, dávám solidní 4*, velká spokojenost. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce: DISCONNECT je celovečerní fikční debut dokumentaristy, který bohužel značně vykonstruované vyprávění a manýristický styl lacině dolující emoce uzpůsobil společenskému přesahu, který ale začíná a končí u banalit a explicitně sdělených tezí. Obšírněji o tomto midcultu: zde. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Silný... a to kurva hodně. Takový nefalšovaný, reálný a nevnucovaný emoce už jsem ve filmu opravdu dlouho nezažil. Pod představou, že bych já nebo některý z lidí, které mám rád, mohl být některou z hlavních postav, mi běhal mráz po zádech. Na konci už jsem byl opravdu emočně vyřízenej. Dokonalá ukázka toho, jak jediná malá (nevinná) věc na Infernetu dokáže rozpoutat věc, která mění lidské životy (soukromí v prdeli, peníze v prdeli a lidská morálka v ještě větší). Člověk má chuť po takovémhle filmu vzít drát od Infernetu (pokud nemá bezdrátový) a překousat ho jako krokodýl. Naneštěstí svět už je tak v prdeli, že by si hned další den šel koupit novej aby mu náhodou něco neuniklo na Fejsbuku, Twajtru, í-mejlu a koneckonců i tady na CSFD. Infernet je jako čokoláda. Čím víc jí sníte, tím víc je Vám z ní zle, ale nemůžete přestat jíst.... protože je tak zkurveně dobrá že na ní vzniká závislost! ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Myslím, že filmově erudovaní to nazývají midcultem. Je to fajn, dojmete se, solidní herci (Andreu Riseborough jsem poznal až v poslední čtvrtině, když shodila makeup) a je to podbízivý. Na jistotu. Na mě až moc okatý útok na city. 6/10. Ale abych nepůsobil jako necita, co se do těchhle dojiček na emoce už nedokáže položit, tak i já občas podlehnu, naposledy u evropského midcultu The Broken Circle Breakdown, nad kterým se zase ofrňují jiní :) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Andrew Stern | Hudba: Max Richter | Distribúcia: LD Entertainment | | Tržby: 2,131,396 $ || Malý festivalový film vo velkom štýle. Posolstvom to pripomína nedávno videné Black Mirror (2011 TV Series), ale formou mu nesiaha ani po päty. Obsahovo je to ale nadpriemerný počin, ktorý sa určite oplatí vidieť. 80% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York, konkrétně například v hotelu Saw Mill River ve městě  Elmsford, dále v samotném městě New York, v Yonkers a na Long Islandu. (Terva)
  • Herec Jason Bateman (Rich Boyd) sa vyjadril, že Disconnect je jeho najobľúbenejším filmom, na akom kedy pracoval. (MikaelSVK)
  • Jason Bateman (Rich Boyd) sa v krátkom časovom slede predstavil v dvoch snímkach, kde sa vyskytovali takzvaní "lovci identít". Okrem filmu Disconnect to bolo aj v komédii Na cudzí účet (2013). (ywo666)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama