Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní kriminální thriller dle skutečných událostí. V jezeře se naleznou 3 těla malých děťí, která jsou nahá, zohavená a svázaná a podezřelí jsou 3 teenageři, kteří poslouchají heavy metalovou muziku a jsou považováni za uctívače Satana. Jelikož jim hrozí trest smrti a žádné přímé důkazy vyloženě nejsou, Colin Firth nabízí své služby zdarma a snaží se jim za každou cenu pomoct. Bezútěšná atmosféra, skvělí herci, parádní scény ze soudního procesu a šokující finále. Ani netuším proč jsem 6 let starý film, tak dlouho přehlížel, ale rozhodně stojí za pozornost. 7/10 ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Četl jsem knihu, podle které film vznikl a i když ani to nebyla žádná hitparáda, přece jenom to na mě zapůsobilo víc. Podle mě je hlavní problém filmu v tom, že neví, jestli chce být dokumentaristicky věrný realitě, nebo fikcí. Protože na první možnost tam je dán příliš velký prostor hercům a fakta tajemného případu jsou nedostatečně vysvětlena divákovi. A na druhou možnost je film příliš suchý, bez napětí a v podstatě bez konce. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerne spracovaný krimi thriller o brutálnej vražde troch chlapcov, ktorých vražda nebola nikdy definitívne vyriešená. Prvá polovica bola nudnejšia ako tá druhá, kde na diváka čakalo aspoň pár zvratov a odhalených klamstiev. Najviac tu chýbala tvrdšia dramatizácia a väčší chlad pri niektorých scénkach. Často som mal pocit, že sa tu city diváka až moc šetria.Tiež tej vyšetrovacej a súdnej motanice bolo viac než dosť, niekedy to schádzalo do zbytočnej neprehľadnosti. Len priemer. 60/100 ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

I přes několik nefungujících momentů snímek dokázal navodit mrazivou atmosféru a zaujali mne i herci, kteří v tomto filmu byli zase trochu jiní, než v jiných filmech. Reese a její přízvuk, Mireille jsem téměř nepoznal, to samé Kevina Duranda. Colin hraje svoji klasiku a potěší i Dane DeHaan v menší roli. Za mě spokojenost. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Stylem vyprávění i příběhem se Devil's Knot lehce podobá Prisoners: zmizelé děti, zoufalí rodiče, ponurá atmosféra, paranoia. Devil's Knot je nicméně natočen podle skutečného příběhu, tudíž se divákovi zvyklému na jasné a kupředu se posouvající konstrukce běžných detektivních případů může zdát, že tady se toho zas tolik neděje. Soukromý vyšetřovatel neobjevuje důkazy, které by všem ostatním unikaly, a počet podezřelých s přibývajícími minutami stoupá, spíše než aby se zužoval. Je jen na vás, zda to budete považovat za klad, nebo zápor. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Film se natáčel v Morow, v Cartersville a v Atlantě v Georgii. (rafix)
  • Hudbu k filmu nahrál Pražský filharmonický orchestr. (BrianStorker)
  • Trojica z Memphisu si odsedela vo väzení 18 rokov a 78 dní. (Game90)

Reklama

Reklama