Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavá a nesmírně brutální vražda 3 chlapců byla velmi silnou předlohou. Obsazení filmu bylo rovněž silné. Bohužel zde mám pocit nenaplněného potenciálu. Film má velmi silný úvod a vydařený závěr. Dlouhá střední část však chodí od ničeho k ničemu a je utopená ve zmatených soudních jednáních a místy dokonce nudí. [65 %] ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(75/2014) / Námet predstihol formu filmu. Pol stopáže sa film venuje opisu udalostí a pol filmu sa zase jedná o klasickú súdnu drámu. Ani jedna z týchto častí veru nad priemer nevyliezla. Tým, že ani samotný skutočný nemá zatiaľ koniec, tak samotný film v závere stavil len na na záverečné informačné titulky. Celkovo docela neuspokojivý snímok. (5/10) ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Možná nejtragičtější rekonstrukce čehosi reálnýho, jakou jsem kdy měl možnost vidět. Pátrat zde po nějaký invenci, ne-li snad přímo vizi, by totiž nemělo ani ten nejmenší smysl. Důraz se soustavně klade na ne zrovna podstatný věci, zatímco ty aspoň trochu vábný prvky zůstavaj pozadu. Okultismu se snímek dotkne jen velmi povrchní a vysloveně legrační cestou, přičemž Firthova postava vyšetřovatele má možná náběh na suverénního tahouna filmu, místo toho ale brzo mutuje do tupýho moralisty, co je ve finále vlastně kompletně nepoužitelnej. --- Vážně nehoráznym způsobem uchopená látka, do toho všeho protkaná nechutnym akcentem vesměs všech zúčastněných, a ve výsledku leda tak podprůměrnej "hranej dokument" s přespříliš výřečnýma závěrečnýma titulkama. (Za něž ale nakonec divák musí bejt jedině rád, nutno dodat.) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní kriminální thriller dle skutečných událostí. V jezeře se naleznou 3 těla malých děťí, která jsou nahá, zohavená a svázaná a podezřelí jsou 3 teenageři, kteří poslouchají heavy metalovou muziku a jsou považováni za uctívače Satana. Jelikož jim hrozí trest smrti a žádné přímé důkazy vyloženě nejsou, Colin Firth nabízí své služby zdarma a snaží se jim za každou cenu pomoct. Bezútěšná atmosféra, skvělí herci, parádní scény ze soudního procesu a šokující finále. Ani netuším proč jsem 6 let starý film, tak dlouho přehlížel, ale rozhodně stojí za pozornost. 7/10 ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je nadpriemernou záhadnou drámou zo súdnej siene. Je založený na skutočných udalostiach, čo je niečo, čo rozhodne robí film pútavejším a zaujímavejším. Herecké obsadenie je dobre poskladané a herecké výkony sú poväčšine na úrovni. Witherspoon a Firth podávajú solídne výkony a vedľajšie herecké výkony odvádzajú skvelú prácu. 7/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Mesto West Memphis, Arkansas, sa nachádza na rieke Mississippi na najrovnejšom teréne v krajine. Napriek tomu video ukazuje krajinu, najmä pozdĺž potoka, kde boli telá nájdené, ktoré sú oveľa strmšie a kopcovitejšie ako v meste West Memphis alebo v jeho blízkosti. (Arsenal83)
  • Trojica z Memphisu si odsedela vo väzení 18 rokov a 78 dní. (Game90)

Reklama

Reklama