Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka plukovníka Gradyho, která odstartovala k rutinní vojenské letecké misi, má problém. Poté, co selhal řídící počítačový systém zvaný "Fail Safe", změnil letoun s nukleární náloží a dvěma dvacetitunovými hydrogenovými bombami směr a nyní se nezadržitelně řítí na Moskvu s úkolem provést atomový úder. Prezident USA, generál Warren Black z Pentagonu i další specialisté na válečné operace horečně hledají způsob, jak katastrofě zabránit a celý svět se ocitá na pokraji jaderné války... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Dokonalé retro, vypiplané do detailů včetně matných záběrů z nemnohých exteriérů. Tomu již chyběly jen zaoblené rohy, jež kdysi zkreslovaly televizní kamery. Základem úspěchu je samozřejmě výtečný scénář. I když se zde nesešla herecká první liga, podali zúčastnění výkony této ligy hodné. Neodvolatelná mise se škodolibým úsměvem vytrčila prostředníček na všechny vysokorozpočtové filmy s jejich Cruisy a dokázala, že kvalita filmu rozhodně není úměrná sumě za jeho výrobu utracené. Když jsou špičkové dialogy, dá se takřka za pár dolarů natočit krásná záležitost. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zpochybnění stability míru napěchovaného zbraněmi bylo tématem i původního snímku Sydneyho Lumeta "Selhání vyloučeno" z roku 1964, filmu o tom, jak mylný rozkaz nezvratně namíří americký jaderný bombardér na Moskvu. Remake Stephena Frearse je bohatší o zkušenost jaderné katastrofy v Černobylu, která také byla kdysi naprosto "vyloučená", a o závěrečný výčet zemí vlastnící v současnosti jaderný arzenál. Nečekejte nic akčního, ani bombastického. V televizních kulisách nám George Clooney a spol. mluveným slovem předvedou, že hrozba jaderné války může být reálná v jakékoliv době. ()

Reklama

Pai-Mei 

všechny recenze uživatele

Parádne vystihnutá atmosféra na americkom vojenskom štábe pri hroziacom jadrovom útoku počas studenej vojny. Film je čiernobiely a odohráva sa v jednej miestnosti. Možno ho priovnať k 12 angry men, aj keď samozrejme nie obsahovo, ale po stránke prevedenia. Zvlášť silne sú zobrazené záverečné udalosti filmu. Tento snímok som videl už dávno, ale zážitok z neho u mňa pretrval do dnes. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dr. Jaderná paranoia aneb jak jsem se naučil nedělat si starosti o New York a mít rád Moskvu.. Mrazivě fatální remake Lumetovy televizní hry honosící se neuvěřitelným obsazením (zaujal především antikomunistický poradce Azaria s vizáží Davida Vávry - že by díl Šumná Moskva v nukleární výhni..?) a s atmosférou chvílemi tak hustou, že by jste v ní postavili i na mol opilého ruského ministerského předsedu. A pozor, vše vysíláno na CBS živě s Harvey Keitelem přebíhajícím mezi dvěma scénami! Škoda jen, že s blížícím se koncem vše sklouzlo k opravdu čistokrevné fikci plné nepravděpodobných rozhodnutí. Otázkou zůstává, kolikrát se náš svět během studené války v podobné situaci ocitl a my měli to štěstí, že všichni zainteresovaní udrželi chladné hlavy a nepokusili se válku ohřát. To bychom pak asi nehodnotili filmy na stránkách csfd, ale na stěnách jeskyní.. ()

Jespi 

všechny recenze uživatele

Po tomhle filmu mě pěkně mrazilo v zádech. Určitě bych jej nedoporučoval běžnému divákovi, dokonce ani ne divákovi, který si potrpí na náročnější filmy k přemýšlení. Tento snímek si můžete se vší atmosférou vychutnat pouze, pokud se zajímáte o problematiku, kterou nastiňuje, rád o ni diskutujete a popřemýšlíte. Převedení divadelní hry do filmové podoby se povedlo, film nepostradá logiku a vše se odehrává uceleně a přehledně. Herecké výkony se zde moc hodnotit nedají, ale určitě bych vypíchnul George Clooneyho. Bezesporu film, který stojí za zhlédnutí a za zamyšlení. Ovšem musíte být dobře naladěni a očekávat diskusi, ne akci. 90% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Letouny "Vindicator" jsou stejně jako v původním filmu zastoupeny letouny B-58 Hustler. (Djkoma)

Reklama

Reklama