Reklama

Reklama

Buď ich zabiješ, alebo sama prídeš o život! Slepá žena bojuje o svoj vlastný život aj majetok, keď ju  po vianočnom večierku v byte ohrozujú dvaja sadistickí zlodeji diamantov, ktorí sú pre šperky schopní aj zabíjať.
Sara Frostová je zrakovo postihnutá fotožurnalistka, ktorú prenasleduje tragická minulosť. O zrak prišla v Afganistane ako vojnová reportérka. Stráni sa sveta aj spoločnosti a žije osamelo vo svojom luxusnom apartmáne s krásnou vyhliadkou na streche mrakodrapu v New Yorku.
Zlo si však nájde spôsob, ako sa votrieť do jej života. Práve na Štedrý večer sa uhladený sadistický kriminálnik Hollander a jeho impulzívny komplic Chad rozhodnú zaútočiť na Sarin byt, aby v ňom našli ukradnuté diamanty, ktoré tu niekde ukryl ich parťák po lúpeži. Sara sa ocitla v pasci vlastného izolovaného bytu, uväznená a odrezaná od okolitého sveta. Slepá žena musí v sebe nájsť dostatočnú vnútornú silu, aby dokázala čeliť nekonečnému fyzickému a psychickému utrpeniu, ktorému ju podrobia zločinec a jeho neľútostný komplic. Sara zúfalo bojuje o svoj život. Buď votrelcov zabije, alebo sama príde o život. (TV JOJ)

(více)

Recenze (25)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, je to celkem jasné, jak se to bude celé vyvíjet, ale to nic nemění na tom, že to je pořád kvalitně natočený snímek. Chybí tomu trochu lepší drive, postupně to začíná být trochu nudné a jednotvárné, ale Michael Keaton jako šmejd rozhodně stojí za to. Nějaké propojení s afghánskou válkou je celkem zbytečné, protože tenhle snímek funguje hlavně jako komorní thriller. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Kromě Money train nemá J.Ruben na svym kontě žádnej další nadprůměrnej film.A tady mu navíc pomohly dva nesmírný sympaťáci,Harrelson a Snipes.Penthouse je hodně přízemní,spíš televizní film,kde hraje šest herců,žádnej nevybočuje ze šedi,klišovitý,laciný,spíš podprůměr.Zejtra už ani nebudu vědět,že sem to viděl.40%. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného se bohužel nekonalo, ale i tak jde o vcelku obstojný thriller. Herecké výkony jsou obstojné a přestože se tu dá narazit na několik nelogických prvků (útěk slepé ženy po schodech – chtěl bych to vidět na vlastní oči v takové rychlosti), mělo to místy i jakžtakž snesitelnou atmosféru. Michael Keaton i Barry Sloane coby násilníci si nevedli špatně, no a na Michelle Monaghan se pěkně dívalo. Já bych se klidně nebál i lehce přitvrdit, když došlo na násilí, bylo vidět, že se toho tvůrci nebáli – jenže oni zvolili poněkud „jemnější“ průběh a spokojili se jen s pár násilnými scénami. Takže podívat se na tento film určitě dá, ztráta času to pro mě nebyla. Ale potřeboval bych to ještě někdy vidět znovu? To asi ne…50% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Může v dnešní době fungovat thriller s nevidomou ženou v ohrožení, který dejme tomu nepřináší do žánru nic nového? Ano, proč by nemohl. Film si bere znatelnou inspiraci ze spřízněného kusu "Čekej do tmy" a stejně jako jeho předchůdce bojuje s divadelním minimalismem, kdy výjma kratičkého úvodního zastavení v Afganistánu a zanedbatených pouličních sekvencí, divák neopustí s hlavní hrdinkou a dvěma psychopaty luxusní byt s krásnou vyhlídkou. Slavné producentské duo bratří Weinsteinů pro režii poměrně přímočarého thrilleru angažovalo Josepha Rubena, který je osvědčeným specialistou na tento typ filmů. Ten je spolu s hercem, Michaelem Keatonem, který si zahrál psychopata, také výkonným producentem filmu. Během filmu se role, kdo je větší sadistický psychopat, než ten druhý obrátí, což je asi největší originalita filmu. Oba jsou to bývalí komplici přítele slepé Sáry, která o zrak přišla v Afganistánu, kde byla válečnou fotografkou. Uhlazený Hollander a impulsivní mladík Chad si do bytu přijdou pro diamanty, které měl jejich parták někde ukrýt. A k vydobití toho, co jim náleží, použijí násilných a mučících metod, které nejsou tak přes míru, jak by se jeden mohl domnívat. Asi nejpamátnější bude "waterboarding" a jinak dvojice ženu většinou méně čí více úspěšně nahání v bytě i mimo něj, což je dost zvláštní vzhledem k jejímu handicapu. Vnějškově Michelle Monaghan silně připomíná Sandru Bullock a podobným způsobem i hraje. Tu slepotu to chtělo vylepšit. Hrdinka má totiž zrak jako zdravý člověk, což je samozřejmě nesmysl. V průběhu filmu jsem však nedostatky přestal počítat, protože nasazené tempo a napětí filmu ani na chvíli nepolevovalo. Keaton byl velmi solidní psychopat a kdyby i Andrew Walker zůstal příjemně vyšinutým, jakým zpočátku byl, tak by to byla hodně intenzivní dvojka. Po technické stránce je film natočený kvalitně, ale je znát, že Ruben přece jen vyznává starou režijní školu a cestu přílišných moderních postupů nerazí. O něco horší to bylo s nasvícením filmu. Kamera oku úpně nelahodila. Hudební a adekvátní podkres dodal ostřílený skladatel Mark Mancina. Konec filmu respektive poslední záběr byl symbolikou ke Keatonovu účinkování v roli Batmana. Kdo viděl "Batmanův návrat", tak si možná vzpomene na záverečnou scénu s kočkou, kterou si v potemnělé uličce do náručí vezme milionář Wayne. Na konci tohoto thrilleru i během něj se také objeví černá kočka avšak příliš dobrého už tentokrát Keatonovy nevěstí. Jestli opravdu tvůrci závěrečnou sekvenci věnovali všem "batmanovským" kočkám úmyslně nebo jen já si to domýšlím, to není jisté, ale závěr filmu byl i tak působivý. Pokud máte rádi napínavé thrillery s námětem ohrožené slepé hrdinky v sevření kriminálníků a nevadí vám, že tady už v jiných podobách byl, tak je to přesně film pro vás. Nepřináší nic objevného, ale při své napínavosti,občasné nepředvídatelnosti a zručné režii i snesitelným hereckým výkonům, rychle uteče. Mé hodnocení: 80% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Hlas Petra Rúfusa dabujúc Keatona tomu filmu dáva hviezdu navyše. Ten to proste drží. Myšlienka nie zlá, prevedenie mierne lacné, ten úvod asi zhltol najviac love. Zase film o troch postavách a jednej tupej sestre čo nechápe signály, ktoré gradujú postupne napätie. Trochu ale mrzí ten ako keby ukvapený a narýchlo zbúchany záver so všetkými dostupnými klišé. Rozhodne som sa ale mocne bavil na tých hláškach a ako príjemná Bčková jednohubka je to strávitelné. Silné 2 z 5 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Ontario ve městě Ottawa. (Terva)
  • Pracovní název filmu zněl Atrapada en la oscuridad and Blindsided zkráceně Blindsided. (Terva)
  • Poté, co Sáru (Michelle Monaghan) srazí kolo, při pádu na zem odlétnou její brýle až za plůtek. Když však brýle Sáře podává kolemjdoucí, leží vedle ní na chodníku. (v.indruchova)

Reklama

Reklama