Reklama

Reklama

Na hraně zítřka

  • USA Edge of Tomorrow (více)
Trailer 2

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, mimozemská rasa připomínající včelí kolonii, vytrvale útočí na Zemi, obracejí velká města v hromadu trosek a zanechávají za sebou miliony lidských obětí. Podplukovník Bill Cage (Tom Cruise), který nikdy nebyl v žádné bitvě, je bez cirátů degradován a s nulovým výcvikem a mizernou výzbrojí poslán splnit úkol, který není ničím jiným než sebevražednou misí. Během několika minut je zabit, předtím se mu však podaří zneškodnit Alphu. Ač se to zdá nemožné, procitne opět na začátku toho samého pekelného dne a je nucen znovu bojovat a zemřít... a tak stále dokola. Přímý fyzický kontakt s mimozemšťanem způsobil, že se dostal do časové smyčky a je tak odsouzen prožívat nelítostnou bitvu znovu a znovu. S každým dalším pokusem se však zvyšuje jeho odolnost a pohotovost a své rostoucí schopnosti dokáže v boji s Mimiky lépe využívat. Po jeho boku bojuje členka speciálních jednotek Rita Vrataski (Emily Blunt), která zlikvidovala víc Mimiků než kterýkoliv jiný bojovník na Zemi. Každá další bitva je pro Cagea a Ritu příležitostí najít způsob, jak mimozemské vetřelce porazit a Zemi zachránit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 333)

Shireen 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době dobře investované peníze za kino. Peckovní film, kterému nechyběl humor, akce a hlavně nápaditost. Bomba! ()

milford 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem se dostal přes Youtube, kde na mě vybafla reklama na tenhle film. Zaujalo mě to, zkouknul jsem celou reklamu a pak i ostatní trailery a bylo jasno - tohle musím vidět. A rozhodně jsem nelitoval (možná toho 3D, které mi tam nepřišlo využité). Téma párkrát omýlané, ale nejsou tu žádné kiksy ani nepřesnosti, všechno do sebe zapadá a i když se tu opakuje jeden den vícekrát, je to natočené linkou, která je vtipná a člověk se při ní vůbec nenudí. Škoda toho amerického konce, ale člověk nemůže mít všechno :-) ()

TerribleTale 

všechny recenze uživatele

Cruise je extratřída, jakoby se vše na co sáhne měnilo ve zlato :) ...Perfektní film s výbornou, ale jednoduchou zápletkou, která paradoxně umožní z děje vytěžit co nejvíc a to se povedlo. Výběr herců je bezchybný, krásně to šlapalo. U tohoto filmu jsem se nenudil ani minutu, a není to klišé. Dále je zbytečné cokoli psát, to se musí zažít a klidně opakovaně ;) ()

Frosty_CZ 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem psal u X-Menů, myšlenka hraní si s časem se mi zamlouvá. Ovšem zde je podána lépe. Jestli máte jít na něco do kina, tak neváhejte. Na rozdíl od stovek jiných filmů tenhle si zapamatujete. Už samotné hodnocení o tom vypovídá. ()

flouny8 

všechny recenze uživatele

Dost slušné popcornové sci-fi. Děj má rychlý spád, plno akce a žádný zbytečný kecy a filosofický bláboly. ()

Luciaaas2 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká jeden z nejlepších sci-fi filmů, strhující akce, výborný a chytrý scénář, luxusní režie, efekty parádní, Cruise s Blunt předvádí výborné herectví až jim vše uvěříte a sezobete z dlaní. Už tak dlouho jsem si nevychutnal a užil film, řekl bych, že 113 minut je pr tento film sakra málo ()

cyberMythius 

všechny recenze uživatele

Je to fajn, ale ze by to bylo na 90%? no nevim... na to mam na film trosku vetsi naroky. Bavil jsem se od zacatku do konce. Akce je perfektni, myslenka taky, k hercum neni co dodat... ale po titulcich ve me nezustalo nic . Ale jako popcornak to funguje velmi kvalitne (a mimo kino to nebude ono). 4/5. ()

mentos. 

všechny recenze uživatele

Když očekáváte fajn akční sci-fi zábavu a dostanete film se skvělým nápadem, námětem a scénářem, který může s přehledem konkurovat dnešním velkým sci-fi blockbusterům. //Kino Jihlava 8.6.2014 ()

Fallstock 

všechny recenze uživatele

Hodnocení vychází z toho, jak máte nebo nemáte rádi Toma Cruise. Já ho ráda nemám, ale i kdybych tento fakt pominula, tak z mého pohledu je to poměrně nezáživný a příběhově průměrný film. Technické stránce na filmech nehovím, ale přišla mně dokonalá. Ne už tak film. Návštěvy kina lituji. Nevtáhlo mě to patřičně do děje. Možná je to film orientovaný více na mužské publikum. Fakt nevím. Film úplně nestrhám, ptž šlo jen o špatnou volbu kino snímku po dlouhém přemlouvání a v podstatě vyhozené peníze. Na zdejší hodnocení už nikdy nedám! ()

davebono 

všechny recenze uživatele

Na 5* to těsně není, ale jeden z nejlepších filmů tohoto roku to zaručeně je. Poslední sci-fi Tomika Crusie jsou prostě vydařené filmy: Emily přidává na kráse a celé šlape to jako hodinky. Hodně se mi líbili výborné komediální vsuvky. Tento styl humoru prostě funguje, něco jako Na hromnice o den více. Doporučuju. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Akční nářez roku a to nám blockbusterový rok teprve začíná. Tak dobrá sci-fi tu už dlouho nebyla. Je až k nevíře, jak může být v jádru trapně jednoduchý scénář, tak neskutečně nápaditý a geniální. Snad to bude Limanovou režií, že se z jednoduchého scénáře vytěžilo maximum bez hluchých míst a nudy. Tom Cruise je zase jednou pro změnu perfektní a Emily Blunt mě definitivně přesvědčila, že je opravdu k sežrání (pokud to nebyli jen maskéři). V malé roli se tu mihne i vynikající Bill Paxton, který herecky zraje jako víno. Na hraně zítřka je až přehnaně nabušená military sci-fi, která poděsí válečnými hrůzami a neporazitelnými emzáky, ale zároveň pobaví brutálně černým humorem. Vše vyváženo naprosto dokonale. Troufám si jen zkritizovat nedostatek informací o biologii nepřátel, protože ta nezbytná vědecká stránka příběhu v podstatě chybí a tvůrci se zaměřili jen na čistou blockbusterovskou řežbu a Cruisovo neustálé umírání. Další šrám na jinak dokonalém filmu je podle mě nevhodně natočený nelogický happyend. No bylo to prostě celé takové odlehčené popcornové žrádlo pro masy a chyběla tomu větší hloubka. ()

Ivuska71 

všechny recenze uživatele

Nenacházím ani jedinou chybičku, proto nevezmu ani jednu hvězdičku. Skvělá zábava od začátku do konce, žádná slepá místa, akce na akci, má to hlavu a patu, navíc - je to sci-fi, takže jsem si bahnila a bahnila. Když se objevily titulky, bylo mi to moc líto. Sakra, to mělo ale šťávu! ()

Archen 

všechny recenze uživatele

A máme tu časovou smyčku ... znovu ... nicméně velmi pěkně a nadprůměrně zvládnutou. Pokud se oprostíte od zbytečného hledání dokonalé logičnosti, tak bude film velmi svižně ubíhat a rozhodně neodejdete z kina zklamáni. ()

Beawish 

všechny recenze uživatele

Na Hromnice o Overlord více. Mimochodem Rita Vrataski o svou schopnost restartovat den přišla kvůli ztrátě krve a následné transfuzi. Jediný způsob, jak mohla zjistit, že tu schopnost ztratila je... že musela zemřít a už se znovu neprobudit. ()

NeverEver 

všechny recenze uživatele

Moje hodnoceni odrazi fakt, ze jsem vedela "do ceho jdu", tj. do americkeho sci-fi akcnaku s Tomem v hlavni roli. Tim se totiz mnoho nedokonalosti, ktere bych mozna filmu mohla vytknout, stira samo. Je prece hloupe kritizovat vodu za to ze, je mokra, je to jeji prirozenost. Stejne je to i s temito americkymi akcnimi filmy, jeste navic pokud se v nich vracite v case:-). V ramci dane premisy totiz film vyzniva opravdu sveze, svizne, bez zbytecnych logickych kolapsu, Tom me v hlavni roli neotravoval a kdyz bylo nejhur, vzdycky se objevil nejaky ten vtipek. Akcni sceny byly dostatecne realne a smrtelne....Emily pusobila relativne krehce na "zeleznou mrchu" a to dost pomohlo, protoze nikdo neni zvedavy na pani Schwarzenegrovou, ze?! Ja se dobre bavila a myslim, ze si film jeste rada znovu pustim behem sychravych podzimnich dnu a budu si to uzivat zase. 4**** a cista hlava.... ()

james11 

všechny recenze uživatele

Wow super. Většinou (aspoň podle mě :) filmy, co si hrajou s časem logicky moc nefungují, ale tady to pro mě dávalo smysl. Konec jsem asi úplně nepobral, ale jinak super :) ()

Radim98 

všechny recenze uživatele

Stále váhám mezi čtyřmi nebo pěti hvězdičkami. Nedá se říct, že by mě Edge of tomorrow úplně zarazil do sedačky, ovšem ať to v hlavě rozebírám jakkoli, ono mu ani nejde nic vytknout. Inteligentní scénář, forma i obsah v rovnováze, je to dynamické, akční a ani chvilku to nenudí...Hlubší dojem by zanechal závěr filmu zkrácený o nastavený happyend, ale to je asi všechno, co bych vůbec mohl snímku vyčítat. Tak 90%, objektivně to na těch 5 hvězd prostě je. Víc takových filmů! ()

tixi 

všechny recenze uživatele

Nápaditý scenár,dynamická réžia,vkusný humor,vyvážené vizuálne efekty,skvelé herecké výkony no proste všetko šľape ako hodinky 100%. ()

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

01.03.2019

Po nedávném oznámení plánu natočit hned dva nové díly do série Mission: Impossible současně to zdánlivě vypadalo, že veškeré ostatní rozdělané projekty Toma Cruise půjdou k ledu. Server Heat Vision… (více)

Reklama

Reklama