Reklama

Reklama

Kapitán Phillips

  • USA Captain Phillips (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kapitán Philips je komplexní studií přepadení americké nákladní lodi Maersk Alabama somálskými piráty, ke kterému došlo v roce 2009. Režisér Paul Greengrass nám v něm svým unikátním pohledem nabízí kombinaci napínavého thrilleru a pohled na širokou škálu důsledků globalizace. Film se zaměřuje na vztah mezi velícím důstojníkem Alabamy, kapitánem Richardem Phillipsem (dvojnásobný držitel Oscara Tom Hanks), a kapitána somálských pirátů Museho (Barkhad Abdi), který ho unese jako rukojmí. Phillips a Muse proti sobě čelí v okamžiku, kdy Muse se svou posádkou zamíří na Phillipsovu neozbrojenou loď. V souboji vůle a odhodlání, který následuje 230 km od somálského pobřeží, jsou oba muži vydáni na milost osudu, který je zcela mimo jejich kontrolu. (Falcon)

(více)

Diskuze

miso1099

miso1099 (hodnocení, recenze)

inak vie niekto, preco nemozu mat taketo nakladne lode v rizikovych oblastiach na palube ozbrojeny doprovod alebo aspon zbrane? Zaujimalo by ma, aky nezmysel to zakazuje... Diki

na příspěvěk reagoval Dalfor, packa

Uživatel miso1099 smazal svůj příspěvek.

QuakeIsBack

QuakeIsBack (hodnocení, recenze)

Jarisko2

tak prosím...čo bolo na tom filme také zdrvujúce že si to zaslúži 5* ?? Klišé začiatok tak okato hraného love story a rozoberania detí len aby bolo očividné, že kapitánko sa má kam vrátiť, alebo to že na lodi s 20 člennou posádkou nie je jediná pištoľ a  idiotizmus posádky je priam učebnicový, či to, že z druhej polovice filmu urobili prehliadku americkej vojnovej sily, alebo tým dojímavým koncom, ktorý ma jediný oslovil ako-tak? Išiel som na ten film s dobrým úmyslom, každý má svoj názor, ale toto bolo vrcholne nevkusné predstavenie...Pozri si to ešte raz so štipkou objektivity a ak mi povieš že si to zaslúži také hodnotenie aké tam je, tak sa ti ospravedlním... Brak to nebude, IMDB sa tiež drťí na 80, ale nebyť dodatku že to bol skutočný príbeh a nemohli to pozmeniť podľa seba, čo aj tak urobili , tak tomu tresnem taký odpad ako nikdy predtým...

na příspěvěk reagoval Dalfor

QuakeIsBack

QuakeIsBack (hodnocení, recenze)

prkalil

V prvom rade ďakujem za NEODPOVEDANIE na moje otázky, čo bolo na tom filme také výnimočné, v druhom rade neviem čo za nezmysly si popísala, ale ak správne rozumiem, tak nie, nevedel som předem že to bude bullshit, kvôli tomu som na ten film išiel, lebo som dúfal že nebude... 

prkalil

prkalil (hodnocení, recenze)

QuakeIsBack

To je mi tě vážně líto - ale každý svého štěstí strůjcem - takže vlastně... - dobře ti tak - neměl jsi na ten film chodit - při tvé inteligenci jsi přece předem věděl, že je to bulšit.

na příspěvěk reagoval QuakeIsBack

QuakeIsBack

QuakeIsBack (hodnocení, recenze)

Asi budem za neznalca a primitíva, ale ktorí z Vás pseudoodborníkov mi vysvetlí, čo bolo na tomto filme výnimočné ??? No čo ? Kvôli Hanksovi a zelenému trávniku napárať tejto sračke 5 hviezd?? Ani neviem čo skôr vytknúť tomuto filmu... Csfd využívam len kvôli prehľadu a keď uvidím dobre ohodnotený film, tak si ho pozriem, nekomentujem, nič, ale toto bol taký zabijak času plný nelogických klišoidných blbostí, až mi je do plaču a musím si niekde vybúriť tu nechuť a žiaľ nad zabitím dvoch hodín..

na příspěvěk reagoval prkalil, Jarisko2

stoRmjE

stoRmjE (hodnocení, recenze)

Film byl opravdu povedenej, ale emotivnesi scenu jsem videl nedavno ve filmu "Everybody's Fine", kdyz našel synův obraz.

MikeCool

MikeCool (hodnocení, recenze)

Coleator

Ano, také se přidávám do "fanclubu poslední scény", něco tak emotivního jsem dlouho neviděl. Hanks by si určitě zasloužil sošku! :)

Coleator

Coleator (hodnocení, recenze)

Ta scéna je skvělá - nepamatuju si, že by někdy bylo v kině na konci filmu takový ticho, jako po poslední scéně Kapitána Phillipse... :)

na příspěvěk reagoval MikeCool

petoo

petoo (hodnocení, recenze)

ta posledna scena... najsilnejsia aku si za poslednu dobu pamatam :O

Dalfor

Dalfor (hodnocení, recenze)

Ohromný zážitek! Tolik jsem od toho nečekal, takže mě to velice překvapilo!!! 

Bucky Kid

Bucky Kid (hodnocení, recenze)

film je to napínavej od začátku a do konce ale vrtá mi hlavou jestli to není spíš víc agitka na vyspravení pošramocené reputace SEALS po zbabrané popravě bin ládina.

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Andy.

Tady si v ČR, takže mě to ani malinko nepřekvapuje. Právě proto se divím, že amíci udělali takové divadlo kvůli jednomu člověku, i když to byl samozřejmě námořník a dá se říct, že zachránil celou svou posádku, tak kdo jiný by si to zasloužil víc než právě on.

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Brejlil

Tak pokud je to tak, tak klobouk dolů a moc často se to nevidí. Já osobně bych to do nich nikdy neřekl a jak jsem psal, proto se mi to zdálo přehnané, ale zřetel jsem na to v hodnocení nebral, je to spíše jen takový názor, který nemá s filmem nic společného. 

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Andy.

Ty dvě si to zaslouží. Je to hnusné to ano ale bohužel je to pravda. Žádný trochu rozumě smýšlející jedinec si taky nepojede na jachtě prohlédnout krásy Somálského pobřeží.

Související novinky

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

Hanks a Greengrass znovu spojí síly

Hanks a Greengrass znovu spojí síly

08.02.2019

Herec Tom Hanks (Most špiónů) a režisér Paul Greengrass (Bourneovo ultimátum) oznámili další spolupráci. Na svůj předchozí společný snímek Kapitán Phillips naváží dramatem News of the World, který… (více)

Tom Hanks znovu kapitánem

Tom Hanks znovu kapitánem

11.09.2016

Novodobý James Stewart byl dlouho kapitánem Millerem ze Zachraňte vojína Ryana. Tři roky zpátky si ale střihnul kapitána Phillipse a teď je v kinech jako Kapitán Sully, což naznačuje, že ho… (více)

S Greengrassem pod Berlínskou zdí

S Greengrassem pod Berlínskou zdí

26.10.2014

Britský režisér Paul Greengrass (Bournův mýtus, Bourneovo ultimátum) má velkou zálibu v dramatech podle skutečných událostí. Jeho Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří mezi špičku… (více)

Reklama

Reklama