Reklama

Reklama

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (266)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem velmi rád, že jsem jméno Jaye Moriarityho nikdy před tím neslyšel, konec byl mě totiž asi nevzal, tak moc jak mě vzal. Celou dobu jsem si totiž myslel, že koukám na poměrně průměrný životopisný snímek o překonávání svých limitů a zrodu hvězdy, ale finální scény - slavný sjezd Mavericks a Jayův konec mě vážně přinutili o filmu smýšlet naprosto jinak. Před tímto finálem jsem dokonce zvažoval dvě až tři hvězdičky, protože příběh je až na konec vysoce průměrný. Jsem rád, že jsem byl donucen změnit názor, protože Na divoké vlně si pozornost rozhodně zasluhuje a chválu taktéž. Pokud někdo neocení surf, myslím, že vztah Jaye s krásnou Kim (Leven) vše hezky doplňuje. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn dráma, ktorá ale ničím moc neprekvapí a radšej vsádza na istotu. Dlhovlasí zarastený Buttler vyzerá divne ale je fajn a hodí sa tam, Jonny Weston a Leven Rambin možno vyzerajú ako s Twilightu, ale ich vzťah na to priestor (chvála bohu) nemá, more a vlny sú tak dobre natočené, že ani na všelijakých Diskaveričkách nič také neuvidíte a hudba je vlastne tiež celkom v pohode. Takže celý film je vlastne fajn. Pokial máte radi surfovanie a veľké vlny, tak vás to možno bude baviť. A pokiaľ vám veľké vlny nestačia je tu aj jedna obrovská, ktorá sa vola Mavericks. 80% - 4* ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud vám není cizí surfování na divokých vlnách, najdete v tomto snímku o něco více, než jen rodinné drama o mladíkovi, jehož jedinou vášní jsou vlny a dokáže probudit život i ve stárnoucím profesionálovi, který na život zanevře po osobní tragédii. Ovšem, pokud odečte ten surf (o který jde ve filmu daleko méně, než by se mohlo na první pohled zdát) nezbude vám nic jiného než x krát viděné téma, které se navíc opírá o skutečný životní příběh. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

De facto jedno velké klišé, které jede absolutně podle šablony a u něhož přesně víte, o čem bude následující scéna. Jenže po režijní stránce se tomu nedá prakticky nic vytknout, celé to rychle uteče a Gerard Butler to utáhne i v těch nejšablonovitějších scénách. Zkrátka surfařká pohodovka, kterých je v dnešní době docela málo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $6,002,756Tržby Celosvetovo $8,300,821Tržby za predaj Blu-ray v USA $931,678Tržby za predaj DVD v USA $3,318,032║ poctivá dráma kde nechýbajú na záver aj emócie, Curtis Hanson to občas vie poriadne rozbaliť na divákov /80%/ ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 14 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Gerard Butler, se při natáčení snímku stal po poranění zad závislý na lécích proti bolesti. Ze závislosti se poté vyléčil. (skinny)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama