Reklama

Reklama

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (266)

runner85 

všechny recenze uživatele

Samotné surfovanie mi nikdy nič nevravelo a nikdy nič vravieť nebude. Nie som totiž vodný typ. Taký sneh a ľad ma fascinujú omnoho viac a aj preto mám rád zimné filmy, športy, počasie, obdobie. Ale koniec koncov tento film bol dobrý, nie len tá "športová časť" ale aj ten vzťah medzi Jayom a Frostym. Boli ako otec a syn. Možno sa Frosty v ňom tak trochu našiel a preto si ho obľúbil ... akurát škoda že Abigail Spencer nedostala viacej priestoru, dobre sa na ňu pozeralo ... Inak na jednej strane nechápem to riskovanie, či už surfovanie, horolezectvo, alebo parašutizmus atď ale na druhej strane obdivujem to, že riskujú život pre niekoľko minútové naplnenie sna ... prežiť život len tak nudno, to nie je ono / mal by som sa zamyslieť :D / ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mořský příboj mě uklidňuje, dobrá hudba uvolňuje, nebezpečí nabuzuje, love story rozněžňuje a podklad skutečnou událostí zvedá adrenalin... I když největším lákadlem pro suchozemce ve mně byl pohled, co nikdy neomrzí, vcelku zaujala vedlejší témata a ani herci nebyli nejhorší, z čehož musím rozhodně vyjmout podezřele se chovající paní Butlerovou, která jakoby se do sportovního dramatu infiltrovala z žánru hororu a bylo jen otázkou času, kdy jí narostou šavlovité tesáky... Ale jinak dobrý... a když říkám dobrý, myslím jen dobrý. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Trochu zklamání, Gerard mi tam vůbec nesedl, a ač miluju moře, týpky, co zbytečně hazardují se životy, bytostně nesnáším. Patří k nim celá skupina lezcū po čemkoliv a blbců, co se kdekoliv předvádí. Krátky život Jaye se dal bohužel očekávat, protože pocházel z prostředí, kde vládli sobci. Na prvním místě já, jen já, pak až ty. Je zvláštní, jak ho semlelo aby se do té role dostal. Tudíž, třetí hvězda je jen za kameru. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

De facto jedno velké klišé, které jede absolutně podle šablony a u něhož přesně víte, o čem bude následující scéna. Jenže po režijní stránce se tomu nedá prakticky nic vytknout, celé to rychle uteče a Gerard Butler to utáhne i v těch nejšablonovitějších scénách. Zkrátka surfařká pohodovka, kterých je v dnešní době docela málo. ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem poslední dobou jen emocionálně labilní, ale každopádně Chasing Mavericks mě tak neuvěřitelným stylem dojalo, že si ode mě těch 5* zaslouží i přesto, že po filmařský stránce by se chybičky našly. Gerard je okouzlující, malej Jonny kudrlinka zdárně sekundující, Mavericks hrůzu nahánějící, nezodpovědná matka nakonec hodně překvapující... Velkou váhu pro mě má i to, že film byl inspirován životem opravdového Jaye. Trošku mě nakoplo vědomí, že kluk si ve věku, kterej už se mě netýká, dokázal splnit nejeden sen. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Michael Apted se na poslední tři dny natáčení ujal režie, jelikož Curtis Hanson musel film ke konci ze zdravotních důvodů opustit. (josefklimes)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 14 000 pracovných miest. (Laslo)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama