Reklama

Reklama

Grizzly zabiják

  • USA Into the Grizzly Maze (více)
Trailer

James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabová a Billy Bob Thornton se představí v akcí nabitém dobrodružství, které se odehrává v aljašské divočině. Když začne v místním městečku řádit nelítostný medvěd grizzly, šerif se vydá do lesa hledat svou manželku ekoložku. Místo ní zde však narazí na svého bratra, bývalého zločince, se kterým si už dávno nemá co říct. Oba se brzy ocitnou na útěku před obrovským medvědím zabijákem. Z lovce se stává lovná zvěř v tomto thrilleru o síle přírody a pachu krve, který zvedne diváky ze židlí. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Medvěda Barta mám rád, ale učinkování v této taškařici si rozhodně mohl odpustit. Ani on sám jistě netušil, že se Aljaška může pochlubit jednoznačně nejpohotovější záchrannou službou na světě, která vyjíždí na místo činu dokonce ještě před samotným zraněním. A že přechod mezi temnou nocí a slunečným dnem zde trvá pouhých pár vteřin. Závažné nedostatky týkající se kontinuity prostředí či důsledků chování postav bohužel patřily k tomu hlavnímu, čím snímek Into the Grizzly Maze upoutal mou pozornost. Tím pádem jsem ani nestihl dostatečně ocenit lehkost, se kterou se tento půltunový pořízek vždy zcela neslyšně připlížil až za záda nicnetušících nešťastníků či s jakou samozřejmostí po vzoru Nea tento obří kolos uhýbal letícím kulkám. O to více mě pak překvapil samotný závěr snímku. Proskok digitálním ohněm evidentně připravil Barta o všechny schopnosti a jeho smrtonosné tlapy, prostřednictvím kterých ještě před malou chvílí potopil velký člun, se znenadání změnily na obyčejné kočičí drápky, které hlavní postavě v souboji na život a na smrt pouze lehce potrhaly vestu. Snaha o napínavý medvědí survival se absolutně minula účinkem. Into the Grizzly Maze má ve výsledku mnohem blíže ke komedii a já tak ze své pozice hororového experta uděluji snímku jednu milosrdnou hvězdu za Bartův výtečný herecký výkon. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hackl překvapil. Po Saw jsem nečekal nějak moc přeci jenom natočil nejhorší Saw. Tohle bylo ale příjemné překvapení a to ze 2 důvodů. První je že film vyšel prakticky bez povšimnutí takže nebylo moc co čekat. A taky potěšilo že to nebylo vyloženě zbytečně brutální. Krve bylo sice dost ale nebylo to nic přehnaného. Navíc dobrých Grizzly hororů není zrovna moc. Herecké obsazení překvapilo a i když příběh je něuvěřitelné klišé tak hrdiny jsem si celkem oblíbil. Efekty tu prakticky žádné kromě konce nejsou a masky gore efektů jsou vydařené hlavně Thorton dostal pěkně za uči(*wink wink*).Zábavný film na zabití odpoledne. Odpůrci nature amoku si odtrhnou jednu hvězdu, naštěstí pro ně film není vyloženě jen o grizzlym. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ultimate Bear Terror?!? Nie tak celkom... Dalo sa v to (naivne) dúfať, i keď v rámci (reálnych) očakávaní to dopadlo aj tak dobre. Pekne natočené, profesionálne spracované, obsadené krásnym živým medvedíkom (filmovo zabehnutý Bart the Bear) a plejádou známych hercov, čo je všetko dokopy až podozrivo kvalitné; na to, že sa v podstate jedná „iba“ o dobrodružný animal horor béčkového rangu. Aj keď o nejakom drsnom či brutálnom horore tu samozrejme nemôže byť ani reč a človek sa musí uspokojiť s trochou napätia, atmosféry, niekoľkými kvapkami krvi a šikovnými medvedími výpadmi. Finále by som síce uvítal nočné, realistickejšie a hlavne bez toho zbytočného CGI (film sa s ním dovtedy pekne krotil), ktoré to v určitom momente až degradovalo. Ale aj tak u mňa prevažuje spokojnosť a v porovnaní s napr. pár rokov starým, slabým pokusom "Bear" či preceňovaným animal kúskom "Burning Bright" (kde bolo v každej scéne viditeľné, že predátor a herci sa naraz nestretli) mi to prišlo určite lepšie. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle se povedlo. Sice jsem se trochu bál samotné ztvárnění grizzlyho, protože jsem nečekal nějaké trikové orgie, ale musím vzdát tvůrcům čest. Méďa se vydařil. Navíc se proháněl v nádherné aljašské (?) přírodě, což bylo další plus. No a někdo měl šťastnou ruku i při castingu. Thomas Jane a James Marsden sice naptří k mým favoritům, ale tady mi přinejmenším nevadili a B.B. Thornton jako tak trošku psychotický zabiják medvědů mě vyloženě bavil. Korunu všemu nasadil výborný záběr, takže nezbývá než zatleskat. 80% ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Mě ty trailery jednou přivedu do hrobu. Jeden z nejočekávanějších hororů za poslední dobu právě díky navnazujícímu traileru není ničím jiným, než nepovedenou kontrastující mozaikou nedotaženého scénáře, sotva uvěřitelných hereckých výkonů, krásné přírody a především celé kompilace efektů, které jsou buď totální top (především gore scény) nebo totální fraška působící jako nepovedené počítačové simulace z třeti-ligového dokumentu o dinosaurech. Pokud mluvíme o gore, tak je tady na co koukat - noha prorvaná klackem vypadá jak živá, stejně jako BB Thornton s utrženou půlkou xichtu. Pokud mám i nadále spoilovat, tak nejčastější scéna, kterou ve filmu uvidíte, je jak se banda zdrhajících lidí (paradoně většinou policajti) netrefí do medvěda o velikosti slona. Samotný závěr je už jen přehnanej hrot, kterej působí jako scéna z filmu Gigakrakatice vs. žralokosaurus, s docela podobnou produkcí jako bonusem. Jednoznačné zklamání... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • O projekt prejavil záujem aj Adrien Brody, ktorý ho chcel produkovať a zahrať si aj jednu z hlavných úloh. Dokonca sa stretol aj s Gerardom Butlerom, aby ho získal do úlohy brata. Neskôr o projekt stratil záujem. (beso74)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno