Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (227)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rozhodne len čistý priemer. Horor ani náhodou. Snáď tu nie je jediná scéna, ktorá by vyvolávala napätie. Je to sci-fi príbeh, akých vzniklo na rovnakú tému už niekoľko. Takže žiadna originalita. Skupina vedcov pracuje v utajení na odľahlom mieste na novom umelom človekovi. No a vymkne sa im to kontrole. A to filozofické pindanie tak to ich začne vraždiť. Potom tí všetci ľudia sa správajú iracionálne. Je to priemerný snímok, ktorý ničím neprekvapí. Označenie horor berte ozaj s rezervou. Tajomno a scifi možno. V príbehu kde vlastne novšia verzia je horšia ako tá staršia. Scifi s dobre predvídateľným vývojom i pointou. Prostredie a atmosféra dobrá, ale strih akčných scén slabšie. Výsledok reálneho odhadu už od prvej tretiny filmu. Škoda. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo nadějně a dobře. Pak jen samé nepochopitelné nesmyslnosti, třeba že drobná dívenka hodí přes půl místnosti s chlapem jako hora, umí zacházet se zbraní jako profík, umí řídit auto, umí se rvát jako chlap a to byla uzavřená bez možností se to vše naučit. Potenciál to mělo jen je smysl pro detail špatně provedený. Do čeho se to Ridley Scott namočil? Má zůstat u Vetřelců, s těmi to umí perfektně. 45% ()

Reklama

Tft 

všechny recenze uživatele

Tolik promrhaného hereckého potenciálu, kvůli nepovedené napodobenině Ex-machiny. Morgan se snaží vypadat jako chytré sci-fi, ale je spíš naivně hloupým pokusem, který sice hezky vypadá, ale k čemu hezké auto, když v něm není motor. Hned ze začátku je nám odhalena zápletka celého filmu a poté následuje dlouhé představování postav, kterých je zaprvé zbytečně moc a za druhé se nikdo z nich nechová jako rozumný člověk natož vědec. Což se u některých postav dá pochopit, protože lidmi nejsou, ale u zbytku je to do očí bijící ukázka plochosti postav, kdy každá z nich je ve filmu pouze z jednoho daného účelu a to je vše. Žádné hlubší budování charakteru postav nečekejte. Tři čtvrtě filmu je tak o vědeckých kecech o ničem a strašení s Morgan, která tím, že jí nasadí kapucu a přetřou bílým primalexem opravdu strach, který má nevyvolává. Proč se jen Anna-Taylor Joy nechala uvrtat do tak hloupé role? Finalé filmu je pak něco extra, ale v tom špatném slova smyslu. Akční scény vypadají jako by si všichni při natáčení trošku přihnuli, protože s uhlazeným obrazem filmu, který nám byl do té doby představován naprosto nekoresponduje. Konečný zvrat a odhalení je nejlacinější pokus o wow efekt jaký jsem za delší dobu viděl. Působí to až jako by celý film sloužil pouze jako most k tomuhle finále, ale ten most je rozvyklaný a když už ho skoro přejdete tak se utrhne a ze shora na vás mává režisér Luke Scott se zdviženým prostředníčkem. Btw co se sakra stalo v Helsinkách? 40% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se díval na film Staunton Hill, který režíroval Cameron Romero. Ten se však moc nepotatil a jeho kousek dopadl téměř tragicky. I proto jsem byl zvědavý, jak si povede Luke Scott (syn dalšího známého režiséra, který je rovněž mým velkým oblíbencem). Tentokrát to bylo o pověstný fous lepší, ale popravdě mám z této „nové“ generace režisérů trochu obavy. Ani Luke Scott se totiž nezdráhal hledat inspiraci u jiných filmů a přestože nejde o klasickou „vykrádačku“, moc originálních nápadů jsem tu taky nenašel. Jeho látka je však mnohem těžší na zpracování, než slasher a on se s ní dokázal v rámci svých možností popasovat docela obstojně. Slovem důstojně rozumějte průměrně, ale rozhodně ne nezajímavě. Hned od prvních minut jsem si vzpomněl na filmy jako Species či Splice. Tento kousek je s nimi úzce spjat obdobným námětem, ale zde jsem bohužel postrádal potřebnou atmosféru, která by mě chytla u srdce. Horor je zde obsažen jen v nepatrné míře a spíše jde o jakousi variaci na scifi drama s trochu krvavějším závěrem. První polovina mě lehce nudila, protože celé to seznamování se všemi vědci a samotnou Morgan za pomoci několika vzpomínkových scén bylo na můj vkus až příliš únavné a zdlouhavé. Naštěstí se ke konci přitvrdilo, ale ani tak jsem z toho moc odvařený nebyl. 50% ()

Prometheus69 odpad!

všechny recenze uživatele

Trailer lákal na nějakou tu akci, napětí z prvky fantasy.. a co jsme nakonec dostali? Urputně táhlou hovadinu kde nakonec ani Morgan nehraje hlavní roli.. Prostě jsem nepochopil o čem to sakra mělo být? A proč to vůbec někdo natočil za jakým smyslem... 666Teen ... Replikant Byl KLON, kde ten zloduch byl ten druhej! Tady byli na palici úplně všichni, včetně režiséra!!! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama