Reklama

Reklama

Noc přichází

(festivalový název)
  • USA Night Moves (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Josh (Jesse Eisenberg), Dena (Dakota Fanning) a Harmon (Peter Sarsgaard) sú traja mladí ľudia pracujúci na farme. Tajne však pracujú aj na niečom väčšom. Harmon zostrojuje bombu zo štvrť tony dusičnanu amónneho používaného ako hnojivo na farme, Dena poskytuje financie a Josh plán organizuje. Ich cieľom je vyhodiť do vzduchu priehradu. (whack)

(více)

Diskuze

JIRKKA

JIRKKA (hodnocení, recenze)

Teď to půjde v Praze v rámci Fresh film festivalu. Nevíte, jestli to půjde s cz titulkama. Našel jsem nějaký program a tam je napsáno english. O titulkách ani slovo.

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

987Castiel

Doteraz bol uvádzaný len na festivaloch a zrejme si ešte nesplnil nejaké podmienky aby si sa k tomu dostal tak skoro (rok niekedy môže klamať), napr. nemáš dosť hodnotení alebo komentárov.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Hodně podnětná úvaha z IMDB: SPOILER SPOILER!
The kick in the gut to this film is what the director leaves unsaid. The 'pregnent doe' scene is the hint.
The whisper is the scene when Josh brings back pizza to the camp and we are led to believe Dena and Harmon are having sex in the camper.
After the dam, tell-tale heart paranoia infects Josh.
We are not shown Harmon's demeanor and we are only shown Dena when Josh confronts.
The next clue is Josh increduously wondering aloud to Harmon on the phone why she is calling Harmon and not Josh.
Dena is suffering from nerves and develops a rash evident when Josh first confronts her. She seems to be upset when she realizes why he is 'actually' there - wondering if she was going to narc to the authorities. She is obviously offended on more than one level.
Then Dena calls Anne and confides in her - troubling Anne.
Now his paranoia is consuming and he can't see what is obvious:
Dena is pregnant.
She has repeatedly called Harmon because he is the father...
She confides in Anne because she needs a female friend for support...
She is upset with Josh because he is not concerned for her welfare...
She cannot sit in the sauna as one of her clients suggests because of her pregnancy...
Josh, uncaring for the unborn fawn early in the film, destroys more than just one life when he kills Dena.

This was an excellent film, the director constantly edges you with possibilities: the nosy camper, the blown tire, the muddy shoes, the camera at the fertilizer store, always wondering when/how/why were these 'eco-terrorists' going to get caught... when the story is really about unintended consequences... and the final scene is despite three deaths - nothing has changed... people still on their cell-phones.. even he had one but only gave up his when it was too late for redemption.

JIRKKA

JIRKKA (hodnocení, recenze)

Podle pokladního serveru boxofficemojo.com byl film ,,Night moves,, nasazený  30.května do pouhých 2 kin, týden na to, do 31 kin a tento týden do 55 kin. A z nich vydělal už 153 tisíc dolarů a ještě k tomu s omezenou přístupností R-ratingem. A experti na tržby zvedají palce nahoru. U společnosti Cinedigm už je teď po 17 dnech, jejich 5. komerčně nejůspěšnějším filmem z 22. To bych nečekal, že Amíky bude zajímat nějaký psycho o ekologii. A zajímá mně jedno, tahle společnost Cinedigm distribuovala i film ,,Violet a Daisy,, se Saoirse Ronan a Alexis Bledel. Ten film vyhořel, po týdnu ho museli stáhnout z kin v USA a ve světě taky vyšuměl. Ale naši distributoři v Čechách ho dali do kin i na DVD....tak jsem zvědavý, jestli se dočkám ,,Night moves,, u nás aspoň na DVD. Už mně vážně přestává velmi silně bavit, shánět filmy se svojí oblíbenou (a slavnou) herečkou na torrentech a ůložištích a čekat na titulky. Zatímco v okolních státech na ně chodí do kin a kupujou si je na DVD i blu-ray. Naši distributoři by si měli udělat pracovní stáž v Maďarsku, možná by se něčemu přiučili.

JIRKKA

JIRKKA (hodnocení, recenze)

Tady je ještě jeden trailer, kratší, trochu akčnější  http://tinyurl.com/lbda5kz  .
Přál bych si, aby  se to dalo stáhnout a někdo k tomu udělal titulky. Do kin ani na DVD to nepůjde,

tak aspoň tak.

narthasia

narthasia (hodnocení, recenze)

Rob Roy

jj v Benátkach a zatiaľ som bola na všetkých hlavných premiérach  ;-)  

Od druhej polovice filmu je to skôr psychologická dráma...ako sa dané postavy vyrovnávajú s istými okolnosťami a či sú schopné prevziať zodpovednosť.  

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

narthasia: Četl jsem, že jedna z jeho nejlepších rolí. Předpokládám, že jsi film viděla v Benátkách, kdyžtak hoď stručný dojmy do diskuze i k jiným filmům, které jsi tam viděla.

na příspěvěk reagoval narthasia

narthasia

narthasia (hodnocení, recenze)

Jesse Eisenberg je v tomto filme neskutočný. Už len kvôli tomu sa to oplatí vidieť ;-)  

JIRKKA

JIRKKA (hodnocení, recenze)

Říkal jsem si, Dakota zase v nějaký ,,nezávislárně,, to už je moc. Ale teď jsem viděl Jesse Eisenberga v Sociální síti, tam byl nehorázně dobrý, ta nominace na Oscara sedí. Takže plus tahle režisérka, hodně ujetá, ale dobrá, nakonec by to mohl být slibný film.

Reklama

Reklama