Reklama

Reklama

Svědectví o zkáze Titaniku

(TV film)
  • Velká Británie Inside The Titanic
Velká Británie, 2011, 93 min

Obsahy(1)

Dnes od těchto hrůzyplných okamžiků uplynulo už celé století. Britský snímek vypráví o událostech, které se oné noci, jež vešla do námořní historie, skutečně staly. Vychází z vyprávění osob, kterým se podařilo zachránit si život. Při této tragické události bylo zmařeno patnáct set lidských životů. Člověk, který se ocitne v ledové vodě, do deseti minut zahyne. A právě do tak chladných vod se vydala největší a nejbezpečnější loď na světě na své první plavbě. Jak se později ukázalo, byla i její poslední. Jen několik dní po katastrofě bylo 162 zachráněných pasažérů povoláno do Londýna a New Yorku, aby pomohli vysvětlit, jak k této zdánlivě nemožné události mohlo dojít. Náš film vychází z jejich svědectví a rozhovorů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Tragédie Titaniku mě přitahuje už od dětství, takže jsem nový dokument stanice BBC uvítal. A tento byl víc jak vydařený. Hraná rekonstrukce skutečných osudů pasažérů Titaniku se téměř vyrovnala filmu a výborně doplňovala počítačovou animaci potopení lodi. Na straně jedné technika, které byla přeceněna, na straně druhé skutečné osudy... tento dokument mě výborně navnadil na ohlašovaný Cameronův 3D Titanic. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Pěkně zpracovaná látka největší lodní katastrofy moderních dějin. Zase jsme o něco chytřejší, nicméně stále jednáme jako hlupáci otupělý honbou za penězi, slávou, pohodlím, nebo jen leností a nepozorností vzhledem k velkým nehodám dneška, kdy si kapitán najede na mělčinu kvůli tomu, že chce zamávat přátelům, loď se potopí, protože námořníci sledující fotbal nezavřou vodotěsné dveře atd.. Titanicu alespoň opravdu nešlo pomoci vrtulníky, mobily, navigacemi a bůhvíčím, co současnost nabízí, ale co se stejně neukazuje nikterak významným v situaci, kdy k problémům opravdu dojde. Lidský faktor je zkrátka lidský faktor a ten zdá se selhává i za podpory strojů všeho druhu:) ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Výborný dokumentární film vysvětlující příčiny a ukazující průběh zániku jednoho megalomanského lidského projektu. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Mnoho nových poznatků a pěkné a přehledné ztvárnění herecké i grafické. Chválím skutečné příběhy skutečných lidí. ()

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem si říkala, že Cameronův Titanik je neuvěřitelný a trošku teatrální film, tolik vzrůša a náhod se přece nemohlo jen tak stát. Teď po zhlédnutí tohoto dokumentu založeného na skutečných událostech se starému Jamesovi omlouvám. Dokument, byl ještě nabitější šílenými náhodami a mezními situacemi. Šílené situace prostě přitahují další šílené situace. Nejsilněji na mne zapůsobil příběh dvou mužů snažících se zachránit skokem do oceánu. Jeden skočíl vír ho vtáhl do hlubiny, druhý skočil minutu za ním a vír ho naopak vytáhl. Ani ne minuta rozhoduje o přežití. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto ideální vyobrazení. Při vyprávění skutečné události nechybí zahraný příběh + výpovědi herců, kteří zosobňují opravdové postavy. Nečekejte nějaké extra efekty, lidi padající kolmo do oceánu, Jacka a Rose a podobně, tohle je taková velmi pravděpodobná nepřikreslená verze. Ale musím souhlasit s Rockym, chybí mi tam například Brownová a Straussovi, důležité osoby, které by si zmínku zasloužily. ()

jirie 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejmizernějších dokumentů o potopení Titanicu. Komu jde o skutečná fakta, měl by se mu vyhnout velkým obloukem. Kde například tvůrci našli svědectví o událostech ve strojovně, když nepřežil ani jeden strojník? Jedna hvězda s přivřením obou očí. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Výborně sfilmovaný a sehraný dokument, kde jsem se dozvěděl věci, které v jiném dokumentu o Titanicu nespadli, jako například, že Titanic plul po srážce dál i poté,m co kapitán Smith dal pokyn zastavit, nebo to, jak se loď nakláněla ze strany na stranu. Dokument se mi i hodně zalíbil v tom, že dokonce ta zkáza byla sfilmovaná, což velice dobře hodnotím, ale úlety vypravěče, jako například, že byl Titanic unášen vlnami, při tom v tu noc moře bylo klidné, hodně trestám a proto dávám 9/10. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už několik dokumentů o Titaniku. Ale tenhle patří k těm nejlepším. Opět můžeme katastrofu vidět z jiného pohledu. Kromě výpovědí pasažérů, a to i do zajímavých detailů, jde především o hraný dokument, což mu dodává na působnosti. Stejně jako výborně vytvořené interiéry. A nakonec úžasná grafika. ()

Aidina 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zpracovaný dokument s počítačovou grafikou přehledně ukazující rekonstrukci zkázy Titaniku. Titanik je nesmrtelný, toto téma bude už napořád lákat. Opravdu víme o jeho potopení všechno?? Nejmodernější loď té doby - to ano, největší a nejokázalejší - to taky, vždyť na ničem se nešetřilo ale nepotopitelná? Při dobré vůli lze potopit všechno. A tady se o jeho smutný konec a obrovskou ztrátu životů zasloužila lidská pýcha, vždyť on se NEMŮŽE potopit. A všichni tomu věřili. Zajímavé byly i příběhy jednotlivých pasažérů, napříč všemi třídami, stejně tak jako fakt, že nebýt těch statečných chlapů ve strojovně, šla by loď asi daleko dříve ke dnu. Jenom nevím, zda by měl být někdy vyzvednut a ten den určitě jednou nastane, lidé přijdou na způsob, jak ho z té hloubky cca 4000 metrů dostat ven. Titanik svůj boj s mořem prohrál, nechme ho tedy moři. ()

MUNRO odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofa o potopení Titanicu je moje celoživotní úchylka.Mám doma snad všechny knížky o této tragédii,které se kdy objevili na Českém trhu,dokonce už expanduji i na trh zahraniční a nenechám si ujít žádný dokument,zkrátka se jedná o mou srdeční záležitost.Tahle nesmyslná slátanina je ale suverénně to nejhorší,co jsem o zkáze Titanicu kdy zaznamenal.Co má za význam natočit dokument o fiktivních výpovědích fiktivních herců?..Proč?I kdyby šlo o přesné oficiální výpovědi přeživších(o čemž silně pochybuji),tak ty "jakoby srdceryvné"výpovědi přeživších herců-neherců jsou komické a trapné,stejně jako herecké výkony již zmiňovaných neherců.Co se týče faktografických údajů,tak ty jsou rozhodně z velké části abnormálně přikrášlené a nafouknuté.Co se týče výtvarného zpracování a počítačových triků,to je vyloženě komedie.To toulání po liduprázdných chodbách a všudypřítomné ticho na potápějícím se přelidněném parníku je fakt pecka.Nebetyčná zbytečnost.Nejhloupější zpracování všech dob. ()

zynek 

všechny recenze uživatele

Nevím co se některým lidem na tomto dokumentu nelíbilo. Existuje spustu dokumentů o Titanicu a tento se jmenuje Svědectví, takže jsou jasné že tam budou i výpovědi přežitých cestujících a ne jen zjtěné informace. ()

skeerko 

všechny recenze uživatele

Pekny dokument , ktory je vlastne nizkonakladova rekonstrukcia poslednych dvoch hodin Titanicu. Aj ked studiove a lacne zabery su nepriehladnutelne, na nizky rozpocet ako-tak zvladnute. V zavere vypadla aj slza ked vypovedala ta co prezila, ze ,,More celu lod pohltilo,,........a aj ,,Vodny zivel si zaa ludsku pychu vybral velmi krutu dan,, ()

Reklama

Reklama