Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Summit G8 se blíží ke konci. Ve škole Armando Diaze v Janově v Itálii, která byla ustanovena jako společenské fórum pro novináře, se dobře baví spousta mladých lidí – navzdory násilným střetům s policií, které se objevovaly předešlého dne. Tak jako v předchozích letech v jiných zemích narazily i zde protesty proti globalizaci na policejní těžkooděnce. Nic však dosud nevarovalo tyto „dočasné obyvatele“ školy Diaz před tím, co přijde. Krátce po půlnoci vtrhla do školy policie a brutálně napadla ty, kteří zde přenocovávali. Po dvou hodinách útoků skončila téměř většina z nich v nemocnici a později byla vzata do vazby. Aby policie omluvila své činy, umístila do školy několik výbušnin. Na konci summitu G8 jeden ze zatčených zemřel. Vyprávěno z různých úhlů pohledu, kamera popisuje události onoho dne, posouvá se blíže k oběma skupinám – pachatelů a „cílů“ – dokud není celá krvavá pravda vyjevena. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PiXELpm

PiXELpm (hodnocení, recenze)

Justice a odznak zákona, se chová, jak je vidno na světě stejně. Je pravda, že i když je snímek trochu přikrmen z obou táborů, aby to vypadalo jednoznačně i tak jsou věci, co by se dělat neměli. Stačí se podívat na ty naše uniformovaná paka, nejsou tam, kde mají být a buzerují za věci, za které by normálně neřekli ani žble. Ovšem, když někdo má svoje náčiníčko a "pravomoc“… Demonstrant jistě není žádný svatoušek, ale je pravdou, že zase strkat všechny do jednoho pytle není fér. Též nejsem zastáncem smažek, respektive takových, co se se psy potulují po okolí a chtějí peníze. Pracovat nejdou, páč se jim nechce. Když má někdo dredy a nemyje se každý den desetkrát, není to automaticky feťácká smažka. Ovšem jak říkám je třeba ty lidi rozlišovat. Sám jsem jako reportážní fotograf byl párkrát na tuzemských a zahraničních demonstracích a to hlavně za práva studentů. Nevěřte hned tomu, co se říká v televizi, pravda je v mnoha případech zdaleka jinde a vědí to především ti, kteří jsou na místě… 

whack

whack (hodnocení, recenze)

Zabiak: Pod ochranou odznaku podstrkovať falošné "dôkazy", zbiť do bezvedomia, mučiť, zastrašovať a znásilňovať nie je akceptovateľné ani v prípade tých čo "dělali bordel" a najmä keď nekládli žiaden odpor. Tých posratých gestapákov by mali deportovať do gulagu.

Zabiak

Zabiak (hodnocení, recenze)

Nesnáším ačkaře a fetky, ale i přez to jsem se na to podíval. A musím říct, že to není až tak tendenční, ten popis je matoucí. A když si zjistíte ještě fakta tak s ním budete souhlasit. Policie flustrovaná předchozími násilnostmi si prostě vybrala cíl a vybila si na nich vztek. To, že někdo v davu dělá bordel neznamená, že se zmlátí celý dav.

hypnos11

hypnos11 (hodnocení, recenze)

whack: at to je z pohledu demostrantu nebo ne, nemusi je to vykreslvoat jako andelicky, kteri jsou biti dabelskymi pohunky. zni to jako desna agitka a uz ten popis filmu me od sledovani odstrasuje

whack

whack (hodnocení, recenze)

MartinezZ: Film je vyobrazený z pohľadu demonštrantov, takže obsah musí tiež patrične vyzerať. V tomto prípade je to len dobre.

Reklama

Reklama