Reklama

Reklama

Kouzlo přítomného okamžiku

  • USA The Spectacular Now (více)
Trailer

Sutter Keely žije teď a tady a naprosto mu to vyhovuje. Tenhle okouzlující a sebevědomý týpek, který je na střední mazákem, si nenechá ujít jedinou party. Miluje svou práci v obchodě s oblečením a budoucnost ho nezajímá. Nikdy nemá daleko ke sklence alkoholu. Poté, co dostane kopačky, ho na trávníku své zahrady probudí z kocoviny Aimee Finickyová. Ta představuje jeho pravý opak - čte sci-fi a nemá kluka. Zatímco Aimee sní o své budoucnosti, Sutter žije jen přítomností. I přesto svede osud tyhle dva dohromady. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (279)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Miles paří. Milese právě kopla do řiti Brie. Miles sbalí Shailene. Miles se vyspí se Shailene. Miles hledá svého tátu. Miles stále pije. Miles odkopne Shailene. Miles nakonec ... Ten film je prostě narvaný událostmi a navíc je všechny předkládá s naprostou samozřejmostí. Každý jsme si ty léta před vysokou prožili. Většina z nás dělala stejné chyby. Rozhodně zajímavý kousek. 70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezproblémový, takřka nekonfliktí a pohodový film ze života dnešních dospívajících, kterému se dá díky přirozenému chování postav snadno uvěřit. Jasně, i tady jsou mládežníkům vkládány do úst fráze, které by v životě nevypustili, ale z mého pohledu je to lepší, než kdyby výhradně řešili jen to, do kterých kalhotek či trenek se dostat, případně kde se večer zjet a zhulit. Shailene Woodley jsem si tímto umístil do topky a potěšil i mě ne moc známý Miles Teller. Tohle mi na nedělní poobědovou dobu vyloženě sedlo. 75% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejlepší letošní coming-of-age film a to při pořádně silné konkurenci (1, 2, 3). K hrdinům jsem si musel chvíli hledat cestu, protože ani jeden z nich mi zprvu nebyl přirozeně sympatický, ale nakonec si mě získali. Tím, že jejich trápení / touhy / traumata jsou hodně realistická, hmatatelná, povědomá (v porovnání třeba s loňským tak-trochu-hipster The Perks of Being a Wallflower). Jinak určitě nečekejte nějakou přehnanou dávku vtipu, romantiky a sluníčka, stojí to hlavně na těch dramatických liniích. A po delší době zase film, u něhož se při závěrečných titulcích můžete zaposlouchat do hezké písně a přemýšlet, jaký význam nesl ten poslední záběr. Já jsem pesimista. It’s fine to just live in the now. But the best part of the now is there‘s another one tomorrow. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Hlavná dvojka mi teda dva krát sympatická neprišla, aspoň spočiatku nie, no napriek tomu ma nepateticky, neamericky podaný príbeh dospievania a životných problémov vcelku zaujal. A predovšetkým by som vyzdvihol vedľajšiu story line otec-syn a Sutter-Cassidy, ktoré vo mne vyvolali viac pocitov než všetky zaľúbené aj nezaľúbené scény s Aimee. Linka otec-syn v sebe skrývala niečo vyslovene nešťastného, čo od svojho počiatku nemalo zmysel hľadať a kľúčová postava so svojou Cassie, tam to bolo vystihnuté v podstate záverečnými slovami "vždy budeš môj najobľúbenejší bývalý", svojím spôsobom mimoriadne smutné lúčenie, aj keď to žiadna z postáv nepovedala nahlas, bolo im to vidieť na očiach. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nejedná v rámci žánru o nic nového a revolučního. The Spectacular Now je další z řady inteligentních indie teenage dramedy, která je ale výjimečná především v tom, jak vlastně uvěřitelná je. Krom upřímného herectví nejspíš i díky faktu, že oba dva představitelé hlavních rolí nejsou vyloženě pohlední nastajlovaní a načesaní hezounci, ale úplně obyčejní, avšak i přesto hodně sympatičtí lidé. A ještě jednu věc musím ocenit: dlouhé scény bez střihu. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

Související novinky

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Channing Tatum konečně režíruje

Channing Tatum konečně režíruje

23.11.2014

Ze striptéra hercem, z herce režisérem? Channing Tatum (Útok na Bílý dům) už několikrát dokázal, že si dokáže plnit velké sny. A již brzy si odškrtne další, jelikož hodlá společně se svým kamarádem… (více)

Reklama

Reklama