Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 1

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Fulciho celkem vydařená řezničina plná zombíků. Zpočátku se film rozjíždí pomalu, ale jakmile čtveřice hrdinů dorazí na hledaný ostrov Matool, začíná boj o život s hromadou oživlých mrtvol. Kamera si libuje v detailních záběrech kousnutí či ustřelených hlav. Hlavní hrdinové nemají proti přesile šanci a jedna z mých favoritek Olga Karlatos, v roli manželky lékaře Paoly, se stane doslova "švédským stolem" zombíků. S ohledem na dobu natáčení, to určitě patří k těm lepším hororům. Italská klasika určitě nezklame a závěr filmu je to správné co k hororu patří. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Fulciho filmy mě nikdy nebavili, Lucio měl absolutní nevkus co se výběru herců týče a každý jeho film zachraňovalo jen extra brutální gore. U tohohle snímku tomu není jinak. Pitomost od hlavy až k patě, gumoví herci, to vše, versus ultra krvavý a žádné servítky si beroucí řezničina. Za gore 5 *, za ostatní odpad. S přihlédnutím na datum vzniku dávám 3*. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Hororu jsem ochotný odpustit spoustu věcí: Když je staromódní, nepovedený, nechtěně komický, dokonce i když není strašidelný. Odpustit se nedá jediná věc - když je to nuda. A to je tento případ. Prostředí je ohrané, postavy nemají žádné motivace, jen se tak divně plácají... Kromě zápasu zombie se žralokem a jednoho vypíchnutého oka není o co stát. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Film tak krystalicky špatný a prvoplánový, že se na něj nelze skutečně zlobit. Máte-li slabost pro nezkrotný zombie apetit, trochu toporné a kečupem obdařené italské gore a řadu klasických žánrových výjevů doplněných o exotické prostředí a Fulciho bezmeznou fantazii při psaní těch nejabsurdnějších (žralok vs zombie) i nejkvalitnějších (detailní propíchnutí oka z perspektivy "lovce i kořisti") béčkových scén, může se z vašeho pohledu klidně jednat i o absolutní vrchol této oblasti neseriózního filmového umění. Moje blbost, že podobné ptákoviny moc nevyhledávám a všechny ty delikátní detaily jsem pod tíhou silného amatérismu, všudypřítomných nelogičností a nemožného chování postav zkrátka nedokázal docenit. Mohl jsem se totiž opravdu skvěle pobavit.. 50% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Neznám Fulciho ani jeho tvorbu. Tohle dývko jsem kdysi dostal tuším jako bonus k časopisu Filmag. A jelikož se občas na nějakej ten filmeček o nemrtvácích rád kouknu, udělal jsem tak i nyní... A mám opravdu problém s hodnocením. Jistě, jde to hodit do odpadu bez mrknutí oka, protože to je opravdu špatné. Ale na stranu druhou si vážím těch co vyšlapávali tehdá cestu pro současné filmy a seroše typu Walking Death ... Je to jako s čímkoliv jiným. Jakkoliv se nám mohou první auta zdát primitivní, pořád to byla ona díky kterým dnes jezdíme v neskutečných pekáčích. Zajímal by mne pohled na film optikou tehdejší doby, zda to na začátku osmdesátek bylo šokující či nikoliv. Dnes lecos působí úsměvně, hlavně ta latexová stvoření. Ale třeba boj se žralokem by v leckerém filmu obstál i dnes. Tohle je prostě praděda zombie žánru a je tak třeba na něj spolu s Romerovou předlohou také tak nahlížet, byť je zpracování značně poplatné své době. Dávám dva španělské náhrobky. * * ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní ženskou roli v tomto filmu hraje Tisa Farrow, sestra známější Mii Farrow. Obě sestry v mládí začínaly v béčkových hororech, z nichž se podařilo Mie vymanit úspěšněji. (Cimr)
  • Něteré ze zombie hrály bratrské dvojice. Ve výsledku si byli v maskách tak podobní, že někteří diváci propadali iluzi, že všechny zombie hrál jediný herec. (Divočák)
  • Natáčení započalo 11. června 1979 a skončilo 6. července téhož roku. Točilo se v Dominikánské republice (město Santo Domingo), newyorském Brooklynu (USA) nebo na mexickém ostrově Isla de Mujeres. Dále se natáčelo v ateliérech Mafera a Elios Studios, které se nacházejí v italském Římě. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama