Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 1

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Když si tvůrci dovolili vydávat to za sequel k Romerovu Dawn of the Dead, tak jsem od začátku čekal klasickou městskou zombie apokalypsu. Ale tento film se rozjíždí hodně pozvolna, hodí nám sem tam nějakého toho zombíka a spíše sleduje hlavní postavy pátrající po zmizelém otci jedné z nich. S časem, ale zombie count narůstá. Docela originální (např. podmořský boj: zombie vs. žralok), docela dobrá atmosféra tropického ostrova dává vzpomenout na staré černobílí snímky, které zasazovaly první voodoo zombíky do stejných lokací, a hlavně ty masky a efekty se povedly a vytváří často dost nepříjemný zážitek (myšleno samozřejmě jako pochvala :-)) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ako spravny drsny horor som si ho chcel vychutnat v noci. Bohuzial, neuvedomil som si ze to je taliansky horor zo `79. Nudna hororova sracka, kt. stoji za pozretie len koli maskam zombikov. Charakterizacia postav nulova, klasicka rozkyvana kamera, sterilna rezia a hudba, nuz ked tam bola nejaka melodia tak to bolo v pohode. Ked uz som zatvaral oci (nie od strachu), ma prebudilo piskanie signalizujuce zombiho na scene. To bolo este v norme. Ale otrasne ostrovne bubnovanie ku koncu ma uz vazne stvalo. * - suboj zralok vs. zombi a napichnutie oka. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto teda nie je veru žiaden George Romero. Lucio Fulci kope úplne inú ligu (síce nižšiu, ale až nechutne tvrdšiu), i keď hrá práve ten istý šport (zombie-horror). Nekazí image talianskej horrorovej školy a servíruje divákovi štedrú porciu krvy, mozgov, hnusu... Najsilnejšiou a najoriginálnejšou scénou filmu je podmorský atak zombíka na potápačku a následný jeho stret so žralokom.. Tak to sa len tak nevidí. Zombi 2 sa nekončí klasikým happyendom, čo tiež mierne zvyšuje jeho kredit. *** ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pro mně první setkání s Luciem Fulcim a nemůžu říct, že bych byl zklamaný. Fulci svého přízviska ´král smrti´ sice dostál až v poslední půlhodině filmu, ale do té doby je i tak na co se dívat. Především přibližně v polovině filmu je tu nesmírně půvabná, pro mně osobně nechtěně komická, scéna souboje zombíka s asi 2-metrovým žralokem. Ačkoliv ta scéna je dost krátká, rozhodně stojí za vidění, nic podobnýho v jiným filmu neuvidíte. Dále jsou zde menší náznaky morbidních "chuťovek", ale ta pravá řežba začne asi 20 minut před koncem. Zombie piknik nad čerstvou mrtvolou, deserty pro zombíky v podobě Molotovových koktejlů, občas krev stříká vesele na všechny strany, zombíci jsou veselí, hraví a chtějí se mazlit :o) Závěrečný záběr na pochodující zombíky vstříc Manhattanu a absence klasického "hepáče" je velmi uspokojivý. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

☠ Video Nasties, The Complete 72 Banned Titles List 6/72 ☠ Lucio Fulci je síce béčkar ako remeň a Video nasty revolta mu zakázala niekoľko filmov, no on sa očividne nevzdal a nakrúcal ďalej a niekedy (hlavne sedemdesiatych rokoch) sa z jeho filmov vykľulo niečo celkom zaujímavé. . Zombie Flesh Eaters je presne ten prípad. Je to síce lacné, hudba otrasná, no masky a celá tá pochmúrna atmosféra je tak vydarená, že sa mi to nechcelo veriť (mnho filmov a počítačových hier si z tohoto snímku vypožičalo nápady). Verte mi, videl som veľa podobných kravín (je to také moje hobby, pozerať kraviny, hehehe) ale toto je fakt podarené, jediný problém je ten, že je tu celkom málo zombíkov ( no vydarených), scénky sú skôr fragmenty, než ucelený dej a príbeh sa tak celkom neuzatvára. No "Giallovský" zmysel pre detail, a ultimátne gore to celkom zachraňujú. 3,5. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní ženskou roli v tomto filmu hraje Tisa Farrow, sestra známější Mii Farrow. Obě sestry v mládí začínaly v béčkových hororech, z nichž se podařilo Mie vymanit úspěšněji. (Cimr)
  • Natáčení započalo 11. června 1979 a skončilo 6. července téhož roku. Točilo se v Dominikánské republice (město Santo Domingo), newyorském Brooklynu (USA) nebo na mexickém ostrově Isla de Mujeres. Dále se natáčelo v ateliérech Mafera a Elios Studios, které se nacházejí v italském Římě. (fiLLthe3DD)
  • Herci, který měl hrát zombie bojující pod mořem se žralokem, se několik minut před natáčením udělalo tak špatně, že ho v samotné scéně musel nahradit profesionální žraločí trenér. (Divočák)

Reklama

Reklama