Reklama

Reklama

Ledové ostří

Trailer

Obsahy(1)

Doug Dorsey byl nadějí a hvězdou amerického hokeje. Vážné zranění oka ho však připravilo o kariéru, slávu i naději na olympijské zlato. Bohatá Kate Moseleyová patří ke špičce amerického krasobruslení, kterému se věnuje odmalička. Pád během rozhodující finálové jízdy ji však připravil o olympijskou medaili i partnera. Když její trenér Anton Pamchenko při hledání nového partnera pro následující mistrovství dojde na konec seznamu, protože žádný z volných krasobruslařů nebyl pro Kate dost dobrý, rozhodne se k riskantnímu kroku a dá ji dohromady s Dougem. Zpočátku se zdá, že se pokouší o zázrak. Pro hokejistu není krasobruslení opravdovým sportem, a navíc vydržet se samolibou Kate, odmalička vychovávanou v přepychu a přesvědčení, že je ta nejlepší, se zdá téměř nemožné. Pro Kate je zase nemyslitelná představa, že by měla vytvořit dvojici s nevzdělaným venkovským buranem. Protože je to však pro oba poslední šance, za neustálých hádek se neochotně pod Antonovým vedením pustí do přípravy. Doug musí bruslit odlišným způsobem a Kate se zase musí smířit s tím, že narazila na někoho, koho nedokáže ovládat. Z neustálých roztržek a uštěpačných poznámek se pomalu vynořuje nejen souhra na ledě, ale také přátelství, které nenápadně přerůstá v cit mnohem hlubší, než je pouhá společná touha po vítězství. Blíží se mistrovství USA v krasobruslení, a s ním nominace na další olympiádu. Bude to pro Douga a Kate křest ohněm a současně poslední naděje k cestě za vysněnou medailí… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem uvěřit tomu, jak si dělají filmaři z reality legraci a dost - hlavně ženským - jim to baští. Film je zcela absurdní, ale díky tomu jsem ho i vydržel sledovat. Jak by se z hokejista mohl stát krasobruslař? navíc, který tančí v páru s dospívající dívkou? Sám jsem několik let se pohyboval mezi krasobluslaři, a zajímal mě jejich svět, ale co je moc to je příliš. Filmy ze sportovního prostředí jsou většinou vymyšlené a hloupé až na půdu!!! ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Mladý a nadějný hokejista je vinou zranění připraven o svůj život v roli profesionálního hráče NHL. Vrátí se však na led poněkud nezvykle. Po boku krásné a temperamentní Kate jako krasobruslař. Milá zábavná a nestárnoucí komedie. Samozřejmě, že spoustou klišé se neprokouše každý divák, aniž by neutrpělo jeho heterosexuální já a nejeden by po zhlédnutí filmu chtěl zabrousit do knihovny pro nějaký ten plátek pro osamělé přestárlé panny se smečkou koček. Já se u téhle komedie vždy pobavím a přehlížím ty drobné chyby, jelikož oslava Ameriky a ukázka patriotismu je zde naštěstí posunuta naprosto do pozadí vztahem hlavních hrdinů a to je velmi dobře. Víc takových filmů. 80% ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Ukázková podívaná z řad červené knihovny, od které jsem neočekával vůbec nic a dostalo se mi povedené romance z pro mě nepříliš známého krasobruslení. Zajímavý je především konstrast hokeje a krasobruslení jaký je v tomto snímku vytvořen. Mezi ústřední dvojicí to pěkně jiskří od začátku, tady i když se zrovna v lásce nemají :). Povedený filmeček, který si čtyři hvězdičky bez problámu zaslouží a u něhož bych se nebránil ani opětovné projekci. Mohu doporučit každému. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Co do filmařiny se sice nejedná o umělecké dílo, ale o popkulturní romantickou pohádku o lásce tak trochu přenášející úspěšný koncept Hříšného tance na brusle a led. Ledové ostří mě však oslovilo více než onen zmiňovaný hit. V ideálním poměru totiž míchá uvolňující relax koktejl obsahující romantickou limonádu, jednoduchý, ale učinný humor, patřičnou dávku sarkasmu, sportovní náboj, líbivý soundtrack a sympatickou hlavní dvojici, kde Moira Kelly je k sežrání i v situacích, kdy je protivná. Divačky také budou s jejím partnerem dozajista spokojeni. Uznávám, že scénář nepatří mezi nejsofistikovanější, ale tato limonáda mě dokázala hodně oslovit, pobavit i dojmout, takže proč to hvězdičkově neocenit? 90% ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy mám moc rád a tenhle obzvlášť. Sice je to navíc říznuté hodnou dávkou romantiky, ale ta jde s krasobruslením celkem dobře dohromady. Doug a Kate jsou každý naprosto jiný, jejich hádky, rivalita a vzájemná averze, jsou znát celou první polovinu filmu, pak se ale podle rčení "Protiklady se přitahují" ukazuje čím dál víc, že ti dva jsou si vlastně už od počátku souzeni. Pěkný a zábavný film pro celou rodinu, na nedělní odpoledne. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (7)

  • Při nátáčení se společně s D.B. Sweeneyem věnovala dva měsíce tréninku krasobruslení. Při tomto tréninku mezi nimi vzniklo blízké přátelství, které trvá dodnes. (Bauer)
  • Předtím, než Kate (Moira Kelly) a Doug (D. B. Sweeney) začnou hrát hokej, rolba čistí led. Když pak začnou, led ve stavu, jako před úpravou. (chleba24)
  • Přímo na place při natáčení si Moira Kelly, která hraje Kate, zranila kotník. (Bauer)

Reklama

Reklama