Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I když hrdinka pracuje jako švadlenka, ráda by se stala návrhářkou. A nadání skutečně má, dokonce o ni projeví zájem podnikatel z Paříže. Jenže mnohé se ukáže být jinak, než se zprvu zdá. Platí to o lidech i lásce... (oficiální text distributora)

Recenze (59)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Takovehle obsazeni by mohl zavidet lecjaky jiny cs film. Paradoxne i tady plati ze vseho moc skodi, a mozna ze zare ucinkujicich hvezd prebila samotny obsah. Pribeh o chudem devceti jak ke stesti prislo zas neni nejaka objevna pecka, a jakobyfrancouzske sislani Haase to nezachrani. Co se fimu naopak uprit neda je fakt, ze Baarovou jsem snad nikdy nevidel takhle krasnou. Tohle je uroven hollywoodskych star... 3+ ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Však holka žádnou práci nepotřebuje, když si nabrnkla továrníka, a továrník se může chovat jako predátor, když je továrník. Šmarja panno. Současné romantické filmy bývají taky bláboly, tak je radostné vidět, že se to časem nezhoršuje, nýbrž že to tak vždycky bylo. Ten ústřední hudební motiv mi velmi silně připomínal Ravelovo Bolero, zajímalo by mě, jestli jsem jen paranoidní, nebo jestli tam nějaká "inspirace" byla. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Oddechová Červená knihovna. Herecké obsazení bylo opravdu skvostné. To se mi moc líbilo, ale bohužel mi přišlo, že bylo trestuhodně nevyužito, což se týkalo především jejich herckého potenciálu. Tady už je jasné, kam se bude ubírat Věra Ferbasová. Lída Baarová taky nebyla jenom za hezkou tvářičku. Růžena Šlemrová zahralá svůj klasický standard. Děj filmu je hodně jednuduchý a jeho konec je šťastný. Neurazí. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem se velmi bavila. Hugo Haas jako frantík byl naprosto dokonalý, jeho scény mě bavili nejvíce ("Pozor a vlasy!"). Ale kdo mě překvapil ještě víc byla mlaďounká Lída Baarová. Tohle byl první film, který jsem s Lídou viděla a jsem vážně překvapená, jak talentovaná byla. Věřila jsem jí každé slovo, gesto, slzu. Většina hereček v té době mi přijde, že přehrávala, ale ona hraje s takovou lehkostí a elegancí, až mě to překvapilo a proto jsem si film tak užila. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Parádní dílko s velmi půvabnou Lídou Baarovou (z českých filmů je zde snad nejpůvabnější). Dokonce mě zarazilo, že slečna Baarovic zde i velmi dobře hraje (narozdíl od většiny ostatních českých filmů), německá škola ji asi dala lekci. Ferbasová s Mandlovou zde hrají pouze druhé housle, jedinou výraznou postavou kromě Baarové je zde tedy pouze Hugo Haas, který se zde perfektně převtělil do francouzského módního experta. A jeho francouzština je dokonalá... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Film je z produkcie Universum-Film AG (UFA). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama