Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1851 a právě skončila šlesvická válka. Mezi dánskými vojáky, kteří se vracejí domů po ukončení bojů intervencí evropských velmocí, je také otec Lausta a Petra. Oba chlapci vyrůstají sice v chudých, ale jinak radostných a bezstarostných poměrech. Navíc se seznámí se svéhlavou a svobodomyslnou dcerou nového šafáře zdejšího panství. Během nadcházejících let sílí v Dánsku nacionalistické tendence a tlaky na začlenění Šlesvika do dánského království, navzdory teprve nedávno podepsaným mírovým dohodám. Fanatický národovec Ditlev Gothard Monrad, který se mezitím stal kancléřem, burcuje k nové válce. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby se jednalo o film, tak by určitě šlo pětiminutovou epizodu na jeho začátku, takto mohla vzniknout celá epizoda v seriálu. Je jen škoda, že je více prostoru věnováno životu na dánské vesnici než tomu, proč byla první šlesvická válka. A tak se člověk naučí, že oblíbenou činností této doby bylo fackování. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vidět,že Dánové přemýšlejí při výrobě filmů a seriálů jinak než Američané a Peter Jackson,místo neustálých vražedných orgií nabízí první epizoda pohled na běžný život v předvečer války,na které intenzivně pracují nesmyslně nadšení politici.Severská filmová a seriálová tvorba na mě funguje. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z prvního dílu si divák odnese hlavně nechutnou scénu se spermatem, u které vůbec nechápu její smysl a zařazení do jakéhokoliv pořadu. Trochu zmatené a zatím zbytečné střídání časových linií (k čemu je linka ze současnosti???). ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama