Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Janet ide aj s tromi dcérami na letisko privítať manžela, ktorý sa vracia z cudziny, a to napriek varovaniam o blížiacom sa tornáde. Živel ich prekvapí na ceste a im nezostane iná možnosť, ako sa ukryť v pivnici neznámeho domu. Dom má však svoje tajomstvo, ktoré rodinu donúti bojovať o holý život. A tromfy sú v rukách protivníka. (petrik11)

(více)

Recenze (38)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Špetka katastrofického žánru, něco z vlkodlačích horrorů, trocha ze Sleepwalkers a buranských horrorů... Velmi příjemné překvapení. Atmosferický sklepní psychothriller o rodince, která má vyhlídky na smrt. Jedna věc je ukrýt se cestou na letiště na neznámé farmě před tornádem, druhá - jestli by nebylo tornádo lepší volbou. Fanoušci žánru budou zřejmě tesknit po šťavnatém gore, které se hojně nabízelo. Mně kupodivu jeho absence tentokrát vůbec nevadila, ba jsem ji uvítal. Samozřejmě se nejedná o nic bombastického, příběh se originalitou neblýská. Mně se ale líbil napětím a nekompromisním zúčtováním s postavami. Ano, chyby dělaly, a proto za ně zaplatily. Závěr vypadal na hodně otevřená zadní vrátka, ale nejspíš by došlo jen na tuctovou vyvražďovačku...,,Mám strach, mami.",,Slibuji, že se ti nic nestane, zlato." Jojo, sliby chyby jako ve většině podobných snímků... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k naprosto minimálním očekáváním (stala se nevídaná věc, neměl jsem o tomto novém hororu dopředu ani potuchy) jsem víc než spokojenej. Nailbiter je příjemná malá neambiciózní žánrovka. Nehraje si na nic víc, prostě oddechovka - což jednou za čas potěší. Dějově to příliš originální není, ale některé motivy okoukané nejsou, film má vůči svým postavám docela koule, napínavé to je a strašidelné chvílema taky... takže ačkoli dávám jen tři hvězdy, tedy průměrné hodnocení (na filmu je místy dost znát podfinancovanost, herci nejsou dobří), mám z Nailbiter veskrze příjemný dojem ...a za celkovou sympatičnost jsem v pokušení tam přihodit i čtvrtou hvězdu. Sequel si klidně nechám líbit. Pro mne podobná váhová kategorie jako nedávný The Pact. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VŽDYŤ VÍŠ JAKÝ JSOU TYHLE BOUŘKY A MNOZÍ NEVÍ, JAK SE PROTI NIM CHRÁNIT....“ /// Zvedá se vítr. Lidi se vopevňujou jak za války, ale mamča bere děcka do auta a hurá za taťkou (ne náhodou jsou ty děti 3 holky rozdílných povah…). Rádio hlásí ,,BACHA NA TORNÁDA“ a v autě panuje veselá nálada (bodejď, vždyť jsou tam rozdílný povahy…). ,,Nebojte děti, na nás holky se to nevztahuje“ – sice nikdo neřekl, ale všichni si to myslej (teda nejsu si tak jistej – páč jsou tam ty rozdílný povahy…). Jenže tornádo nedbalo mamčiných myšlenek a zahnalo holky do sklepa. Cizího. ,,TADY BUDEME V BEZPEČÍ!“ (tak tohle teda určitě z nich jedna řekla! Jestli myslíte že kecala – tak čtěte dál! Pro vás je tenhle film!). Přiznám se, že mám vo ty slepice kapku strach (páč s nima nesdílím jejich víru v dobrý konce). Jen tak na okraj: Amíci by měli kurva přestat točit filmy vo těch svejch vesnicích plnejch magorů, jinak jim zkolabuje turistickej ruch (na druhou stranu díky nim šetřej na přídavcích pro děcka…tož začarovanej kruh…Obamo raď!). Ale zpět k filmu – uvidíte všechno, co dovolil rozpočet. Podivný herecký výkony, efekty žádný, nebo celkem na hovno. Scénář ze mě naštěstí nedělá idiota, jen recykluje a recykluje. Pravda - pivnice (čiže sklep) je to pěkná a holky naštěstí moc nepitvaj to dění vokolo. Nemaj totiž čas. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám ve zvyku – hlavně za bouřky – lozit po cizích sklepech. 2.) K výročí svatby jsem dostal(a) vejlet po americkým venkově. 3.) Thx za titule ,,petrik1“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Matka s troma dcérami utekajú pred tornádom, narazia na domček a zalezú do krytu, no len keby vedeli, na čo sa môžu tešiť, asi by si zvolili radšej to tornádo. V každom prípade tam ostanú uväznené a niekto (alebo niečo) tam vonku na nich číha. Moja zvedavosť síce spočiatku narastala každou minútou, ale nemohla trvať večne, takže miestami nuda. Po takmer hodine čakania sa odkryli karty a začalo to byť dosť vtipné, ale aspoň sa konečne niečo začalo diať. Masky fajn, nakrútené je to slušne, a vlastne je to po dlhšej dobe konečne horor, ktorý by sa dal nazvať aspoň trochu originálnym. Lenže celý tento námet bol podľa môjho názoru dosť nezaujímavo odbitý, pretože tam sa dalo naozaj výborne rozparádiť. Chýbalo tomu poriadne GORE. Ináč vcelku OK, ale škoda, mohla to byť krvavá lahôdka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné Koukáníčko.. Ikdyž jsem vyčenichal malej Rozpočet.. Často když se něco dělo.. to bylo mimo záběr.. Chvílema mi to vadilo Pak jsem si Zvykl.. Originální Nápad a Hlavní Představitelka byla Kousek!:) jo a Krásná Příšerka!:) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tvorcom, a tým pádom aj divákom, ku šťastiu chýbalo pár stotisíc dolárov na lepšie efekty + prepracovanejší scenár, ktorý by neobsahoval toľko vyložených logických lapsusov. Ak si ale odmyslíme efekty a masky, ktoré nie sú zlé, ale mohli byť lepšie, a scenár, ktorý obsahuje asi milión spôsobov, ako sa z pivnice dostať a trilión, ako účinne bojovať proti „nim“, dočkali sme sa prekvapivo vydareného komorného hororu. Najviac ma prekvapilo zloženie matka a tri dospievajúce dcéry; myslel som si, že žiadny americký filmár si netrúfne likvidovať takéto osadenstvo. Mýlil som sa. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Výborný napinák. Dôvod na skrývačku pred umelohmotným tornádom, bol taktiež originálny. Osoby a obsadenie adekvátne zodpovedá celkovej úrovni snímku. Natrieskať do podzemia 4 females, aby si spolu s divákom vo vymakane nešikovnom strihu prezreli skazený chrup nejakého " toho " tak aj to bolo originálne. Ako usmievačka poslúži , len sa netreba sústrediť iba na film. Mohlo by sa ti stať to čo mne - frkneš 5ku za úsmev. Mne ten úsmev ukradol 2 body, lebo som mala obavy o osud každej sliepky a nevedela som, či to dokáźu celé prežUť aj s takou minutážou. V závere som si poriadne vydýchla. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Americké malomesto, v ktorom začína vyčíňať tornádo a matka + 3 dcéry, ktoré sadnú do auta a snažia sa utiecť. Nestíhajú a tak hľadajú úkryt v neďalekom dome, kde sa schovajú v podzemnom kryte. To ich síce zachráni, no onedlho ich tam niekto zabarikáduje a všetko nasvedčuje tomu, že sa o život môžu začať báť znova. Nailbiter je žiarivým príkladom nezávisláckeho hororu, ktorý krásne vyťažil svoje možnosti a zo všetkých síl pripravil divákovi zaujímavú jazdu, ku ktorej mám jedinú výtku; že mi chýbal nejaký vyhrotenejší úsek, vo väčších otáčkach, kedy by režisér poriadne pritlačil na pílu. Ináč som potešený, film je napínavý, atmosférický, strašidelných momentov je dosť, záhadný dej sa odkrýva postupne, nuda sa nedostavuje a prakticky všetko pôsobí sviežo a vyzerá tak ako v horore vyzerať má. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Horor plný napätia, ktorý je natoľko strhujúci, že za prvú hodinu filmu bolo najstresujúcov situáciou, keď "čosi" schované v pivnici chcelo "udrbať" vrece so pšenicou. Strašne slabý snímok, ktorý je totálnou stratou času. Možno záverečných 15 minút ponúklo, čo to slabučké zo žánru horor, ale ani to neprekročilo tieň natoľko že by som mohol utrúsiť čo i len viac, ako jednu hviezdu - 15%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tento formou komornejší horor mal všetky predpoklady na to, aby strhol diváka a vyniesol ho až niekam do hororových výšin. Predovšetkým tu bol slušný klaustrofobický základ (pivnica bez možnosti úniku a v nej niečo, čo nie je práve najpríjemnejšie) a sympatické postavy, ku ktorým divák ľahko priľne a začne sa rýchlo o ne báť. Žiaľ ostalo len pri úmysloch a všetko to dobré, čo by mohlo pomôcť bolo dokončené iba tak na polovicu. Chcelo to podstatne vyššie hororové grády, to znamená viac masakrálnosti, viac napätia a hlavne pridať na atmosfére a stiesnenosti. Možno to chcelo aj nejaký ďalší nápad alebo pridať ešte aspoň jeden hororový prvok. Takto síce snímok trochu pobavil, ale nič také čo by stálo za zapamätanie som v ňom nenašiel. Čistá jednohubka. 55/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, kterej mám na disku delší dobu. Takže jsem už nevěděl do čeho jdu. Film má sice poměrně krátkou stopáž ale co z toho když se toho v první hodině kromě jednoho kousnutí moc neděje. Konec sice přináší jistý oživení ale na víc jak 2 hvězdy už to nevytáhne. Celkově jde o celkem zajímavej nápad jen je totálně nevyužitej. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení. Matka a tři dcery se ukryjí ve sklepě domu, ve kterém, jak se během chvilky ukáže, není vše v pořádku. Zápletka triviální, takže jsem příliš nečekal a to i vzhledem k hodnocení, které, nevím proč, stále občas považuji za bernou minci. Ale i přes kýčovitý scénář mě sklepní prostory svou nepříjemnou atmosférou upoutaly a díky neokoukaným tvářím i solidním výkonům neznámých hereček film získal mou intenzivní pozornost. A hlavně - zbytečně se tu neřve, nepanikaří se a vůbec se nekonají další neduhy, které k podobně zaměřeným hororům patří. Jistě, v některých momentech byl nedostatek financí víc než znatelný a podle mě se tomu dalo snadno zabránit, ale to vem čert. Víc podobných malých záležitostí. Trošku nadhodnotím, ať to má nějaká ta procenta na víc, protože 42 je číslo, které si Nailbiter rozhodně nezaslouží. Takže 70%, ale pět hvězd. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Toto bolo inač melodramatické.No čo môže byť najhoršie pre abstinujúceho alkoholika?Byť uväznený v pivnici plnej tvrdého chľastu. Má to taký znepokojivý podtón,lebo dlho sa nevedelo s čím holčiny majú tu česť.Celkovo babské osadenstvo bolo sympatické aj keď po hereckej stránke to už bolo slabšie.Originalita tomúto filmu nechýba,že je to nizkorozpočták bolo jasné od tých strihov vypätejších situácii,ktoré boli mimo záber.Ale filmu chýbal väčší rozpočet,lebo keby sa popracovalo na tých monštrách a bol by aj krvavejší veľmi by mu to pomohlo.Atmosféra bola v pár momentoch veľmi silná. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Nailbiter“ tak může být celkem příjemným překvapením, které je možné snadno zařadit do hixploitation subžánru, ale přece jen je vidět, že tady měli tvůrci snahu diváka zaujmout a neochuzovat ho. To se docela povedlo a k nám se tak dostal mírně nadprůměrný, dobrý horor, který není extra krvavý, ale má docela dobrý design záporáků. A ona i ta babka je hodně dobrá. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jde o takové milé překvapení, nečekal jsem vůbec nic a dostal přitom zajímavý estetický zážitek .. Jde totiž o další filmeček ze známé oblíbené edice ´Turistického průvodce míst, kterým by se normální uvažující člověk měl zdaleka vyhnout´ a zde to obzvláště platí, je-li venku opravdu hodně nevlídné počasí a k tomu řádí i nějaké to tornádo .. ale abych byl trochu konkrétnější, jde o okolí města Kansas City, vlastně přímo o obec nesoucí nic neříkající název Wellsville .. tam se tedy za bouřky dějí věci /výborný zvuk v domácím kině!/ ... o ten estetický zážitek se postarala především velmi zachovalá mamka tří děvčat Janet Maguire /Erin McGrane, a potom také ta její prostřední brýlatá dcerka, ta čtenářka /vím, že byla ještě nezletilá/, jméno mi teď bohužel vypadlo … šťoura mi tu třeba může namítnout, že mu ke správnému pochopení děje chyběly detailní záběry na ty divně zubatý potvory, když porcovaly ty nebohé dívky .. že vlastně vůbec neví, zda-li jim nejdříve šly po krčních tepnách, nebo jim raději zaživa, ještě za tepla vnikaly do dutiny břišní – mně to ale zas tak nějak zásadně nescházelo … jo – a případná dvojka/!?/ .. samozřejmě za bouřky – hodně vytočený táta – válečný to veterán, nemilosrdný mstitel vers. místní obyvatelé a ti jejich mazlíčci .. to by také nemuselo být vůbec marný … ()

Havaj8 odpad!

všechny recenze uživatele

No na co já to koukám. Jde to se mnou z kopce. Chápu, že je to 4 roky starej horor. Ale z toho prostě ten amatérismus sálá na hony daleko. V každičký scéně to bylo hrozný. Herecky to snad bylo to nejhorší, co jsem kdy viděl. Těm ženskejm se nedal věřit ani jeden pohled, ani jedno slovo. Absolutně nechápu, kdo je do toho filmu vzal. I já věřím, že bych to zahrál líp. Logika tam neexistovala žádná. Nějakej smysl toho filmu? Jakože bouřka a monstra. Aháá, máme tu super podívanou. Nedokážu pochopit, kdo tomu mohl dát zelenou. A ten konec s příletem fotříka, jak kdyby si říkal o pokračování. No jenom to ne. Tohle je odpad všech odpadů, ruce od toho pryč. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Dost velká slabota.Jako námět filmu docela zajímavej,ale to celkový provedení.Je tam spousta divnejch scén,úplná absence nějakejch drsnějších scének.Na hovno.20%. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka docela fajn. Díky konci, kdy přijede na letiště otec bych možná přišoupl jednu hvězdu, ale po shlédnutí mám opravdu hódně lenivou ruku. Matka alkoholička uvízne s cerkama ve sklepě schovány před bouří. Ve sklepě je plno chlastu, dokonce i palírna, naštěstí se jí ůsty netkne. Ve sklepě, který je bezpečně všechny uchránil je nejen chlast, ale i skryté tajemství. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ Nailbiter sa pre mňa zaraďuje medzi najhoršie filmy roku 2012. Neviem či ide práve o hororový žáner, skôr by som ho zaradil medzi podpriemerný thriler, ktorý ponúka v prvých 2/3 to na čo sme zvyknutý a v poslednej tretine náznak nejakého prekvapenia. Tentoraz však nepríjemného. To čo vymyslel scenárista bolo skôr na smiech a mne totálne znehodnotil už tak slabučký film. Keby sa film ubral radšej tým typickým smerom (mysli tým napr."Texaskomasakrálnym") rozmýšľal by som o jednej hviezde naviac. Ani raz vo mne film nezanechal pocit strachu alebo hnusu ,dokonca som sa ani raz nezľakol a keby mňa napadli takýto týpci, smiechu by som sa nezdržal a opýtal by som sa ich či sa na "to" radšej nevyjebú. Dialógy boli tak jednoduché a príšerné, že som chvíľku rozmýšľal koľko mohol týpek-scenárista dostať "bubákov" za svoju robotu. Apropo, keby nám (mám aj sestry) v danej situácii naša mama zahlásila citujem : "my tu zomrieme" povedal by som jej citujem : "mama ty už niesi naša mama" bodka. ()

Reklama

Reklama