Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zákon není jeho nejlepší přítel. Federální agent Richard Chance občas neváhá porušit zákon, aby dostal členy podsvětí za mříže. Bez výčitek svědomí zneužívá donašečku Ruth, která je zároveň jeho milenkou. Nepolapitelný padělatel peněz Eric Masters jednoho dne zabije Richardova parťáka, který šel po jeho stopě. Richard je od té chvíle posedlý myšlenkou na pomstu. Proto svého nového kolegu Johna Vukoviche přiměje také porušovat zákon. Jejich nejnebezpečnější akcí je nelegální přepadení údajného zločince, od kterého chtějí získat peníze na fingovanou transakci s Mastersem. Zatímco oni riskují stále víc, Masters jim pořád uniká… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

S hodnocením tohohle filmu je to jako na houpačce - 5* a nadšený komentář se střídá se 2* a rozmrzelou reakcí. Osobně řadím tehnle kousek k žánrovému nadprůměru, který sice nepatří mezi absolutní špičku a dají se mu vyčíst slabší či nedořešené momenty ve scénáři, jakož i dvě až tři zaváhání Williama Friedkina (např. likvidace hlavního padoucha je jednoduše natočená špatně), ale vyvažuje to jednak sympatické obsazení, kdy je potěšující vidět Williama L. Petersena v dobách, kdy ještě nepatřil k elitním vyšetřovatelům z Kriminálky Las Vegas, jednak pár neotřelých nápadů a překvapujících zvratů (když už se uživatel Woody, skvělý to znalec a autor mnoha skutečně hlubokých myšlenek, dopustil onoho spoileru - ano, přesně toho zvratu, který byl Woodymu proti srsti, si já naopak cením:-) ). Potěšující je i téma. Pro jednou se v americké krimi neřeší drogová scéna a korupce. Vrcholem filmu a důvodem pro 4* hodnocení je pro mě výborná automobilová honička. Kdykoliv na dálnici zpozoruji desítky šílenců, kteří se na mě řítí v protisměru a drze si přitom ťukají na čelo, vzpomenu si na filmové hrdiny z této scény. Celkový dojem: 75 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zločin a jeho vyšetřování je hra chyb. Kdo jich udělá míň, vyhraje.. Dvojice nepříliš bystrých agentů na stopě zručného padělatele bankovek s prezidentem Andrew Jacksonem. Postavy škemrající o ambivalenci, střelba, honičky v autech, sex, násilí a genius loci políbený hudební stopou britské kapely Wang Chung. Friedkinův stylový neo-noir mi svou neučesaností, divokostí a dějovou roztříštěností lehce připomněl jistý seriál o kníratém komisaři z německého Duisburgu. Akorát u Schimiho nikoho nestříleli brokovnicí do ksichtu.. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Fajn herci, súčasného kalibru ešte v mladučkom prevedení, kôpka peňazí, pár gramov drog, falošné peniaze a scenár je na svete. Kiežby bol výsledok taký dobrý ako sa z mojej prvej vety zdá. Ale nestačí to všetko len zmiešať, treba vedieť presný recept a nie tam tie ingrediencie len tak bezhlavo hádzať. A nebyť možnosti zrýchleného pretáčania (samozrejme nie cez skvelú autonaháňačku), asi by bol výsledok ešte nižší. 60%. ()

902 10 

všechny recenze uživatele

co rict k filmu, ktery je v prvni polovine priserny a nesnesitelny, aby v druhe pulce zboril vsechna tradicni klise a stal se z nej nezapomenutelny zazitek? to live and die in l.a. je film pro vsechny, ktere uz nudi zabehnute postupy v akcnich filmech, s jednou z nejlepsich automobilovych honicek jako bonus. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ultimátna osemdesiatková záležitosť, ktorá u nás skrátka nemá väčšiu tradíciu. Je to škoda, i keď prvú hodinu som mal skôr dojem, že ide o zameniteľné dobové krimi. Tá druhá polovica je už ale riadne našľapaná a spätne sa tak potom zdá lepšia aj tá prvá. Najviac utkvie v pamäti asi automobilová naháňačka, kde si Friedkin tak trochu zopakoval postupy z naháňačky z Francúzskej spojky. Poteší ale aj finále, kde vás prekvapí, kto prežije a kto nie a záverečný pohľad na Willema Dafoea by mal byť takým tým kultovým záberom, ktorý by mal poznať každý, ale bohvie prečo to tak nie je. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (56)

  • Friedkin uviedol, že jedným z hlavných dôvodov, prečo chcel, aby hudbu zložil Wang Chung, bol ten, že značne vyčnievali spomedzi ostatnej dobovej hudby. Podľa jeho slov ich hudba nielenže vylepšila a rozšírila film, ale dala mu hlbšiu a viac silnejšiu dimenziu. Taktiež chcel, aby zložili hudbu, po vypočutí ich albumu Points on the Curve. Zamiloval sa do skladby "Wait", ktorú použil v záverečných titulkoch. (Real Tom Hardy)
  • Friedkin natočil jednu scénu, v ktorej sa Vukovich (John Pankow) vracia k svojej žene a chce sa zmieriť. Friedkin uviedol, že keď sa na ňu s odstupom času díva, vidí ako fenomenálne bola zahraná oboma hercami. Nevie však, prečo ju do filmu nezaradil, veľmi to ľutuje a keby mohol, dal by ju tam. (Real Tom Hardy)
  • Hneď v úvode filmu mieri konvoj s prezidentom do Beverly Hilton Hotel. Keď po chvíli nasleduje scéna s teroristom na streche hotela, skutočne sa aj odohrávala/natáčala na streche tohto istého hotela. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama