Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zákon není jeho nejlepší přítel. Federální agent Richard Chance občas neváhá porušit zákon, aby dostal členy podsvětí za mříže. Bez výčitek svědomí zneužívá donašečku Ruth, která je zároveň jeho milenkou. Nepolapitelný padělatel peněz Eric Masters jednoho dne zabije Richardova parťáka, který šel po jeho stopě. Richard je od té chvíle posedlý myšlenkou na pomstu. Proto svého nového kolegu Johna Vukoviche přiměje také porušovat zákon. Jejich nejnebezpečnější akcí je nelegální přepadení údajného zločince, od kterého chtějí získat peníze na fingovanou transakci s Mastersem. Zatímco oni riskují stále víc, Masters jim pořád uniká… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Derek 

všechny recenze uživatele

po Francuzskej spojke Friedkinov navrat k drsnym policajtom, ktori nevahaju porusit nejake to pravidlo aby dostali grazla za mreze. opat sa dockame vynikajucich nahanaciek, tu su dokonca dve, jedna letiskova na nohach a potom dialnicna ktora i ked sa nemoze rovnat so slavnym predchodcom, hanbu nerobi (70. roky su prec a autenticity je vystriedana "stylom"). dejovo to prilis prepracovane nie je, ale pozera a pocuva sa to vynikajuco. odvazim sa povedat ze Friedkin sa dost inspiroval u Michaela Manna a jeho Zlodeja (i ked Mann ho co sa vizualu tyka jednoznacne valcuje) a o rok neskor sa prave Bill Petersen (ktory tu spolu s Dafoeom ukazal viac nez len svoje herecke umenie) objavil v Mannovom Manhunterovy... ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Naprosto nepředvídatelná žánrovka, ve které do nás Friedkin řeže prakticky non stop. A to se tu přitom jede přes tak tendenční záležitosti. Atmosféra se buduje pomocí synťáku a industriálních výjevů z Los Angeles, nechybí tradiční trademarková honička v autech a ženy jsou zásadně vyobrazovány jako děvky a informátorky. Co tenhle film povyšuje nad zbytek jemu podobných je neuvěřitelné tempo vyprávění, spolu s morální ambivalentností postav a téměř snová atmosféra vydestilovaná z všudypřítomného bordelu, betonu a potu. Bez neonů, zato s brokovnicemi. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Losangeleští policejní agenti, kteří v honbě za zločinci sami překračují zákon, je takový obvyklý filmový kolorit. Tady to ale bylo něco nového. Snímek zaujme také kostýmy, soundtrackem (tohle by měl MagicBox vydat v edici Milujeme osmdesátky) a automobilovou honičkou, během níž dává Friedkin vzpomenout na svou vlastní newyorskou jízdu ve Francouzské spojce. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Drsná kriminálka s hutnou atmosférou a nepředvídatelným příběhem.. Hlavní postava je rozporuplná, dlouze by se dalo polemizovat nad pracovními postupy, charakterem, morálkou.. Záporák je ovšem skvělý, Willem Dafoe nemá chybu, osobně bych mu udělila doživotí.. Závěr si s divákem (ne)pěkně pohraje, tedy u mě spokojenost.. ()

902 10 

všechny recenze uživatele

co rict k filmu, ktery je v prvni polovine priserny a nesnesitelny, aby v druhe pulce zboril vsechna tradicni klise a stal se z nej nezapomenutelny zazitek? to live and die in l.a. je film pro vsechny, ktere uz nudi zabehnute postupy v akcnich filmech, s jednou z nejlepsich automobilovych honicek jako bonus. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (56)

  • Spousta scén ve filmu je improvizace. (Terva)
  • Scéna, v ktorej Petersen uteká cez LAX po zábradlí pomedzi dve cesty, rozhnevala letiskovú políciu, ktorá im vopred povedala, že s tým nesúhlasí. Friedkin povedal Petersenovi, nech ju aj tak natočia. Tváril sa, že ju idú iba nacvičiť, no kamery ju snímali a nakoniec bola použitá. (Real Tom Hardy)
  • Scéna, v ktorej Rick (Willem Dafoe) zjednáva cenu za objednávku s Jeffom (Steve James), sa podľa filmu odohráva vo Watts a tam sa v skutočnosti aj natáčala. Ulica, ktorou kráčajú, je vzdialená zhruba kilometer od slávnych Watts Towers. O pár scén neskôr sa Jeff vracia domov. Tento istý dom bol o 20 rokov neskôr použitý v televíznom seriáli O.C. California (2003–2007) ako párty dom v Long Beach. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama