Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

joeybarbaro2 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl na mě působí tak, že je ze všech dílů brán nejvážněji a to je dobře. Celá série je Krimi Komedie s hororovými prvky, ale tento díl se mi líbí nejvíce. Dříve jsem měl radši Fantomas se zlobí, ale teď už radši tenhle Scotland Yard. Kdo ví jak by to dopadlo, kdyby se natočil ten čtvrtý díl. Jean Marais se spolu s Louisem De Funesem na plátně pěkně doplňovali, ale jinak se nesnášeli, no to už všichni víme . Jsou zde památné scény, hlášky a ..... oběšenci :D Jako fanda Fantomase a Louise De Funese nemůžu dát méně jak 5 hvězd. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ze sluncem zalité Francie jsme se přesunuli do sychravého Skotska. Tahle změna prostředí Fantomasovi velmi prospěla. Alespoň jeho zločinost nabrala mezinárodních rozměrů. Vždyť Fantomas je přece zločinec světového formátu. Tady si našel nový způsob obživy. Od nejbohatších lidí chce daň za život. Prostě zaplatíš nebo zemřeš. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Je velmi překvapivé, že i třetí díl si udržel standard předchozích dvou částí. Opět spousta bravůrních scének, většina v režii znamenitého komika, který je pro publikum nesmrtelný - Louis De Funés. Původně se sice měl natáčet i čtvrtý díl, ale kvůli mnoha okolnostem z toho sešlo. Nakonec je to pravděpodobně dobře, jelikož vidět Fantomase jak zoufale vaří z vody by bylo asi dost nechutné. Tohle je dokonalá trilogie. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že atmosférou jednoznačne najsilnejší Fantomas. Už tá podzemná skrýša a všetko okolo Fantomasa je nesmierne atmosférické, keď sa k tomu pridá ešte britský strašidelný dom niekde na vidieku, režisérovi stačí doplniť toto kombo zopár vydarenými scénkami, v ktorých je Funés za toho najväčšieho blbca. V druhom desaťročí môjho života jedna z najzásadnejších komédií, ktoré v obľube dávali naše televízie. Pozretie po rokoch: Až teraz som plne docenil metaforu Fantomasa ako francúzskej vlády: "Tej oblude platím každý rok vysokú daň", "Ak nezaplatíte, zvýšia sa vám úroky", "Plánujem vytvorenie človeka, ktorý by žil bez hlavy", atď. Hm hm hm hm.... ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Marais se jako Fantomas snaží a scény, kdy vždy pod jinou maskou "uzavírá" obchod patří k vrcholu filmu. Bohužel novinář Fandor byl odsunut na okraj a celou první hodinu jen statuje při Funesových eskapádách. Ten už si postavu komisaře Juva přizpůsobil plně svému naturelu a řádí podobně jako v četníkovi. Jenže Fantomas je trochu jiný žánr a dělat z něho klaunskou řachandu (Funes ma i povinného přihrávače ve skečích) asi není to pravé ořechové. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

Reklama

Reklama