Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Asi padesátiletý krejčí Miroslav Opatovský (M. Karpíšek) je zaměstnán v předním pražském módním salonu. Jeho klientky a modelky jej považují za neškodného, bez ostychu se před ním svlékají a koketují, ale také jej lehce zneužívají. Stres, stereotypní práce, postupující věk a hlavně skrytá sexuální úchylka však na muže doléhají víc, než kdokoliv tuší. Opatovský se jednoho dne neovládne a svou nahromaděnou agresi si vybije na mladé fotografce Monice, kterou na opuštěném místě přepadne a uškrtí. Dívka ho stačí před smrtí vyfotografovat, avšak on zahodí aparát do vodní nádrže. Zatímco se rozběhne rutinní policejní vyšetřování, Opatovský má nutkání k další vraždě… Kriminální film režiséra Otakara Fuky vznikl na motivy skutečných událostí, k nimž došlo v osmdesátých letech v severních Čechách a v Praze. (Česká televize)

(více)

Recenze (123)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zase tak dobrá kriminálka to není. Ovšem Milan Karpíšek zahrál svou roli parádně. Člověk mu toho psychopata naprosto věřil. Jinak ale třeba i kriminalisté spolu komunikovali spíše heslovitě, Vítězslav Jandák snad řekl pět vět. To se pak těžko skládá opravdu dobrý kriminální film. Závěrem už jen dodám, že bez toho abych schvaloval jakékoli násilné činy naprosto dovedu pochopit, že k tomuhle ženské mohou chlapa dohnat. Ony to prostě umí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se těšil na další psychologickou československou kriminálku, jak nabízeli na obalu DVD, ale Otakar Fuka hodně zklamal mé očekávání. Něco tak nedomrlého jsem už dlouho neviděl. Atmosféra se sice místy skutečně snažila navodit pocity napětí, ale ty vždy fungovali jen velmi krátkou dobu. Nejvíce jsem se musel pousmát nad způsobem natáčení scén, ve kterých hlavní hrdina přepadává ženy. To už se snad ani nedalo nazývat ochotnickým představením – no a kvalita kamery (to už pomlčím úplně). Dost slabé byli i herecké výkony většiny zúčastněných. Snad jen Chýlková, Stanislava Bartošová a Luba Skořepová si zaslouží pochvalu. Milan Karpíšek se mi v roli psychopata moc neosvědčil. Jeho absolutně nepřesvědčivý výkon a místy až teatrální podívaná mi nedovolí dát ani průměrné hodnocení. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Miki dlouhá punčocha v boji s vlastní sexuální deviací a členy pražské kriminálky, kteří vypadají, že po směně prodávají bony. Jeden z jejich lídrů v podobě Víti Jandáka sice působí, že by nenašel ani Vltavu, ovšem kolega Pospíchal už kvůli hlasu rangera Walkera skýtá záruku, že se dámský krejčí a škrtič brzy seznámí s tvrdou rukou zákona.. Snové sekvence s ženským smíchem a vilným Karpíškem působí spíše legračně než znepokojivě, psychologické kresby jsou povrchní, rychlost uškrcení odpovídá napuštění punčochy prudkým toxickým jedem a scénář rozhodně neoplývá vodotěsností fotoaparátu Nikon. Po všech stránkách slabé krimi, které ocení leda nadržený parafilik.. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Koukatelný film, kterému chybí jednak vyšší bodycount a druhak napínavější hledání pachatele punčochových vražd. Zajímavé je, že černá punčocha tu neslouží jako maska, nýbrž jako zbraň, které se vrah po vzoru amerických kolegů nevzdá do finálních titulků. Chtělo to ještě udělat pokračování, kde by vrah "Černá punčocha" vstal z mrtvých a navázal tam, kde jeho řádění skončilo. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vybrat herce pro roli pachatele zločinů se povedlo perfektně, tedy co se týká zjevu hlavní postavy. Splňuje přesně mou představu o úchylovi. Jen si říkám, jestli taková role Milanu Karpíškovi nějak neuškodila. Lidi si herce rádi spojují s nejrůznějšími postavami a kolikrát se podle toho k nim chovají. Neuškodila by větší propracovanost psychologie, ale to by se film zřejmě ubíral jiným směrem. Námět byl zajímavý, ale měl jednoduchý děj. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • První oběť má na pitevně po škrcení na krku tzv. strangulační rýhu. (Winster)
  • Hlavní roli násilného krejčího měl původně hrát Josef Kubíček. Pan Kubíček ovšem odmítl, protože nechtěl hrát další psychopatickou postavu a být škatulkován. (ClintEastwood)
  • Olga Hrubá (učiteľka hudby Marta) neherečka povolaním profesionálna vizážistka po rokoch o filme povedala „pan Karpíšek (dámsky krajčír) bral svou roli strašně vážně, škrtil mě tak vehementně, že jsem se ho místy opravdu bála, a ani umřít nebylo jednoduché, můj skon si vyžádal pět natáčecích dnů." . (Raccoon.city)

Reklama

Reklama