Reklama

Reklama

Pan Guillaume je nesmlouvavý muž, geniální podnikatel a tvrdohlavý manžel. Paní Bernadette je energická žena, neméně tvrdohlavá manželka a náruživá zahradnice. Jejich manželství je věčný souboj technického talentu a podnikatelských schopností a lásky k přírodě. Stačí jedna výhodná zakázka od Japonců a život paní Bernadette se obrátí naruby. První to "odnese" její zimní zahrada - co se dá dělat, přece svého muže miluje, ale když se obráběcí stroje dostanou i do její ložnice a ona má spánek vyměřený na minutu přesně, vyrazí do protiútoku. A pomsta zklamané manželky stojí rozhodně za to. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (212)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Má to aj svetlé miesta, ale z funèsoviek iba taký priemer. Súboj honba za majetkom verzus záchrana manželstva je dotiahnutý až za hranicu absurdnosti, čo sa v niektorých francúzskych komédiách stáva. Heslo šialeného zamestnávateľa Plná zamestnanosť akoby som už niekde počul, a k tomu voľby ako čerešnička, nech je obraz kompletný. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Táááák... další velmi dobrá komedie s komikem na stejné úrovni jako třeba velký Chaplin. Komedie o manželských hádkách jsou kupodivu fakt fajn. A navíc nám tento film dal recept co dělat když nebudeme moci usnout, počítat dělníky. A konec nám ukázal, že mezi těmito dvěma nebude nikdy klid!!!! Určitě doporučujeme:) 70% ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Takzvaný sedmdesátkový green-deal, kde si člověk, který maximálně znečišťuje životní prostředí, mastí kapsu na vynálezech, jenž mají zachránit planetu... :-) Ale k filmu - vynikající Zidiho komedie, jejíž kulečníková scéna u prefekta, patří mezi vrcholné momenty Funésových snímků. Stejně dokonalá je i romantická večeře mezi spoustou soustruhů, svářeček a vrtaček. Geniální film. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

No, nemůže se líbit všechno všem, bylo by to divné. Tohle holt není můj šálek čaje, ač jsem tomu dala druhou šanci, stejně to neklaplo. Tento druh humoru mi není blízký, nedokážu se smát tomu, když někdo někomu vrazí prsty do uší nebo jinému zničí desítky hodin práce na zahrádce či ve skleníku. Hodnocení ponechávám beze změny (2014). ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jeden hot a druhý čehý je další z mnoha výborných francouzských komedií. Louis de Funès je všem dobře známý a tady si střihl další ze svých výtečných rolí. Do nadprůměru film vyneslo především to, že dostal jako parťačku Annie Girardotovou, která ač je jeho pravým opakem, tak s ním dokázala zahrát vyrovnanou partii, kde nebyla rozhodně jen nahrávačkou. Film má navíc i slušný scénář a dobrou myšlenku. Je stále sice stále převážně ztřeštěnou komedií, ale stojí na pevných základech a nespadne do parodování, což je fajn. Cladue Zidi zkrátka stvořil další mistrovský kousek, který mohu jako skvělou zábavu doporučit. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • V jedné scéně je paní Bernadette (Annie Girardot) tázána na svůj věk, přičemž odpoví, že je o 17 let mladší než manžel (De Funés). Mezi Girardot a Funésem byl přesně takový věkový rozdíl i ve skutečnosti. (ClintEastwood)
  • V roce 1979 získal snímek cenu Zlaté plátno na stejnojmenném německém festivalu. (dydy79)
  • Ihned po začátku natáčení se ozval režisér Jean-Pierre Mocky, že námět filmu se velmi podobá scénáři, který on sám krátce předtím Funèsovi nabídl. Funès měl sice o námět zájem, film ale začal realizovat osvědčený tvůrce komediálního žánru Claude Zidi. Mocky se nevzdával a kvůli autorství námětu podal žalobu k soudu, probíhající proces pak ohrožoval celé natáčení. Mockymu se sice nepodařilo dosáhnout stažení filmu z distribuce, u pařížského odvolacího soudu nakonec ale dosáhl finančního odškodnění ve výši 350.000 franků. (argenson)

Reklama

Reklama