Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Konečně se jí splnil dávný sen. Ale místo získávání drahocenných lékařských zkušeností se vydává po stopách temného doktorského spolku. Paula Henningová získá místo na exkluzivní Heidelbergské škole. Když objeví tělo kluka, kterého potkala na zastávce, znetvořeno. Začne pátrat po tajném spolku, působícím na její škole... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

zputnik 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že při odběru krve musím předem upozornit sestřičku na mé "odběrové nevolnosti"... a že jehlu mi může píchnout až po mých slovech: "Tak už teda můžete.", jsem byl v lehce neklidném očekávání, co se mnou tato "anatomická exkurze" udělá. Dokonce jsem uvažoval i o kýblu, který by při nenadálých stavech posloužil jako "kápézetka". Lenost naštěstí zvítězila, kýbl zůstal v koupelně... a já si po shlédnutí vítězoslavně řekl, že jsem si aspoň ušetřil cestu. Snímek mě totiž nechal chladným jako mrtvolu v márnici. Nebyla tam snad jediná výrazná scéna, která by se mnou pohla... a tak jsem si lehce znuděně chroustal chipsy a dumal na tím, jak nepovedeně může být zpracován vcelku zajímavý námět. Shrnuto a podtrženo: klasické béčko, které obsahuje všechny možné "tradiční postupy" a béčkovské fígle a lekačky... ale kterému chybí to podstatné a nejdůležitější - napětí. Poznámka: Při scéně z policejní stanice jsem měl pocit, že se do ANATOMIE přimíchal sample ze seriálu "Malý pitaval z velkého města". A alespoň jeden klad závěrem: Konečně někdo, kdo se nebojí říct, co jsou to ti lidé z AAA Auto ve skutečnosti zač. ;o) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnotit horor, v kterém se divák prakticky nebojí a jen kouká na několik rozřezaných osob. Tento problém je však typický poslední dobou pro všechny horory. Krev a náznaky brutality stačí, atmosféra a strach divák nepotřebuje. Škoda, že tímto směrem směřují horory dneška a jen doufám, že se to brzy změní. Asi jediným plusem je Franka Potente na kterou se příjemně kouká a alespoň ona se snaží o několik výraznějších momentů a projevy hororu. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Technicky veľmi veľmi podarený kúsok, ktorý aj dnes po dlhých 21 rokoch by mohol v kľude obstáť v dnešnej konkurencii. Čo sa týka scenára, tam to samozrejme už viac drhne a casting by v dnešnej dobe hypermodelov a LGBTQ asi úplne pohorel, ale pozrel som to s manželkou, ktorá to ešte nikdy nevidela a na prekvapenie nenadávala. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pitva je z hlediska poznání stavby lidského těla zajímavá a důležitá, leč věc to poměrně stará. Taková vivisekce příliš běžná není, ale přináší poznatky zcela jiné. A pak ty možnosti! O tom se přesvědčí i některé postavy příběhu, které tak do cíle nedoběhnou. Škoda, že zkoumání břišní dutiny zůstává mimo kameru, a tak si divák musí vystačit s vlastní fantazií. Paula chce za každou cenu přijít na kloub tajemství, které univerzita v Heidelbergu ukrývá, což jí může stát život. Nejnapínavější je honička v podzemí vrcholící v pitevně. Paula se občas chová jako neřízená střela, ale její představitelka je natolik sympatická, že to lze odpustit. Ano, snímek mohl být temnější, strašidelnější, krvavější....mohl, ale není. Jako oddechovka budiž. Kdysi jsem byl spokojenější. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nebýt opravdu hezkých exponátů, které tu občas kameraman zabral, řekl bych, že je to ztráta času. Takto se to vyplatí aspoň kvůli pohledu na pěkný muzeum, ale ani jako horror a ani jako thriller by to u mě nevyhrálo ani rohlík. Děj je, upřímně řečeno, trapný a předvídavý až nezáživný a klišovitý. Postavy jsou jak papírové ploché a jednostranně ražené mince. Kromě Benno Fürmanna jsem tam ani nenašel žádnýho hrajícího a charismatickýho člověka. Pokud se na to dívat, tak už jen jak jsem řekl kvůli těm exponátům, protože zbytek jsme viděli už milionkrát jinde a to mnohem líp (to ale neznamená, že ani hůř). ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama