Reklama

Reklama

Angry Birds ve filmu

  • USA The Angry Birds Movie (více)
Trailer 2

Film nás zavede na ostrov, kde žijí nelétaví, ale jinak velice šťastní ptáci. Až na pár výjimek. Ruďák, věčně vzteklý opeřenec, neposedný Žluťas a výbušný Bombas tvoří v tropickém ráji partičku neoblíbených outsiderů. Když však na ostrov dorazí záhadná zelená prasata, musí tahle nesourodá skupinka zjistit, co mají vepři za lubem a svůj ostrov před nimi zachránit. (Falcon)

(více)

Recenze (299)

flouny8 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle hru jsem svého času hrál dost často, ale filmové zpracování bohužel zůstalo daaleko za mým očekáváním...Místy vtipné, ale jako celek to moc nefunguje. ()

Zaba 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsme to hrály, tak jsme se na film moc těšili. Děti nadšený, já spokojená a moje mamka otřesená :D Líbila se mi zápletka, charaktery (např. Žluťas je top) a spád... nemůžu si stěžovat :) ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

Jako vyšší level počítačové hry jsem od toho nic nečekala a tím pádem dokonce i bavila..dobrá zábava bez vyšších ambicí.. ()

mrGhostly 

všechny recenze uživatele

Podivný a rozporuplný zážitek. Po rychlém úvodu s dobrým tempem je to jako jízda na horské dráze. Chvíli to má fakt spád a chvíli je to naopak nuda k uzoufání. Podobně i fóry jsou buď vtipné a funkční nebo špatné až trapné. Angry Birds navíc jaksi neví, na koho jsou vlastně cílení. Pro prcky je tam až moc sarkastického humoru a možná i sexistických narážek, pro dospělé zase moc jednoduchý a dětský příběh. Na druhou stranu si ale myslím, že na zpracování mobilní hry (které jsem mimochodem nikdy neholdoval) to nedopadlo zase tak zle, jak by se dalo čekat. P.S.: Někteří musí hledat politické metafory opravdu všude. Obzvlášť animákům to opravdu škodí, protože se často zapomíná na nějaké obecné, prostší poselství, je-li ho nutno vůbec hledat (jako v tomto případě, protože tenhle animák je spíše ze soudku zábavná ptákovina - doslova). ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Byla to takova ptákovina s prevážně jednoduchými vtípky pro deti, ale občas tam byly celkem zajímavý narážky a fóry na prasata, což bylo určitě spíš pro dospěláky. Mě osobně se to líbilo a dětem taky, takže taková vtipná "ptákovina" :-). Prostě pohodovej nenáročnej film pro celou rodinu. Celkem 3,5* = 4* ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Čakal som menej, ako som dostal. Som spokojný. Hernú predlohu to vyťažilo, ako najlepšie to mohlo. Čo sa týka vtipov, tak sú tu tie viac zamerané na deti (ktoré ale stále dokážu pobaviť) a nájde sa aj pár ,,adult jokes", ktoré ma naozaj pobavili. Ako fanda filmov samozrejme cením narážky na iné filmy. Animácií nemám čo vytknúť. Postavám taktiež nie, na pomery detského animáku sú v pohode. Z Nahnevaných vtákov sa vyliahlo prekvapenie. ()

Brvis 

všechny recenze uživatele

V roce 2016 se jedna z nejlegendárnějších her všech dočkala filmového plátna. A povedlo se? To je na každém z vás. Pro lidi, kteří hru hráli, ať už klasický angry birds, nebo jakoukoliv jinou hru ze série angry birds, tak ho zde chytne extrémní nostalgie, protože je tady opravdu mnoho narážek a easter eggů třeba na klasický angry birds, nebo angry birds epic, angry birds go, angry birds space... Snažil jsem se na to dívat opravdu profesionálně a opravdu zhodnotit všechno i s nedostatky a tak podobně. Obří plus a čím si mě vlastně tento film koupil tak bylo to, že tam je mega moc skvělých a vtipných hlášek. Jeden z nejhumornějších animáků, který jsem kdy viděl. Opravdu se skoro nikdy nenudíte a je to vtipné jak pro prcky, tak pro dospělí. Tenhle film potvrzuje, jak je čeština úžasný jazyk. Tenhle film jsem viděl jak s českým dabingem, tak i v originále a to, jak dokáže čeština úplně změnit význam věty, ale stejné jí to projde, to je prostě k popukání. To nemluvím ani o tom, že je zde opravdu mnoho dvojsmyslů a podobných narážek, u kterých se nejeden člověk zastaví a popřemýšlí nad tím a následně si uvědomí, jaký to je klenot. Jakože né že by Dinklage byl špatný dabér, to vůbec, ale český dabing oproti němu dal silného protivníka a to Petra rychlého, který tady odvádí perfektní dabing. Mně se film líbil kvůli tomu skvělému a blbému humoru a taky kvůli tomu, že jsem milovník angry birds. Tohle je jeden z filmů, u kterých mě mrzí, že mezi lidmi neuspěly a že si u všech nezískaly místo v srdci. 8,5/10. ()

flyer.nick 

všechny recenze uživatele

Takový mišmaš všeho, spousta popkulturních odkazů, nějaké to poučení, happyend, ale implementace herního principu původní mobilní hry do filmu za mne na jedničku, nijak násilné, ale jako přirozená součást příběhu. Asi tam nebylo nic, co by bylo vysloveně blbě, ale taky nic, co by z toho dělalo událost století. ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Ta hra mi zkratila spoustu casu v ruznych cekarnach apod. A vazne me pobavilo jakou spoustu detailu a foru ze hry ve filmu pouzili. Plus dalsi forky navic... 10/4/2024 73% ()

Wlashack 

všechny recenze uživatele

Krásný příklad jak promarnit šanci na hit. Opravdu pěknou stylizaci a animaci celého snímku (dlouho se mi na něco tak pěkně nekoukalo) dokázala přebít slabost scénáře. Film je (a obzvlášť v první polovině) vlastně jedna velká nuda. Vtípky jsou slabé i na dětský fim - např. u Zootropolis se dcerka (6let) bavila a smála rozhodně víc a to má Angry Birds ráda. Druhá polovina alias Odveta prasatům úroveň značně zvedne a zároveň nejvíce odkazuje na svůj původ ve hře. Pokud to mám brát jako film podle hry, řadí se rozhodně k těm lepším. Jenže ona zábavnější část je bohužel proti té k uzoufání nudné mnohem kratší a celkově slabší dojem z celku napravit nedokáže. Angry Birds jsou jako celek vlastně velké zklamání - veké naděje zabité scénářem. A vedle Zootropolis, pro mě největšího animovaného překvapení za poslední roky? To snad ani nemá cenu. Škoda, velká škoda. ()

kristmeister 

všechny recenze uživatele

Jako velký fanoušek Angry Birds jsem se u filmu celkem bavil. Obzvlášť jsem ocenil daingové obsazení, kdy hlasy na postavy pasovaly a vytvářely perfektní zážitek. Velkou pochvalu si také zasluhuje scéna s ničením města. ()

samu.dino 

všechny recenze uživatele

Dobrej film jen mě trošku zklamal dabing pro Reda který měl na starost ten který daboval Grue z Já padouch ale zace potěšil pro krále prasat Leonarda o který se postaral herec který daboval Homer ze seriálu Simpsonovi ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Pokud jste fanoušci herní série, pak film doporučuji, užijete si to a potvrdíte čtyři hvězdy v hodnocení, ostatní spíš uberou na průměr. Film využívá základní ptáky (červený Ruďák, žlutý Chuck, černý Bombas, svalnatý obrovský Terence, ale třeba i bílá paní učitelka, prdící výbušné koule, a pár dalších v epizodních rolí). Jejich charaktery jsou pohříchu nevyužity, jde jen o to překousnout nezbytnou zápletku - ha, Prasata!!!, a jde se na demolice známe z herní série. Ortodoxní Birďáci se tak dočkají i Orla, vše je děláno pro 3D, což ubírá filmu na konzistenci. Tvůrci upřednostňují triky před příběhem, jádro 3D však přichází až v druhé půlce filmu. ()

jarod13 

všechny recenze uživatele

Tak určitě, když se na to podívám jako dospělý asi bych možná dal menší hodnocení, ale je to pro děti a pro tyto je to úžasná zábava a je to hodně vtipné...občas i pro dospělé.... děti opakují pořád hlášky z filmu a předhánějí se, kdo je kdo..:-) ()

Speedy115 

všechny recenze uživatele

Jako trailer se mi moc líbil, film už bohužel méně. Opět mě tísnil nucený humor a některé scény, které jsem pak ani pro jejich blbost nevnímal. Ale spousta opravdu vtipných momentů mě vždy znovu vtáhla do děje a on i ten příběh nestál úplně za starou bačkoru. Přesto všechno si to více jako 65% nezaslouží. :) ()

Matrix44 

všechny recenze uživatele

Zábavný animák ktorý verne pripomína situáciu v dnešnej Európe kedy čelíme masívnemu útoku darmožráčov ktorí nás nenávidia a nemôžeme od nich čakať nič dobré :( ()

Související novinky

Filmová Barbie doplňuje obsazení

Filmová Barbie doplňuje obsazení

16.04.2022

Christopher Nolan (Tenet, Temný rytíř) a jeho Oppenheimer zřejmě není jediný film, do kterého se v těchto dnech snaží tvůrci obsadit celý Hollywood. Podobně na tom je i chystaný snímek režisérky… (více)

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Garfield se vrátí na velké plátno

Garfield se vrátí na velké plátno

24.05.2016

Slavný kocour Jima Davise už má za sebou dva seriály, kupu televizních filmů a dva celovečeráky, které vznikly hlavně proto, že si Bill Murray špatně přečetl desky scénáře a předpokládal, že ho… (více)

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

13.03.2016

Videoherní adaptace čeká další důležitý rok. Z Angry Birds zřejmě bude hit, Assassin's Creed a Warcraft ale budou o diváky bojovat trochu složitěji. Hollywood v každém případě neusíná na vavřínech a… (více)

Reklama

Reklama