Reklama

Reklama

Angry Birds ve filmu

  • USA The Angry Birds Movie (více)
Trailer 3

Film nás zavede na ostrov, kde žijí nelétaví, ale jinak velice šťastní ptáci. Až na pár výjimek. Ruďák, věčně vzteklý opeřenec, neposedný Žluťas a výbušný Bombas tvoří v tropickém ráji partičku neoblíbených outsiderů. Když však na ostrov dorazí záhadná zelená prasata, musí tahle nesourodá skupinka zjistit, co mají vepři za lubem a svůj ostrov před nimi zachránit. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (299)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nebýt téměř hluché první poloviny, kterou občas prodchnul povedený humor či multikulturní narážka, asi bych šel s hodnocením výše. Angry Birds totiž začnou pořádně odsýpat ve chvíli, kdy se tvůrci zařídí podle konceptu hry. Přesně od té chvíle máte pocit, že hra, se kterou si krátíte dlouhé chvíle při čekání na autobus, se dočkala solidní filmové podoby. Bohužel, ta unylá první polovina tento počin posílá do hlubin filmové průměrnosti. Na závěr jen dodám, že jsem obdivoval snahu tvůrců implementovat do filmu problémy dnešního světa, jako například hrozbu islámu či nelegálních imigrantů. Tohle bych u filmu pro děti vážně nečekal. PS: Snad nejvtipnější scénu si pro sebe ukradl Mighty Eagle a jeho jezírko! „Greetings from the world of the pig!“ ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Neznám snad nikoho, kdo by tu hru ve svý době nežral, hrál jí úplně každej, ať už na PC, mobilu nebo tabletu. A tohle je tak povedená adaptace, že si každej fanoušek musí přijít na svý. Hlavně to ztvárnění jednotlivejch ptáků je super, každej má tu svojí super schopnost, příběh úplná klasika, čili standard, největší outsider se stane hrdinou. Ale ten humor byl víc než fajn, dost se člověk pobavil. Nějaká migrační politika mě v tu chvíli vůbec nenapadla a pochybuju, že by to byl skrytej záměr pohádky. Navíc někde v polovině mi tam furt chyběl jeden základní pták a i toho jsme dostali na konci, takže spokojenost obrovská. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Finskému hereckému vůdci novodobých mobilních her jsem nikdy extrémně nefandil, ale podle grafiky, kterou nám předvedly trailery, jsem se začal na fimovou adaptaci i celkem těšit. Vtipné momenty nám byly nabídnuty, trochu dojemné téma na pozadí, které má za úkol tlačit primárně na mladší obecenstvo, se tady našlo také, takže film splnil to, co od něho bylo v průměrných mírách očekáváno. Za mě spokojenost, ale pouze ta prvotní. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si představit, že z daného tématu by se dalo vyždímat víc. Vtipné, inteligentní (v rámci infantilnosti), roztomilé, skvělé postavy, nahláškované, skvělé odkazy a parodie na jiné (nejen) filmy a parádní soundtrack. Věřím, že kdybych to sledoval s kapkou (nebo flaškou) alkoholu v krvi a ve správné společnosti, byl by to neskutečně bránico-ničící zážitek a nebál bych se dát plnej počet. Tak možná časem. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela v pohodě, technicky jednoduché, ale akce mě tu bavila víc než v kdejakých mnohem dražších kusech (hlavně slow-mo průlety kde všechno kolem vybuchuje, skoro jak od Baye). Jen humor čtvrté cenové mě občas štval, není toho moc, ale ty symbolicky nechutné vtípky jsou prostě debilní, a obzvlášť perverzní narážky překvapují u filmu pro děcka mladší deseti let. A pak jistá morální diskutabilnost subtilně schovaná pod tím příběhem. 6/10 ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Při průzkumu prasečí lodě lze vidět při profilovém záběru knihu "Fifty shades of Green" s fotkou prasete, odkazující na slavný román "Padesát odstínů šedi". (maestroHynek)
  • Ve filmu si můžeme všimnout billboardu Calvin Swine, který má odkazovat na slavnou značku Calvin Klein. (FakeRocket)
  • Modrá trojčata, která se vyklubou na konci filmu, jsou takzvaní Blues z původní hry. (LindaKola)

Související novinky

Filmová Barbie doplňuje obsazení

Filmová Barbie doplňuje obsazení

16.04.2022

Christopher Nolan (Tenet, Temný rytíř) a jeho Oppenheimer zřejmě není jediný film, do kterého se v těchto dnech snaží tvůrci obsadit celý Hollywood. Podobně na tom je i chystaný snímek režisérky… (více)

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Garfield se vrátí na velké plátno

Garfield se vrátí na velké plátno

24.05.2016

Slavný kocour Jima Davise už má za sebou dva seriály, kupu televizních filmů a dva celovečeráky, které vznikly hlavně proto, že si Bill Murray špatně přečetl desky scénáře a předpokládal, že ho… (více)

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

13.03.2016

Videoherní adaptace čeká další důležitý rok. Z Angry Birds zřejmě bude hit, Assassin's Creed a Warcraft ale budou o diváky bojovat trochu složitěji. Hollywood v každém případě neusíná na vavřínech a… (více)

Reklama

Reklama