Reklama

Reklama

Angry Birds ve filmu

  • USA The Angry Birds Movie (více)
Trailer 1

Film nás zavede na ostrov, kde žijí nelétaví, ale jinak velice šťastní ptáci. Až na pár výjimek. Ruďák, věčně vzteklý opeřenec, neposedný Žluťas a výbušný Bombas tvoří v tropickém ráji partičku neoblíbených outsiderů. Když však na ostrov dorazí záhadná zelená prasata, musí tahle nesourodá skupinka zjistit, co mají vepři za lubem a svůj ostrov před nimi zachránit. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (299)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Pomůžete nám tedy zachránit naše vejce?" "Proč se ptáš? Jasně že ne." ___________ Očekával jsem infantilní blbinku, ale dostal jsem nehorázně ujetou a ukrutně zábavnou meta-komedii, která se fakt nebojí nekorektního humoru a udělat si prdel doslova ze všeho. Bezkonkurenčně nejlepší filmová adaptace podle hry. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Prostý, nicméně vcelku vtipný a nápaditý dětský animák se zábavnými charaktery i spoustou narážek. Námět mi viditelně "symbolický" nepřišel (ale kdo hledá, najde); v přehršli zběsilé akce mi pak chybělo větší vychutnání si z her převzatých bočních pohledů na vystřelené ptáky bortící nestabilní konstrukce. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hrou jsem si prošel. Žádný z mnoha titulů mě dlouho nebavil. Globální oblíbenost hry už nadobro vyhasla, tak se pokusilo na kdysi slavném titulu přiživit pár osob i ve filmovém světě. Pokus to byl podle mých imaginárních měřítek poměrně nezdařený. Humor se mi zdál situován opravdu výlučně na nejmladší publikum. Očekávejte hrozně "vtipné" legrácky ve stylu, že někdo někoho praští, někdo se o něco udeří, nebo někdo někam spadne. Na úžasné dospělé lidi se bohužel nedostalo vůbec. Mě osobně potěšil zřejmě pouze Tyrionův dabing. Samozřejmě, s faktem, že je to pohádka pro nejmenší publikum je spojena celá řada úskalí. Zápletka je totálně průhledná a vůbec za nic nestojí ani děj. Do očí mi dokonce nepadlo jediné ptáče. Nejvíce mě iritovalo to hlavní - červené. Kdo už nějaký film někdy viděl, tak velmi dobře ví, že irituje vás hlavní postava, tak je veškerý zážitek v ženském rozmnožovacím ústrojí na 4. Když opravdu intenzivně zatlačím, tak to vidím na dost hnusné dvě. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ta metafora zelené fousaté invaze je dobrá leda pro čtenáře Parlamentních listů, kterým už dál nedojde, že opravdová nekorektnost by spočívala ve vynechání fénixovského vyprošťováku ze závěrečné genocidy, protože kdyby tvůrci byli opravdu chytří, šli by dál, než k jednomu Kubrickovi a obtloustlému orlu, který by rád byl „great again“, nikoliv humoru z mateřské školky, jehož mentální úroveň se vleze do rozsahu displeje mobilu. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Společně se Zootopií definitivně nejlepší animák roku 2016, který si na nic nehraje. Nutno ocenit fakt, že film se nesnaží získat si ty nejmenší diváky, což animáky primárně dělají (což má za následek obtížnou stravitelnost pro populaci starší deseti let). Kouzelné je zejména to, že ústřední postava se chová jako čtyřicetiletý cynický chlap, který pro ostré slovo nejde daleko. Sic je to o ptácích a prasatech, ale lze v tom spatřit tu nám dobře známou pěnu dní. Více takových animáků! 80% ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Při průzkumu prasečí lodě lze vidět při profilovém záběru knihu "Fifty shades of Green" s fotkou prasete, odkazující na slavný román "Padesát odstínů šedi". (maestroHynek)
  • Dvě prasátka v maskách u mixážního pultu na diskotéce odkazují na francouzské hudební duo Daft Punk. (Corpsegrinder)
  • Vo filme sa objavili aj Smosh, slávna dvojica z YouTube. (figliar)

Související novinky

Filmová Barbie doplňuje obsazení

Filmová Barbie doplňuje obsazení

16.04.2022

Christopher Nolan (Tenet, Temný rytíř) a jeho Oppenheimer zřejmě není jediný film, do kterého se v těchto dnech snaží tvůrci obsadit celý Hollywood. Podobně na tom je i chystaný snímek režisérky… (více)

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Garfield se vrátí na velké plátno

Garfield se vrátí na velké plátno

24.05.2016

Slavný kocour Jima Davise už má za sebou dva seriály, kupu televizních filmů a dva celovečeráky, které vznikly hlavně proto, že si Bill Murray špatně přečetl desky scénáře a předpokládal, že ho… (více)

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

13.03.2016

Videoherní adaptace čeká další důležitý rok. Z Angry Birds zřejmě bude hit, Assassin's Creed a Warcraft ale budou o diváky bojovat trochu složitěji. Hollywood v každém případě neusíná na vavřínech a… (více)

Reklama

Reklama