Reklama

Reklama

Angry Birds ve filmu

  • USA The Angry Birds Movie (více)
Trailer 2

Film nás zavede na ostrov, kde žijí nelétaví, ale jinak velice šťastní ptáci. Až na pár výjimek. Ruďák, věčně vzteklý opeřenec, neposedný Žluťas a výbušný Bombas tvoří v tropickém ráji partičku neoblíbených outsiderů. Když však na ostrov dorazí záhadná zelená prasata, musí tahle nesourodá skupinka zjistit, co mají vepři za lubem a svůj ostrov před nimi zachránit. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (299)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hrou jsem si prošel. Žádný z mnoha titulů mě dlouho nebavil. Globální oblíbenost hry už nadobro vyhasla, tak se pokusilo na kdysi slavném titulu přiživit pár osob i ve filmovém světě. Pokus to byl podle mých imaginárních měřítek poměrně nezdařený. Humor se mi zdál situován opravdu výlučně na nejmladší publikum. Očekávejte hrozně "vtipné" legrácky ve stylu, že někdo někoho praští, někdo se o něco udeří, nebo někdo někam spadne. Na úžasné dospělé lidi se bohužel nedostalo vůbec. Mě osobně potěšil zřejmě pouze Tyrionův dabing. Samozřejmě, s faktem, že je to pohádka pro nejmenší publikum je spojena celá řada úskalí. Zápletka je totálně průhledná a vůbec za nic nestojí ani děj. Do očí mi dokonce nepadlo jediné ptáče. Nejvíce mě iritovalo to hlavní - červené. Kdo už nějaký film někdy viděl, tak velmi dobře ví, že irituje vás hlavní postava, tak je veškerý zážitek v ženském rozmnožovacím ústrojí na 4. Když opravdu intenzivně zatlačím, tak to vidím na dost hnusné dvě. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Sem tam nějaký humor byl, nemálo narážek na všechno ostatní, ale celkově klasicky nijak objevné. Beru v potaz, že je to vystavěné na základě nijak zvlášť náročné mobilní hříčky firmy jedné značky (o ostatních hrách Rovia nikdo neví). Koncept her už byl vyždímán, film to jen potvrdil a ačkoliv jsem se párkrát uchechtl, pochybuiu, že si film nějak zapamatuji. --- „Not sure if parafráze na osídlení Ameriky or osidlování Evropy severní Afrikou.“ ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $73miliónovTržby USA $74,045,385Tržby Celosvetovo $229,296,476Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ už to je na jedno kopyto tieto animáky, svoju nadštandardnú latku si drží len Disney/Pixar a DreamWorks, animácia je v podstate na dobrej úrovni ale ten príbeh, položení na strašnej jednoduchosti, následne aj tie gagy pôsobia ako pôsobia /videl v kine 3D verziu: 55%/ ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Angry Birds ve filmu je jakýsi prequel k známým mobilním hrám Angry Birds které přerostli v globální fenomén. Studio Sony se tedy spojilo a natočili film o prvním útoku prasat. A já ten film musím pochválit. Natočit totiž film na hru podobného žánru je velmi těžké. Animace nakonec je celkem dobrá a celkově je film kvalitní. Avšak dojde i k pár bizárům. Nebudu tady spoilerovat o jednom vtipu o pedofilovi ale prasata v tomto filmu připomínají teroristy (Hlavně hlavní záporák Leonard má klasický islamský vous). Přesto mě to bavilo, pokračování by mi nevadilo a je to celkém roztomilé. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, vtipné a s mnoha pomrkáváními v pozadí (pro hráče i pro milovníky filmů, těch narážek na další filmy je tu slušná spousta). Co víc chtít od "adaptace" mobilní hry? Vložená kolonizační/invazní tématika doprovázená pár vtipy pro dospělé z toho dělá zábavu spíše pro dospívající, což mi stačilo. Mezi animáky z dlouhodobého pohledu nic výjimečného, ale v současné době více vtipné, než ostatní (o to méně filozofické:)). ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Ve 20. minutě, když je Ruďák odmítán ptáky na Ptačím ostrově. a pak se vrací cestou zpět domů, můžeme v pozadí slyšet skladbu „Behind Blue Eyes“ od americké kapely Limp Bizkit, kterou byla původně nahrána britskou kapelou The Who. (Trajektt)
  • Film vznikl na motivy slavné počitačové a mobilní hry "Angry Birds", která byla vydána v roce 2009. (JORDY)

Související novinky

Filmová Barbie doplňuje obsazení

Filmová Barbie doplňuje obsazení

16.04.2022

Christopher Nolan (Tenet, Temný rytíř) a jeho Oppenheimer zřejmě není jediný film, do kterého se v těchto dnech snaží tvůrci obsadit celý Hollywood. Podobně na tom je i chystaný snímek režisérky… (více)

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Garfield se vrátí na velké plátno

Garfield se vrátí na velké plátno

24.05.2016

Slavný kocour Jima Davise už má za sebou dva seriály, kupu televizních filmů a dva celovečeráky, které vznikly hlavně proto, že si Bill Murray špatně přečetl desky scénáře a předpokládal, že ho… (více)

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

13.03.2016

Videoherní adaptace čeká další důležitý rok. Z Angry Birds zřejmě bude hit, Assassin's Creed a Warcraft ale budou o diváky bojovat trochu složitěji. Hollywood v každém případě neusíná na vavřínech a… (více)

Reklama

Reklama