Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Vavruškovi se v nesprávný čas ocitnou na špatném místě. Stanou se náhodnými svědky vraždy. Pachatelé se jich ale překvapivě nezbaví. Naopak jim nabídnou finanční úplatu za jejich mlčení, ale pro výstrahu jim také pošlou důkazy proti nim samým. Obavy z možných následků i stupňující se psychický tlak, kdy se záhy po nálezu oběti ocitnou v hledáčku policie, začnou rozkládat jejich vztah. Detektiv Mareš tuší, že Vavruškovým brání ve svědectví strach. Čím víc se ale manželé snaží uniknout podezření, které na ně dopadá, tím více se paradoxně nechávají pachateli zatáhnout do pozice podezřelých. Když si Vavruška uvědomí, že krytím zločinců škodí především sami sobě, je už pozdě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (134)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Užší vymezení Occamovy břitvy: Pokud není nějaká část teorie pro dosažení výsledků nezbytně nutná, do teorie nepatří. A přesně s takovou odbornou rétorikou pracuje příběh bohužel televizní, který by scénáristicky jakž takž mohl mít potenciál, nebýt nízkého rozpočtu a ryze televizního pohledu na věc. On ten námět skutečně není špatný, byť vykazuje nádechem typické hollywoodské tvorby a dokonce i ten scénář stojí za zváženou, i když v určitých momentech by to nějakou tu úpravu jistojistě chtělo, ale když tomu chybí patřičný režisérský tah na branku, patřičné napětí, uvěřitelná zoufalost a strach, a samozřejmě k tomu správná temná atmosféra, vše upadne vniveč a zůstane jen obyčejná vyprávěnka především ukazující, že si tvůrci na onen Hollywood jen hrají a nemají na to. A o co jde? Manželé si při cestě domů autem zkrátí cestu, zabloudí a jsou svědky odstranění nepohodlného člověka. Pachatelé si jich samozřejmě všimnou. Následující události tedy vezmou za své, což dle námětu slibuje minimálně solidní thriller, ale těšící se diváci si na něco takového mohou klidně nechat zajít chuť. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Jak opravdu jednoduché je stát se svědkem čehokoli. Šílený mord zapadal do současnosti, stejně tak propojenost s policejní složkou. Manželská dvojice se stala rukojmím jak sebe samé, tak nelítostných zločinců. Přestala mít jakékoli soukromí a ztrácela vzájemnou důvěru, kterou střídala podezíravost. Velmi věrohodné i díky Z. Stivínové a O. Sokolovi. Z. Stivínová občas nadmíru afektovaná, postelová scéna jí moc nešla. Její samotný výsledek nahrával spíše padouchovi než duchu spravedlnosti. Aby břitva mohla nabídnout mravní odkaz, skončila tak, jak skončila. Těžkým rozhodnutím, že i za cenu boje za pravdu může člověk skončit v zajetí. ()

Reklama

Vabr 

všechny recenze uživatele

S paní zástupkyní si vyměňujeme filmový doporučení, a tohle je první z nich 🥰. České filmy nesleduju, ale v poslední době asi tomu přicházím na chuť. Neřekl bych, že nějak moc, ale už začínám vidět i ty dobré kousky (Klec, Úsvit…), a to mě vždy potěší. Occamova břitva dokáže rozhodně navodit místy dobrou atmosféru a herecké výkony Stivínové a Sokola jsou senzační! Úplně jim věříte úlohu manželů i svědků vraždy. Samotný děj mě nenudil, což je plus, a dokázal nabídnout zajímavé věci. Kamerově se film snažil vybočit z řad nudných stojatých záběrů. Ovšem na poli logiky snímek místy pokulhával (ženiny pletky, vrácení karty……). Konec však zasadil pěknou tečku za doprovodu fajn soundtracku. Vyhodnocení: Jelikož je to český film, tak sedá leccos odpustit. Horší 4⭐ ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Na TV produkci velmi dobře natočený thriller "ze života" se zajímavým scénářem. Dilema mezi strachem a odpovědností je dobře vykresleno, herci hrají přesvědčivě (v rámci scénáře). Jen chování manželky při "seznámení" s padouchem v hotelu mi přišlo trochu přitažené za vlasy. Jinak, spokojenost! 75% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekala jsem víc od projektu, který po dlouhé době ukazuje talentovaného Ondřeje Sokola v jiné rovině než v té partičkovské. Jeho výkon ("Já se vám na vaše tlusté čáry můžu zvysoka vysrat. Nashledanou." :D :D) drží celý poněkud nelogický příběh nad vodou. A paní Stivínová vypadala tak otřesně, že celá naše rodina nechápala, jak se tomu mafiánovi může líbit. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Když se dva hlavní protagonisté ocitnou na benzínové stanici, objeví se v záběru televizor, v němž běží film Výlet (2002). Následuje záběr na Libora (Ondřej Sokol) v autě, které projíždí myčkou, což evokuje scénu v myčce s Igorem Barešem ve zmíněném snímku Výlet (2002). (Přemek)
  • Occamova břitva je princip logické úspornosti, od 19. století nazývaný podle anglického logika Williama z Ockhamu. (Olík)
  • Filmový golfový areál a hotel se nacházejí v Ostravici. (rakovnik)

Reklama

Reklama