Reklama

Reklama

Okupace - Série 2

(série)
Norsko / Francie / Švédsko, 2017, 6 h (Minutáž: 45 min)

Hrají:

Henrik Mestad, Ane Dahl Torp, Eldar Skar, Janne Heltberg, Ingeborga Dapkunajtě, Selome Emnetu, Hans Olav Brenner, Oddgeir Thune, Kristin Braut-Solheim (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

I ve druhé řadě norského koprodukčního seriálu Okupace rozvíjejí tvůrci v čele se známým spisovatelem Jo Nesbom hypotetickou situaci, ve které je Norsko zrazeno Evropskou unií a obsazeno ruskou armádou. Cílem okupace je donutit Nory, aby místo zamýšleného přechodu na trvale udržitelné zdroje energie pokračovali v neekologické těžbě ropy a zemního plynu. Norové ovšem nestojí pouze proti Rusku a Evropské unii, nýbrž především sami proti sobě. Jedni jsou pro ozbrojený odpor, druzí pro mírovou spolupráci a diplomatické vyjednávání. Ti první jsou považováni za teroristy, druzí za kolaboranty. Hranice mezi oběma tábory přitom někdy zcela mizí. Tváří v tvář vojenské přesile a tvrdému politickému nátlaku především není jasné, která z obou strategií je výhodnější a zda vůbec existuje šance na úspěch. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (1)

  • Ve 2. sérii používají politici a hnutí Svobodné Norsko ke komunikaci na PS4 českou hru „DayZ“  od studia Bohemia Interactive Studio, která původně vznikla pod stejným názvem jako modifikace pro hru „ArmA 2“. Modifikace „DayZ“ je známá tím, že výrazně zvýšila prodeje „Army 2“. „DayZ“ patří mezi MMO hry s otevřeným světem a nádechem survival hororu. (CRUZ05)

Reklama

Reklama