Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá komedie, vyrobená podle osvědčených postupů, je určená zejména těm -náctiletým, neboť je o všem, o čem právě oni sní. Jejím hrdinou je šestnáctiletý Les Anderson, toužící po řidičském průkazu a pozornosti spolužačky Mercedes. Je přesvědčen, že nezíská-li jednu, nemá šanci získat ani to druhé. A protože jej teoretická část autoškoly příliš nebaví, není divu, že u zkoušek proletí, přestože při jízdách instruktora překvapí svými řidičskými dovednostmi. Stydí se však neúspěch u zkoušek přiznat a tak jej zatají před rodiči i před spolužáky. A vlečen událostmi vypůjčí si tajně dědečkův pečlivě opatrovaný cadillac, aby se mohl s kamarády vydat na plánovanou projížďku. Ta však skončí úplně jinak, než si Les vůbec dokázal představit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

Olík 

všechny recenze uživatele

„Lesi, to co máš v peněžence, to není jen tak nějakej kus papíru, to je řidičskej průkaz, a není to jen řidičskej průkaz, je to průkaz na auto, a není to jen průkaz na auto, je to průkaz na život, na svobodu, na to moct jet kamkoliv, kdykoliv a s kýmkoliv si vybereš.“ Získat vysněnou dívku = získat řidičské oprávnění. A když se to druhé nepovede – nevadí, i tak můžeme vyrazit na bláznivou noční jízdu dědečkovým cadillacem. Tak takhle se v osmdesátkách točili teenagerské komedie – já v té době ujížděl na filmech the two Coreys a nevěděl, že ta krásná blondýnka má jméno Heather Graham. Dnes už se na License to Drive dívám s nadhledem, ale pořád je to srdeční záležitost. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Lesi, žít ve strachu, znamená nežít vůbec. A co Mercedes?" ...Corey Haim & Corey Feldman = určitě nejvíc Ztracení chlapci & nerozlučná herecká dvojka & nejlepší přátelé v reálném životě. Řidičák = pohodová atmosféra mých oblíbených let. Natupírovaný vlasy s melírem & naušnice v uchu & uhrančivý pohled = takhle si ho budu vždycky pamatovat. Kdyby jeho život předčasně neukončily drogy, oslavil by právě dnes své 43. narozeniny.*** Corey Haim = 80s forever *** ()

Reklama

Duke90 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky osmdesátých let určitě povinnost. I když se jedná jen o takovou lehce nadprůměrnou podívanou, pořád z toho sálá ta atmosféra osmdesátek, která občas úspěšně zastiňuje nepříliš inteligentní dialogy a chování herců. Hlavně to chce vidět dřív než ve čtyřiadvaceti. Kdyby mi bylo šestnáct, asi bych tu jednu hvězdu ještě přihodil. I tak ale scény s opilcem nebo řízení pozpátku jen tak z hlavy nevyšumí. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Z toho to filmu jsem si pamatovala pouze scénu s opilcem, kdy sebral klukům jejich auto a oni ho pronásledovali ve stařičkém Brouku, tedy dost málo na to, abych začala po filmu nějakým způsobem pátrat. Pak se mi nějakou náhodou nebo to možná bylo i řízení osudu, dostal znovu do rukou a já si ho konečně užila. Je to klasická osmdesátková lehce bláznivá komedie sestavená podle osvědčených ingrediencí, přesně taková, kterou mám ráda. Jen ten dabing byl na zabití. Ty hlasy k postavám vůbec neseděly a nepadly jim do pusy. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Oh jé jej, to měli ale ke konci >osmdesátek< problémy ti středoškolští středostavovští smradi v júesej... Jó to byly diskočasy, hoši nosili >teple< vyfoukané vlásky a dívenky vypadaly rovnou jako Barbíny, všichni měli k malým ptákům a kozenám velký káry a všude vládla konzumláska a tržní mír... Komu bylo šestnáct a neměl řidičák byl proti nám, neměl šanci na babu a vůbec na celej ten americkej ráj! . . . Škoda jen, že tenhle filmek je nadmíru hloupý, stavící jen na plytkém pubertálním žvanění a rádobyhumorném vršení idiotských situací bez nějaké logiky a ladu a i na trošku toho blití dojde, no chachachacha až se jeden za břicho popadal... %-/.. A za to rozflákání nádherného Cadillacu Sedan de Ville jen kvůli pitomé pointě bych coby milovník plechové krásy tvůrce liskal... ;-| . . . Pro telenašince k marnosti opět umocněno ořezem obrazu a postpubertálně čudláckým a ryze technicky tradičně bezzvučným novodabingem, kdy nakonec největší fór při uvedení na prudakůlové noční trdlovizi je, že ač ve srovnání s dnešními puberťáckými řachandami hotový čajíček má tento film cejch "programu nevhodného pro děti a mládež", byť jde o ryzí dobovou týnejdžroffskou komedii... Tak vyčurat, pomodlit a spát, blbouni všehomíra a hezkou zábavu... - - - P.S. Dvě hvězdičky se sebezapřením a ta druhá je snad fakt jen za ten >ďábelský< auťák, viz http://en.wikipedia.org/wiki/File:1972_Cadillac_Sedan_de_Ville.jpg ... Jo, to je přesně ON, i ta barva byla podobná... - - - - - (Poprvé viděno 16.1.2012 na >primakůl< tv /želbohu s idiotským dabingem a ořezaným obrazem na 4:3/, hodnocení 760., komentář zde jako šestačtyřicátý - 17-1-2012) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Corey Haim a Corey Feldman si udělali řidičské průkazy během natáčení filmu. (Fenk)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno