Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá komedie, vyrobená podle osvědčených postupů, je určená zejména těm -náctiletým, neboť je o všem, o čem právě oni sní. Jejím hrdinou je šestnáctiletý Les Anderson, toužící po řidičském průkazu a pozornosti spolužačky Mercedes. Je přesvědčen, že nezíská-li jednu, nemá šanci získat ani to druhé. A protože jej teoretická část autoškoly příliš nebaví, není divu, že u zkoušek proletí, přestože při jízdách instruktora překvapí svými řidičskými dovednostmi. Stydí se však neúspěch u zkoušek přiznat a tak jej zatají před rodiči i před spolužáky. A vlečen událostmi vypůjčí si tajně dědečkův pečlivě opatrovaný cadillac, aby se mohl s kamarády vydat na plánovanou projížďku. Ta však skončí úplně jinak, než si Les vůbec dokázal představit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem něco s Heather a komediálního. Heather se tam nemohla až tolik projevit, ale jinak to je typická teen-age záležitost své doby – kvalitní hudba, nemožné hadry a debilní kámoši, co se chovají jak kokoti (to konec konců vydrželo dodnes). Ve filmu jsou věci, co měly původně bavit, ale spíš vás štvou. Přesto mu nechybí „drajv“, a když přičtu těch pár vtipných momentů, tak si 3* zaslouží. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 5 | hudba 7 | humor 2 | akce 3 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Problémy teenagerů mě ve filmech vůbec neberou, ale tahle bláznivá cesta za řidičákem mě bavila. Škoda, že nebyla v roli Mercedes nějaká větší kost, to bych pak dal vyšší hodnocení. Každopádně ten look 80. let je kouzelný a především díky němu jsem strávil pohodovou hodinku a půl, při které jsem ještě zavzpomínal na moje patálie s řidičákem. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Z toho to filmu jsem si pamatovala pouze scénu s opilcem, kdy sebral klukům jejich auto a oni ho pronásledovali ve stařičkém Brouku, tedy dost málo na to, abych začala po filmu nějakým způsobem pátrat. Pak se mi nějakou náhodou nebo to možná bylo i řízení osudu, dostal znovu do rukou a já si ho konečně užila. Je to klasická osmdesátková lehce bláznivá komedie sestavená podle osvědčených ingrediencí, přesně taková, kterou mám ráda. Jen ten dabing byl na zabití. Ty hlasy k postavám vůbec neseděly a nepadly jim do pusy. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Jo to byly časy. Hvězdné časy obou Coreyů. Celkem pohoda a zábava. Rád se na to znovu mrknu. Mám dojem, že to je i první film pro kina pro Heather Grahamovou. Takže škoda, že život ty dva trouby tak sešrotoval, byla s nimi zábava. Takže si dneska Haima zase připomenu (bohužel už nikdy nic nenatočí). Poctivých 3,5 hvězdy, ale zaokrouhluji nahoru. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Často lehce „over the top“, ne však vulgaritami prošpikovaná teenagerovská komedie, která čiší pohodovou retro atmosférou a jako na mě ušitým smyslem pro humor, na čemž má největší zásluhu obsazení. Mlaďoučká Heather Graham v jedné ze svých prvních rolí je pak taková třešnička na dortu. Konec je sice již možná až moc přetažený za vlasy, ale ty čtyři hvězdy dám, přece jen jsem se po delší době několikrát opravdu upřímně zasmál. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Corey Haim a Corey Feldman si udělali řidičské průkazy během natáčení filmu. (Fenk)

Reklama

Reklama