Reklama

Reklama

Muž z Ria

  • Francie L'Homme de Rio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neustále na prahu smrti, ve víru dobrodružství snaží se vyrvat svou snoubenku ze spárů únosců Jean-Paul Belmondo... Vojín základní služby Adrien Dufourquet přijel na týdenní dovolenou do Paříže za svou snoubenkou Agnes Villermosovou. Ta je však unesena tajemnými muži, kteří pátrají po třech soškách, jediných památkách na ztracenou civilizaci Maltéků, které jsou zároveň klíči k bájnému pokladu. Adrien je muž činu a proto se okamžitě vydá únosce pronásledovat. Jeho cesta vede z Paříže do Rio de Janeira, dále do hlavního města Brasilie, pak do hlubin brazilských pralesů a nakonec zpět do Paříže. To vše v příběhu, kde jedna událost střídá druhou, scenerie se mění zázračnou rychlostí a hrdina se neustále ocitá v nebezpečí života, z něhož se mu daří uniknout vždy na poslední chvíli, a to jen proto, aby se vzápětí ocitl v dalším ohrožení. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

sud 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie a ještě lepší dobrodružný film. Hodně dobře se nechá poznat, čím se asi nechali inspirovat Steven Spielberg a George Lucas v osmdesátých letech pro vytvoření postavy Indiana Jonese. Protože právě "Muž z Ria" je "úplně první Indiana Jones". Spoustu vynikajícího dobrodružství prokládají skvělé fórky a výborné nápady. Jean-Paul Belmondo je neodolatelně ztřeštěný, Francoise Dorleácová je zase úžasně trhlá kočka. Zkrátka zábava jak vyšitá. 85%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství, na němž zahlodal zub času, je zajímavé především záběry nově vznikajícího hlavního města Brazílie. Brasília je zde ještě městem duchů, pokud se na ni podíváte dnes, je patrné, jak se za téměř šedesát let neuvěřitelně proměnila. Jinak spokojeni budou především fanoušci Belmonda, který se zde neustále koupe a běhá. Tedy pár vtipných scének tu je (pády do křoví, souboje, potyčky s Agnes), ale permanentní řachanda se nekoná. Jako dokument o Riu a Brasílii fajn. Původní hodnocení ponechám, dnes bych ale dal o hvězdu méně... ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Belmondo běží, pere se s nepřátely, letí na vrtulníku, skáče na parapetu, vyzkouší si vše možné i nemožné. A to všechno kvůli holce, která neumí uvařit ani vodu a pošukovi co se chce dostat pomocí tří sošek k pokladu dávných Maltéků. Dobrodružství jak víno. Že zestárlo? Kdeže. Dneska jsem se díval po dlouhé době znovu a bavil jsem se narámně. Akorát jsem se na to asi neměl tak dobře oblékat. Byla to taková jízda že mi uletěl i kloubouk, a období uzavření škol  s přicházejícím jarem bylo hned příjemnější. Tak doufám že se ta holka alespoň naučila vařit. Předvádění ji šlo. Po předvčerejším opáčku Prázdnin v Římě s Bourvilem a Funésem druhá prosluněná šedesátková francouzská jízda po sobě (+ještě jedna sedmdesátková s Jamesem Bondem, šerifem Pepperem a Paulem McCartneym minulý pátek  na Prima Max.) Tak přece jen jsem se v karanténě trochu rozkoukal.:D  Tak teď už si konečně zopakovat jen ty oficiální Prázdniny v Římě, když jsme si o nich tak pěkně popsali na messengeru s kamarádkou. A princezna se na mě z obrazovky usměje... Nejkrásnější někdy je představit si, že ve filmu přímo žijete. Je totiž teď (bohužel) pořád neděle, a já mám dost času. To je pár rrad, co dá se během karrantený dělat (reference Pokáč.)  A teď už dobrou noc, protože když měsíc rozlije, světlo své po krají...a mě už začínaj do  komentáře prosvicovat hvězdičky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé a nekonzistentní. Snaží se to být vtipné, ale moc není, dobrodružné, jenže bez nějakého tahu na branku a jen změny lokací nestačí, Adrien všude narazí na chápavé a nápomocné domorodce (ta závěrečná scéna s indiány seřazenými dle velikosti, to už bylo vážně moc), do toho pár vražd, což se zas nehodí ke komedii, navíc tu zabijí jednu z nejsympatičtějších postav, ta zpěvačka-hospodská nechápu, proč profesora sponzorovala, když spolu nemohli léta nic mít, neb profesor dlel v Paříži, ani neruším, kde sehnala tolik peněz, a nakonec jsme se ani toho pokladu nedočkali. Cážně mi to přišlo zoufale nevtipné, ačkoliv se Belmondo snažil film oživit kaskadérskými kousky, ale i ty jsou zde jak pěst na oko. A postava Agnes byla na zabití, než aby ji někdo až takhle adoroval. A asi jediné, co si budu pamatovat z filmu, tak jak Belmondo vždycky sprintem honil auta v Paříži, Riu i městě Brazílii, případně kraulem honil na moři lodě. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dne 6.9. 2021 odešel velký Muž z Paříže Jean-Paul Belmondo.  U tohoto filmu musím přiznat, že málokdo asi měl tak exotické a dobrodružné opuštění posádky (v tomto případě i Francie a kontinentu) - dovolenku jako jeho vojín základní služby Adrien Dufourquet. Dokonce ani já. Belmondo zde baví i po letech. Bude světu chybět, ale díky filmovému celluoidu bude snad téměř nesmrtelný. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (29)

  • Na konci filmu štáb potřeboval vyhodit nějaké věci do povětří. Ale vzhledem k tomu, že výbušniny se nesměli převážet, musel si je vyrobit sám na místě. (Pierre)
  • Po uvedení Muže z Ria do amerických kin napsal Steven Spielberg režisérovi Philippe de Brocovi. Tvrdil, že viděl film devětkrát a hlavní hrdina je podle něj dokonalý "ve své mladickosti, opovážlivosti a sportovních výkonech". (candy_daze)
  • V čase 1:07:43, když Norbert Catalan (Jean Servais) vychází ven z uzamčené místnosti a používá zapalovač, tak je zároveň vidět ruka, která dává pokyn hlídacímu psovi, ať vstoupí dovnitř místnosti. (Horryx)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama