Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (221)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Drsňácká póza je v tomhle případě příliš na efekt a často nejen proti logice, ale i proti všemu ostatnímu. Několik nevinných by například mohlo žít, kdyby Stan nechtěl být párkrát za frajera. Všichni zúčastnění rozhodně uměli lépe, v osmdesátkách už se ve Francii tak nějak jelo na půl plynu a staré klasiky se vzdalovaly (na druhou stranu, Lescautová byla pořád ještě daleko :) ). ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Pěkně svižná, docela drsná, místy vtipná a chvílemi sentimentální kriminálka o tom, že jeden nasraný policajt svede mnohem víc, než armáda tupých monocajtů. V jeho hledáčku je psychouš na úrovni Jestřába z Lovce hlav, jenže zatímco ten byl alespoň jistým osobitým způsobem atraktivní, Schneider vypadá jako hobit, který pro samé pakování zásob střeliva zapomněl ve svém pelouchu příčetnost. Zbytek si lze snadno domyslet, drží se pravidel žánru, roku a země vzniku a především Belmondova charismatu. A stejně jako uživatel igi B. jsem celou dobu čekala, kdy toho mrňavého svízele přítulu aspoň někdo unese. ()

Reklama

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Za Belmonda ušmudlaná třetí hvězdička. Ten tu sice hraje jen tak na jistotu, ale stačí to na to, aby film dotáhl aspoň k průměru (a nemůže za to, že Jiří Krampol jeho předabování do češtiny tentokrát trochu odflinknul). Nevím, čí byl nápad prezentovat tento film jako druhého Profesionála, každopádně jeho kvalit zdaleka nedosahuje. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Poctivý francouzský krimi thriller, jeho hlavní devízou jsou herci - drsný komisař Stan (J.P.Belmondo) a jeho protivník lupič a vrah Schneider (J.P.Malo). Jenže - humoru jako šafránu (vtipný je jenom malý Stanův kmotřenec a jeho odhánění Stanových nápadnic), akce nemnoho a dopad na emoce či rozum diváka téměř žádný. Jen pouhá vcelku napínavá oddechovka. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=rm5T_bah9u4 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Belmondo coby standartní hrdina. Drsňák co si poradí v každý situaci a rozdává rány a hlášky. Tady se přeci jenom trošku přitvrdilo a souhlasím, že záporák je správnej psychouš. Možná mohl mít i větší prostor. Akční scény slušný. Ty umí Francouzi asi nejlíp v Evropě to není nic novýho. Co ten film trochu kazí, je ten malej fracek, kterej byl fakt votravnej a mohl dostat aspoň trochu na prdel. Toť vše. Dám lepší průměr.60% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)
  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)

Reklama

Reklama