Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (221)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč bych tě měl balit? Já radši zavírám vlky než prodejný holky." Komisař Stan mi byl sympatický svými vyšetřovacími metodami - pěst kdykoli připravená k úderu, pistole neustále v ruce, koks k falešnému obvinění vždy k dispozici, pravidelné udávání neochotných udavačů a úchvatné ignorování práva. Ve skutečném světě by se mi to určitě nelíbilo, protože mám svá práva, ale to je pro Stana jen otřepaná fráze, která už unavuje i jeho psací stroj. Tak fajn, pojďme s ním honit vrahouna Schneidera, který se mimochodem fakt povedl. Co se nepovedlo, tak to byl gang cigánů, protože byl na můj vkus poměrně vybledlý, choval se celkem kultivovaně a ani jednou nenahodil degeš mód. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh neobyčejného člověka. Smrtí parťáka Belmondo velmi zhořkl a jeho život nebyl ono. Svou trpělivostí dostál toho, co si v duchu a každým dnem předsevzal. Akce byly napínavé, Belmondo byl klidný a mrštný suverén. Děj byl veden také dobře s patřičnou zápletkou. Pařížské scenérie jsou nádherné, o Pigalle nemluvě. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Možná vůbec nejdrsnější krimoška z Bebelovi filmografie, není to ani tak zásluha Jeana-Paula jako komisaře Stana,ale především díky hlavnímu záporákovi Schneiderovi, kterej by byl i mezi psychoušema za radikála. Ale co, píšou se osmdesátý léta a to nějaká ta mrtvola sem, mrtvola tam nehrála žádnou roli, ve filmech se hulilo, padali vulgarismy a tak nějak všeobecně se s tím nesralo. Osobně si myslím, že Samotář stojí a padá na Bebelovi bez něj by se jednalo o typickej tucťák, kterejch na světě vegetujou tisíce. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Drsňácká póza je v tomhle případě příliš na efekt a často nejen proti logice, ale i proti všemu ostatnímu. Několik nevinných by například mohlo žít, kdyby Stan nechtěl být párkrát za frajera. Všichni zúčastnění rozhodně uměli lépe, v osmdesátkách už se ve Francii tak nějak jelo na půl plynu a staré klasiky se vzdalovaly (na druhou stranu, Lescautová byla pořád ještě daleko :) ). ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Belmondo opět hraje svou klasickou roli, tedy drsného policajta, který jedná bez jakýchkoliv servítek a pro ránu rozhodně nechodí daleko. Takové role mu samozřejmě sedí jako ulité a určitě se v nich i vyžíval. Jenže tenhle film mi přišel jako odvar těch předešlých. Ty byly mnohem lepší. Taky se mi zdálo, že toho Belmondo neměl moc co hrát, vždycky se tak nějak objevil před kamerou, vysekl nějakou hlášku, rozdával rány a střílel ze zbraní. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno