Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (221)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Absolútne tuctová zameniteľná francúzska krimi. Šablónovitý scenár, drsný Belmondo, prestrelky v Paríži, proste stávka na divácku istotu. Film je charakteristický tasením zbraní ako vo westernoch, rozdávaním belmondových rán, množstvom áut a peknými ženskými. Má ale solídne tempo, genius loci Paríža a Belmonda. O čo ide, mi bolo šumafuk. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Je smutné vidět, že stačí oblíbený herec a vetšina diváků propuká v nadšení. Ten film je doslova příšerný. Už od začátku, kdy se chová při zatýkání s kolegou jako diletant a když ho vyruší informátor, dívá se za ním, dokud mu gangster nezmizí. pak na něj vystřelí, když uniká v autě a to nesmyslně začne hořet. Správně mělo vybuchnout :-) ale to by byl konec moc brzy. Pak záplava klišé pokračuje malým synkem po mrtvém kolegovi. Belmondo má doma všude jejich fotky. Kluk se ho až po několika letech najednou zeptá, jaký byl vlastně táta. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Samotáře jsem chtěl vidět jako dítě, pamatuji se na spoustu plakátů vylepených v našem městě. Nebylo mi tehdy přáno, jelikož byl mládeži nepřístupný. Musel jsem čekat dlouhých dvacet let, abych se na něj podíval v televizi. Dnes docela chápu, proč byl v tehdejší době nepřístupný. Je to poměrně drsná krimi, která má šíleného záporáka, na jehož jméno jsem už v půlce začínal být dost alergický, protože se nemluvilo o nikom jiném. Docela dobrá filmová zábava na nedělní večer. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jean -Paul Belmondo sa predstavuje v roli drsneho policajta, ktory ma vysetrit vrazdu a ako je u Belmonda vo filmoch castym zvykom, servitku pred usta si rozhodne neberie. A jeho metody su tiez jedny z tych drsnejsich a brutalnejsich. Reziser Jacques Deray /Motyl na rameni/ sa vyzna do reziserskej prace, Belmondo je drsny a vie aj hrat. Dialogy na urovni, ale niektore akcne sceny posobia na mna az samoucelne, niektore zase nie. Osobne suboje tiez na urovni, ale mohli byt prepracovanejsie, a realnejsie. Exteriery na urovni, ale miestami som sa dost nudil. Pan Belmondo vsak este na svoju 55 -ku zvlada akcne sceny obstojne, aj ked vidno niekedy uz urcite veci -postupujuca staroba?. K nespornym kladom filmu vsak patri ten fakt, ze je to kvalitna filmarska produkcia, ktora nesuvisi s Blbowoodom /pardon, chcel som napisat Hollywoodom/. Da sa pozerat, hoci za najlepsie Belmondove filmy povazujem Muz z Acapulca, Muz z Ria, 100 000 dolaru na slunci a Le Cerveau. 76 % ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Matně si vzpomínám, že se mi film líbil v dětství a měl jsem ho dokonce nahranej na videokazetě, ale abych pravdu řek, tak se mi ty kriminální filmy s Belmondem pletou mezi sebou. Ono je to všechno dost podobný. Belmondo hláškuje, balí ženský, když dostane do ruky nějakýho padoucha, tak ho zmlátí hlava nehlava, prostě s ničim se moc nepáře. Film jsem teď viděl po mnoha letech a takhle s odstupem času už to celý vyznívalo poněkud naivně. Ale má to v sobě jakýsi kouzlo 80. let, kdy správnej chlap nosil koženou bundu a džíny, kouřil, chlastal a v autě jezdil nepřipoutanej. A jestli se nepletu, tak to byla Belmondova poslední policajtská role. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)
  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)

Reklama

Reklama