Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (221)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Matně si vzpomínám, že se mi film líbil v dětství a měl jsem ho dokonce nahranej na videokazetě, ale abych pravdu řek, tak se mi ty kriminální filmy s Belmondem pletou mezi sebou. Ono je to všechno dost podobný. Belmondo hláškuje, balí ženský, když dostane do ruky nějakýho padoucha, tak ho zmlátí hlava nehlava, prostě s ničim se moc nepáře. Film jsem teď viděl po mnoha letech a takhle s odstupem času už to celý vyznívalo poněkud naivně. Ale má to v sobě jakýsi kouzlo 80. let, kdy správnej chlap nosil koženou bundu a džíny, kouřil, chlastal a v autě jezdil nepřipoutanej. A jestli se nepletu, tak to byla Belmondova poslední policajtská role. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Samotáře jsem chtěl vidět jako dítě, pamatuji se na spoustu plakátů vylepených v našem městě. Nebylo mi tehdy přáno, jelikož byl mládeži nepřístupný. Musel jsem čekat dlouhých dvacet let, abych se na něj podíval v televizi. Dnes docela chápu, proč byl v tehdejší době nepřístupný. Je to poměrně drsná krimi, která má šíleného záporáka, na jehož jméno jsem už v půlce začínal být dost alergický, protože se nemluvilo o nikom jiném. Docela dobrá filmová zábava na nedělní večer. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Samotář má překvapivě vysoké hodnocení, protože Jacques Deray i Jean-Paul Belmondo umí lepší kousky a tenhle film je ve skutečnosti jen rutinně natočená kriminálka, jakých se v 80. letech objevilo ve Francii spoustu. Tenhle žánr měl ve Francii vrcholné období v 70. letech. Scénář je plytký a spoléhá na osvědčená schémata, snad jen ten polda je o poznání brutálnější než jeho předchůdci. Zhruba ve stylu Drsného Harryho, možná i hůř. Tahle poloha mi ale nesedla, tady už nejde ani tak o boj proti zločinu jako spíš o začátek fašounského hodnotového žebříčku. Celkový dojem: 50 %. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, šeď, šeď. Podtitul Profesionál 2 měl snad zaručit vyšší sledovanost a prodejnost. Ani jako vždy dokonalý Belmondo nemohl v tomhle paskvilu zazářit jako vždycky. Původní Profesionál byl jiný kafe, měl spád, měl v sobě emoce a příběh plný napětí od začátku do konce. Tohle se s tím nedá vůbec srovnat. ()

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Osud to mu chtěl, že Stan přišel o svého nejlepšího přítele a parťáka Simona, respektive může za to vyšinutý grázl Schneider (Jean-Pierre Malo). Prázdné místo v jeho životě zaplní jeho kmotřenec blonďatá štěnice co koulí očima a ničí mu jeho milostný život. Stan postupuje po hodnostním žebříčku a stane se velitelem protiteroristické jednotky. Neustále vpřed ho pohání touha dopadnout vraha svého kamaráda. Jean-Paul Belmondo v klasické roli drsného policejního komisaře, který oplývá nejen charismatem, ale dokáže i pobavit suchým humorem. Prostě je to POLDA. Předčasná a tragická smrt, překazí jejich společné plány na předčasný fajnový důchod a tak se rozjíždí hon na nebezpečnou kořist, která divoce kouše. Vše není tak jednoduché. Štvanici komplikuje řevnivost a rivalita s komisařem Pezzolim z mravnostního oddělení. Brutální zloduch se však stává nepohodlným i pro pařížské podsvětí a tak se smyčka stahuje. Klasická francouzská kriminálka se skvělým Belmondem okořeněná povedeným humorem. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)
  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)

Reklama

Reklama