Reklama

Reklama

Borsalino a spol.

  • Francie Borsalino & Co. (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Válka gangů v marseillském podsvětí třicátých let, kde jedinou dorozumívací řečí byly kulky... Roch Siffredi (Alain Delon) má roku 1934 francouzskou Marseille pevně ve svých rukou. Ale jen do chvíle, kdy se do přístavního města pokouší dostat italská mafie. Jeho přítel Francois Capella je zabit a Roch sám je unesen a vězněn lidmi z Volponeho klanu. Po systematickém ponižování a mučení se mu podaří uprchnout do Itálie. Je bez přátel, bez peněz, zcela na dně a přesto chystá pomstu. Jako uragán se vřítí do Marseille a systematicky ničí budovanou říši vetřelecké mafie. „Zabij mě pomalu,“ řekne jednoho dne s nenávistným pohledem svému rivalu Volponemu, „Jen jeden z nás přežije!“ (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Lupes 

všechny recenze uživatele

Inu, pokud vám stačí hluboké pohledy Delonových očí a spousty vystřílených nábojů, pak se vám film bude líbit. Pokud čekáte překvapení, napětí, nečekanou zápletku či sofistikované vedení války gangů, pak nemá smysl tento film vůbec pouštět. Zrcadlově podobné dvě půle filmu ukazují neuvěřitelnou naivitu jednoho gangu, aby to samé zopakovaly s gangem druhým. K tomu se přidávají nevěrohodně natočené přestřelky, neustálé pobíhání a spousta "chlápáckého" mlčení. Dost hloupě a prvoplánově je do toho navíc zatažena politika; asi aby mohl švihák lázeňský pronést přece jen nějaké to patetické moudro. Snadné švihákovo vítězství je ovšem jedinou a největší záhadou celého filmu. Slabé, hrozně slabé. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Skvěle padnoucí oblek, klobouk do čela, do ruky chrlič olova Thompson. Přidat nesmiřitelný výraz a chladné modré oči a máme tu cosi velmi, velmi stylového. Pak ale přijde to horší - chybí nám nějaké propojení jednotlivých scén, které navíc občas samy o sobě působí dojmem čehosi vypůjčeného, respektive jinde s drobnými změnami viděného. Borsalino a spol. není žádné gangsterské drama, je to spíš poměrně štědře krví potřísněná střílečka, která má shodou náhod nebo lépe řečeno díky Alainu Delonovi a dobovému zasazení sakra styl. Ve své době možná díky neokoukanosti použitého množství miniaturních náloží a červené barvy tento snímek sklidil větší úspěch, já ale dnes nedám víc než 70%. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná tak kde Borsalino skončil. Absence Jeana Paula Belmonda určitě ubrala nějaké to nadšení diváků, ale ti zase doufali, že se během filmu zázračně objeví. DIALOG: INSPEKTOR - Co se týče vašeho přítele Francoise, určitě jste už podnikl nějaké kroky. ROCHE - Stále bezvýsledně. INSPEKTOR - To se divím, vaše "policie" je lepší než ta moje. ROCHE - Převážně to bývá tatáž............ Marseille je plné Italských zločinců a to se těm Francouzským nelíbí, jenže velký vliv v Evropě začíná mít Německý fašistický odboj. CITÁT - Ano. Válka.......... Již od prvních minut je znát absence uvolněného, a Copollovým úsměvem prozářeného lehkého děje. Borsalino a Spol je hned od začátku vážnou dramatickou krvavou vendetou. CITÁT - Svět se točí rychle, pane Siffredy, hlavně pro ty, co zůstanou sami.......... Siffredy náhle mizí neznámo kam, nikdo jej nemůže najít. Děj filmu se pak přesune o několik let dál. V Marseille se jednoho dne objeví automobil s nápisem Borsalino and C.O. a každému je hned jasné, že teď půjde do tuhého. Sice to nemá tu "hravost" prvního dobrodružství, ale zato je příběh krvavější a drsnější. Tyti aspekty vyvažují misku vah a dostávají oba snímky do stejné linie. CITÁT - Než přijde o život, přijde o vše, kolem sebe........... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oko za oko, zub za zub. Jednou jsi dole, pak zase nahoře, a tak nějak dokola. Není to nostalgie, proč ponechám hodnocení z dřívějška, ale fakt, že tahle gangsterka je stále svěží. Police - kam vítr, tam plášť, vendeta a Delon, který sice není úplně ideálním představitelem tvrdého šéfa, ale jeho kamenná tvář vyzařuje snad všechny emoce dohromady. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Má nabito. V obleku nažehleném, bez jediného smítka, jako ze žurnálu. V klobouku a rukavicích, s Lolou po pravici. To Alain Delon se vrací. S precizně výřečným stiskem spouště, aby zúčtoval se starými známými ve velkém stylu. Strhne vás do své náruče, zasype výstřely "udavače," zločince. Pro dámy v klopě půvab neodolatelný, uhrančivým šarmem obklopený. Smyslný kloboučník, oči kryté v hluboké laguně. S úsměvem i vážnou tváří zbraň svou s nepřítelovou zkříží. Mezi námi pány: "Odplata Vás nemine." Pánská jízda s kuráží, váš klub se o několik členů zúží. Věru, bez zaváhání, krev prýští na všechny strany. Je třeba sprovodit ze světa cestujícího z "půlnočního expresu." Šup s arcilotrem do pece. Bez slitování, pohřben žárem, spolehlivá kremace.... Nic nebrání nám opustit ten slunný ráj, ve kterém bylo příliš těsno a mnoho příkoří. A lodí odplouváme do zámoří. Sbohem, Marseilles, sladké město, ať jiní se ti dvoří. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Borsalino je jméno zakladatele firmy vyrábějící už od r. 1857 klobouky. Přeneseně je to i pojmenování pro klobouk. (csfde)

Reklama

Reklama