Reklama

Reklama

V plném slunci

  • Francie Plein soleil (více)
Trailer 1

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (124)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Horké léto ve slunné Itálii, ze kterého běhá mráz po zádech, stačí, aby se Alain Delon ledově podíval. Strhující příběh dvou mužů, bohatém spratkovi (skvělý Maurice Ronet) a chudém podrazákovi. Tom Ripley rozehrál tu svou záludnou hru ve velkém stylu a přiznávám, že jsem byla napnutá jak kšandy. Závěr bez chyby, jedním slovem skvostný. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Talentovaný pan Ripley od A. Minghelly patří mezi moje nejoblíbenější filmy, proto jsem se trochu bála shlédnout původní verzi až nyní. Zbytečně. Film V plném slunci je vynikající, přestože je hodně jiný, než jeho novější verze. Alain Delon není tak vlezlý jako Matt Damon a mezi hlavními hrdiny nedochází k tolika trapnostem. Původní verze má mnohem rychlejší spád a skvělý konec, Minghellova je o něco rafinovanější. Oba filmy jsou ale vynikající podívaná a nemám důvod tento hodnotit menším počtem hvězd. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nepřestává mě fascinovat ta letní nálada a pohodová atmosféra v kontrastu s temným příběhem a kriminální zápletkou. Co tady předvádí Alain je neskutečný. Občas jsem si musel připomínat scénu z lodi, abych nepovažoval Toma za pouhýho floutka v letních exteriérech, ale když si člověk uvědomí s jakou samozřejmou drzostí se Tom choval, tak ho až mrazí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám ve svém okolí žádného mimořádně bohatého "kamaráda", kterého bych mohl zabít, odebrat mu identitu, peníze i milenku. Jenže já nic z uvedeného ke svému životu nepotřebuji, takže jsem se mohl plně věnovat tomu, zda je mi sympatičtější Phillipe, žijící z peněz papínka, či Tom, žijící z peněz Phillipa. Samozřejmě jsem se přiklonil na stranu prostého chlapce, neboť ten si musel svou zářnou budoucnost vybojovat a musel si přitom vyslechnout nejeden akt nadřazenosti od později padlých boháčů. Mně se Tomova hra prostě líbila a o moralitě v nemorálním prostředí rozhodně nehodlám moralizovat. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Postava Ripleyho mi byla tak nesympatická, že mi už v druhém zpracování (Po Talentovaném panu Ripleym) akorát lezla krkem, a nemohl to zachránit ani slušný Delon. A když jsem věděl, co přesně se stane, nebylo už moc se na co těšit, byť závěr překvapil. Je pravda, že v Minghellově podání jsem s Ripleym měl větší slitování a soucit, tady mi přišel hlavně v druhé polovině prostě jen zlý. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Snímek se dočkal velké obliby zejména v Japonsku. (theSaint)
  • Plein Soleil je rovněž název francouzského televizního filmu v hlavní roli s Florence Pernel a Vaniem Vilersem natočeného v roce 1973. (Cucina_Rc)
  • Alain Delon byl během natáčení na palubě sám a instrukce dostával vysílačkou, zatímco ostatní byli na větší a bezpečnější lodi. (theSaint)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno