Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard v roli úspěšného a stejně tak málo zaměstnaného herce Grégoira Lecomta, který se živí v reklamách na psí konzervy, má mini roli v představení malé divadelní kavárny a jeho jedinou vášní jsou krásné ženy. Jeho milenka Josyane však pracuje u dopravní policie, a tak má díky svým kolegyním perfektní přehled o dalších milostných avantýrách „svého“ Grégoira. Jednoho dne má podepsat smlouvu na malou filmovou roli zabijáka, omylem se však dostane do kanceláře mafiána Barberiniho, který očekává skutečného zabijáka, aby jej pověřil vraždou obchodníka se zbraněmi Otty Krampeho. Ta se má uskutečnit hned další den v Saint Tropez, kde milionář chystá velkolepou oslavu svých narozenin. Zatímco Gregoire vše považuje za scénář, skutečný zabiják Moskowitz je mu v patách. Do společnosti herce se vetře také vyzývavá blondýnka Bunny, která je ve skutečnosti inspektorkou protišpionážní služby. A v Saint Tropez se rozjíždí velkolepá párty, na které se sejdou všichni praví i nepraví vrahové a také jejich oběti a ke Gregoirově zděšení také Bunny a Josyane. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Snad je to závan nostalgie (neboť Rána deštníkem patří k filmům, které jsem už ve školce viděl mnohokrát na videu), ale celkově si troufám tvrdit, že je to hodně povedená komedie. Oceňuji filmové narážky ("Vy používáte ruční kameru jako Lelouche ?" "Pan Lecomt mi dal nabídku, kterou jsem nemohl odmítnout".) a hlavně scénu, kdy v televizi běží film Kapitán, a před ní se v hotelovém pokoji odehrává velmi podobně laděný duel, jako podstupuje J. Marais v televizi. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Richard je tu totalne ve forme a dela jednu ultra akci za druhou, takovej sled uchylaren se jen tak nevidi a to i v porovnani s jeho dalsima filmama. Jinak pribeh je klasicka zamena, ale je napsanej fakt perfektne. A musim zminit ultra masakralni prijezd autem k mori, takovou akci bych v komedii necekal. Ja se perfektne bavil, ale na 5* to neni. ()

Reklama

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Na komedie s Pierre Richardem se kdykoliv rád podívám. Některé obsahují dokonce i hlubší myšlenku (Hračka). Tato Rána deštníkem je však one man show a je to asi jedna z nejstřeštěnějších rolí tohoto komika, kde doslova neví kam dřív skočit a myslím že snad ani nevypadne ze záběru:) Příjemná zábava a oddychovka. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Celkově vzato slabší snímek známého nemehla Richarda. Herec, který postavil svou kariéru na roztržitosti, smolných pádech anebo prostě na své umíněné hlouposti v tomto filmu toho příliš nepředvedl. Rána deštníkem má povícero slabších míst než by se na 90 minutovou komedii slušelo. Celý film je postaven vlastně na záměně. A upřímně si myslím že z této taškařice šlo vycucnout trošku více. Příběh hodně vykrádá slavného Blondýna. Gérard Oury tímto filmem zakopává. 50% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Celkem to šlo, ale i tak se dostavilo mírné zklamání. Pierre Richard v tomhle filmu vytvořil další skvělou postavu a je si při sledování bavil dobře, jako standartně u Richardových slabších snímků. Ano, slabších, protože tohle opravdu není kdovíjaký klenot. Má to sice velkou hromadu vtipných momentů a hlášek, i původní dabing je povedený. Je opravdu pozoruhodné, jak moc velké je kvalitativní rozpětí Richardových filmů, tento bych, jak už napovídá hodnocení, zařadil někam doprostřed. Rád se na Ránu deštníkem znovu podívám, protože Pierrův tanec je nezapomenutelný, ale určitě to není film, který bych nějak často a výrazně vyhledával. 80%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • V roce 1981 byl film nominován na Cézara za nejlepší střih. Nominaci si vysloužil Albert Jurgenson. (argenson)
  • Během scény na parkovišti na letišti v Nice, kdy doktor nastupuje do vozu, je za ním vidět cedule, na které je velkými písmeny uvedeno jméno režiséra, název filmu a jméno hlavního herce. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama