Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard je synem bezcharakterního výrobce zbraní, který jde jen za svým ziskem. Když ho otec zaměstná ve své továrně, netuší, jaké hrůzné následky to pro celý podnik bude mít... (oficiální text distributora)

Recenze (61)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě se tahle komedie docela dost líbila a tohle hodnocení tady nechápu. Je to sice trošku netypická Richardovka a je to také trochu slabší Richardovka ale mě to vcelku dost bavilo. Richard tady ale je typický. Jsou tu vtipné scény, jsou tu i nudné a trapné scény. Těch vtipných je tu ovšem o dost víc a já se u nich smál dost. Například první výslech u policajtů, vyhlášení krátké stávky nebo potřebuji vaše jméno. Potěšili mě i Les Charlots. I když zápletka není nic moc, přece jen je to nefalšovaná francouzská komedie, jak je máme rádi. 75 %. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pro ženu je tak příjemné spočinout hlavou na vymknutém rameni. Cítit, že milovaná bytost je zranitelnější než hejno vrabců, když začíná lovecká sezóna." A to se dozvídám až nyní? Kde jsi byla krásko, když jsem začal zvedat železo v posilovně, abych se líbil holkám? Vždyť já býval křehký jako Pierre Gastié-Leroy. Ale to už je za mnou. Nyní přede mnou stál těžký úkol zjistit, zda je mi sympatičtější mladý sociální pracovník pomáhající migrantům nebo starý prodejce zbraní snící o zatažení Švýcarska do války. Byla to těžká volba, ale zvolil jsem juniora, protože s romantickými slůvky na rtech ("Ta mě sere.") jedinečně vyslal nechtěnou snoubenku do rybníka. Přesto jsem očekával o dost více zábavy a sázka na němé groteskní figury u mě netrefila cihlu do kbelíku. Nicméně tank za 8 franků bych si asi k vánocům koupil a rozdělení lidí na bohaté, chudé, nechápavého a Les Charlots nakonec taky mělo něco do sebe. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Naprosto bez děje. Pásmo více či méně trapných skečů, které by se daly sestříhat v libovolném pořadí. Možná vidět to jako malej, smál bych se, ale to bych zas nepoznal, že je to nesnesitelná levičácká agitka proti zbrojení, byrokracii, církvi, válkám atd. Překvapivě pro mě jediných pár vtipných momentů vyzobal Bernard Blier. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Houby. Já oceňuju, že si Pierre Richard vybral pro svůj třetí film taková "vážná" témata. MALÝ problém bude ve scénáři, který si psal (skoro) sám a ten se bohužel rozpadá na méně či více povedené epizody (ty více ovšem převažují - jako například první "návštěva" policejní stanice anebo scéna s "černouškem"). Dál opravdu nemám co vytkout. V závěrečné kanonádě si ještě můžeme vychutnat jedny zvláště příjemné cameo role...vážně směšné a nečekané... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se dost odlišuje od ostatních komedií s Pierrem Richardem a podle mě, bohužel, patří mezi ty slabší kousky. Chvílema to je politická satira, chvílema zase taková ta typická Richardovská bláznivina a dohromady to nějak moc nefunguje. Do toho navíc hraje pořád ústřední melodie se strašně debilnim textem (ve filmu byly u písniček český titulky) o "těch hodných" a "těch zlých". Já mam komedie s Richardem docela rád, ale z tohoto jsem moc nadšenej nebyl, i když několik světlejších okamžiků a povedenejch vtípků se ve filmu taky najde. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama