Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard je synem bezcharakterního výrobce zbraní, který jde jen za svým ziskem. Když ho otec zaměstná ve své továrně, netuší, jaké hrůzné následky to pro celý podnik bude mít... (oficiální text distributora)

Recenze (61)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

78 minut je akorát pro film, který se snaží parodovat tehdejší obchodníky s armádní technikou. Chvílemi je to dost vážné, ale ve většině případů brutálně bláznivé. Film mě zaujal hlavně pro to, že jsem si všiml, jak tam spolu s Pierrem hraje pár herců z Bažantů. Pierre tam pak nadhazuje šílené grimasy v kolikrát naprosto geniálních scénách, na které bych se mohl koukat pořád dokola. Některé už tak zábavné nejsou, ale jako celek prostě nemají chybu. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Houby. Já oceňuju, že si Pierre Richard vybral pro svůj třetí film taková "vážná" témata. MALÝ problém bude ve scénáři, který si psal (skoro) sám a ten se bohužel rozpadá na méně či více povedené epizody (ty více ovšem převažují - jako například první "návštěva" policejní stanice anebo scéna s "černouškem"). Dál opravdu nemám co vytkout. V závěrečné kanonádě si ještě můžeme vychutnat jedny zvláště příjemné cameo role...vážně směšné a nečekané... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zvláštně nepodařená komedie. V Nevím nic, ale řeknu všechno je celá řada výtečných gagů a scén, které kdyby někdo vystříhal a v libovolném pořadí pouštěl, rozesmějí snad každého. Ať už úvodní telefonát Bernarda Bliera, Richardovo shánění práce Portugalci (a později Bulharovi), návštěva továrny v převleku, natěračská etuda... Je jich opravdu hodně. A pak tu jsou scény, které jako by přišly z úplně jiného filmu - obzvlášť krvácející rozstřílený plyšový medvěd. Příběh, který je má spojovat, ovšem stojí za starou belu, a to je hlavní problém. Mezi těmi zmíněnými momenty se totiž neděje skoro nic, co by zaujalo. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Až nemilým způsobem humorná záležitost. Antimilitarismus v možná až moc parodické podobě. Ale já mám tyhle komedie se sociálním poselstvím docela rád. Asi to nepatří k tomu nejlepšímu, co Richard udělal, ale určitě se párkrát zasmějete (sluha popuzen Richardem komandující nadřízené panstvo, Richard prozpěvující si v domě zazobaného militaristického kapitalisty Internacionálu a zcela určitě Richard coby mladý černoch, to je prostě k popukání, čéče) minimálně celému duchu té komedie. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Asi 2x náznak humornějších scének ušetřilo v mém hodnocení film od odpadu. Snímek se mi jeví tak slabý, že snad ani v minulém režimu nestál za zakoupení, přičemž Richardovy filmy plnily kina. Vůbec jsem si nevšiml, že by byl v tehdejší distribuci, asi ne, možná ho zakoupila jen televize,kde byl vysílán a rok českého zpracování byl 2001. Kdo film neviděl, o nic nepřišel. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama