Reklama

Reklama

Top Gear: Bondovský speciál

(TV film)
  • Velká Británie Top Gear: 50 Years of Bond Cars
Dokumentární / Sportovní / Talk-show / Komedie
Velká Británie, 2012, 62 min

Obsahy(1)

Nejslavnější motoristický magazín světa, který pravidelně sleduje tři sta milionů diváků. Vizuálně působivé představení vozů je doprovázeno odlehčeným komentářem, který zaujme nejen technické nadšence. Tento speciální díl je věnovaný autům z filmů Jamese Bonda... (oficiální text distributora)

Recenze (44)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Z Bondovek jsem příliš neviděla, ale to málo mi stačilo k tomu, aby mi bylo jasné, že by se mi to v žádném případě nelíbilo. Trochu jsem tedy odolávala se na tenhle speciální díl Top Gearu podívat - nakonec to nebylo zase TAK strašné, ale k mému zklamání se ukázal jen Hammond, takže žádné blbiny kluci tentokrát s auty nedělali. Až na to potápění na závěr, což vidím jako jedinou opravdu světlou stránku tohoto dílu. Samozřejmě mám na to takový náhled proto, že Bonda prostě ráda nemám a ukázky zde viděné mi můj názor potvrdily ( ty zkázy světa, co Bondovi tvůrci nachystali.. né, vážně nechápu ten úspěch filmů!). Samozřejmě být fandou, tak jsem nadšená. A přestože nejsem - ba co nejsem, patřím víceméně mezi odpůrce- musím uznat, že ty kaskadérské kousky a zjištění, že tvůrci Bonda se se vším paplají na živo a počítač k trikům používají minimálně, jsou pozoruhodné.. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument mě doslova navedl k tomu, abych zhlédnul všechny natočené Bondovky, které jsem neviděl. Za těch 50 let filmové existence agentovi 007 s povolením zabíjet prošla pod rukama pěkná řada zajímavých aut a některé kaskaderské kousky vypadají stále cool, protože byly poctivě technicky provedeny. Dokument nabídne dostatek zákulisních zajímavostí z natáčení, komentáře herců (Roger Moore a Daniel Craig) a tvůrců (režísér Guy Hamilton) a ukázky přímo z filmů. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Já jako totální neznalec všech Bondů, jsem si tento speciál příliš nevychutnala. Určitě mě moc bavily zajímavosti o kaskadérských kouscích z natáčení, ale chyběl klasický topgearovský humor a to je potom průšvih. Bondovský speciál je úplně jiný speciál, než jsme zvyklí a vlastně bych ho k těm klasickým asi ani neřadila. Potěšila přítomnost známých osobností, ale nepotěšila absence Jamese a Jeremyho. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle by se mohlo jmenovat i: Jak se točily Bondovky. Tedy samozřejmě pokud se zaměříme na auta. Richard nás provede všemi díly Bonda a zastaví se u každého auta, který mu Q svěřil. Během prezentací vozů a původních ukázek z jednotlivých dílů se Hammond o těchto vozech baví s některými Bondy (Moore, Craig) o jejich zážitcích z natáčení a požitcích z jízdy. V závěru udělá štáb pokud zda skutečně Lotus vybavený šroubem a stabilizačními křidélky dokáže vjet do vody a plout jako ponorka... Zajímá vás to? Tak se na to musíte podívat :-). Tenhle specík je fajn, lecos jsme se dozvěděli, Richard je vtipný jako obvykle, ale tak nějak mi tam chyběl Jeremy a hlavně James. Čtyři nárazníkové rakety. * * * * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tento muž nemá sobě rovného, pokud jde o hodinky, žraloky a padouchy. A nikdo se mu samozřejmě nevyrovná, ani pokud jde o auta." Vozový park agenta Bonda obsahuje zajímavé kousky, jeho legendární honičky stojí za rozbor a tak se toho Richard Hammond ujal. Bylo to zajímavé, chvílemi celkem zábavné, ale obávám se, že větší zásluhu na tom měly ukázky z bondovských filmů než samotný topgearovský speciál. V závěru sice autokutilové zabodovali neviditelným autem a autoponorkou, ale celkový dojem to u mě vylepšilo jen o kousek. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme sa objavuje Ben Collins, dablér a kaskadér pre snímku Skyfall (2012), kde má na sebe tričko "I AM THE STIG", čo je narážka na fakt, že Collins bol naozaj stigom, pokiaľ ho redakcia Top Gearu nevyhodila. Richard Hammond mu krátko po rozhovore odporučí, aby napísal knihu, čo Collins aj urobil. Mala názov "The man in the white suit" a bola dôvodom na jeho vyhodenie. (tarponko)

Reklama

Reklama